Nye TV-leger

George Clooney gjorde seg først bemerket som TV-lege. Nå er arvtagerne klare.

ANATOMISK KORREKT: Her er staben i TV2s "Grey's Anatomy". Foto: TV 2
ANATOMISK KORREKT: Her er staben i TV2s "Grey's Anatomy". Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Full fart hos legen!I det siste har mystiske, gåtefulle serier som TV Norges "Lost" og TV3s "The 4400" hatt suksess. Tidligere har både advokater og leger hatt sin storhetstid  - sistnevnte med "Chicago Hope" og "Akutten" på nittitallet. Og nettopp legene får nå en renessanse.


TV2 og NRK har kjøpt senderettighetene til to av USAs mest populære sykehusserier.


NRK viser serien "House" i høst. Her følger vi James Hugh Calum Laurie ( kjent fra den britiske humorserien "Svarte orm") i rollen som den grinete, men geniale doktor House. Hans jobb er å stille diagnoser for pasienter med mystiske sykdommer. Kollegene irriterer seg over hans konstante egoisme, men beundrer hans talent. Kommentarene hans kan svi, men de har mye å lære fra den erfarne legen.

Å spille lege har tydeligvis mange fordeler. Hollywoodstjernen George Clooeny fikk først fart på karrieren etter legerollen i Akutten. I USA har Laurie blitt superstjerne etter at House kom på TV, og han er til sin store overraskelse også blitt et sexsymbol.


"House" vises for øvrig også på Canal+ i Norge.

Fra 11. juli kan vi følge en gjeng nyutdannende leger i kirurgpraksis i serien "Grey`s Anatomy" på TV2. Sjalusi, intriger og legeromantikk preger hverdagen på sykehuset - selvsagt i tillegg til litt operasjoner og pasientpleie. På rollelisten finnet vi blant andre Patrick Dempsey, mest kjent fra suksessfilmen "Sweet Home Alabama" hvor han spilte mot Reese Witherspoon.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer