Nye reisemål i Alpene

Utforlegenden Franz Klammers hjemby er blant årets alpenyheter.

TOMMELEN OPP: Den tidligere verdensmesteren og OL-helten Franz Klammer inviterer norske alpinentusiaster til hjembyen Bad Kleinkirchheim sør i Østerrike. Foto: STS Alpereiser
TOMMELEN OPP: Den tidligere verdensmesteren og OL-helten Franz Klammer inviterer norske alpinentusiaster til hjembyen Bad Kleinkirchheim sør i Østerrike. Foto: STS Alpereiser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ikke hørt om Bad Kleinkirchheim? Du er neppe alene, men det er hjembyen til alpinisten Franz Klammer! Han vant OL-gull i utfor i Innsbruck i 1976 etter et legendarisk halsbrekkende renn - og er en utfor-legende.


- Vi håper dere vil forstå hvor fantastisk Bad Kleinkirchheim og Kärnten er, uttalte Franz Klammer da han onsdag denne uken var invitert til Oslo for å kaste glans over presentasjonen av STS Alpereisers vinterprogram.


- Vi har mer sol enn gjennomsnittet og færre turister enn de mer kjente destinasjonene og er kjent for vår gjestfrihet, skrøt Klammer.


Delstaten Kärnten, der Bad Kleinkirchheim befinner seg, ligger helt sør i Østerrike og er derfor som Klammer sier, et sted med flere soldager enn gjennomsnittlig. Snømengden er som regel heller ikke noe problem, men skulle det knipe står et batteri av snøkanoner klare til å kle flesteparten av 103 kilometer med løyper i hvitt.


Best i Alpene


Er du mer opptatt av å kombinere skiopplevelsen med italiensk mat og kultur, vil en gledelig nyhet være at STS Alpereiser i år har innlemmet Champoluc i Nord-Italia i programmet. Magasinet Åka Skidor kåret Champoluc til "best i Alpene" i fjor, mye på grunn av kombinasjonen av enkle og tøffe løyper. Champoluc og tilstøtende Gressoney og Alagna egner seg både for barnefamilier og profesjonelle og alle som befinner seg i mellom.


STS Alpereiser har i alt 13 forskjellige reisemål fra Norge. Blant dem finnes klassiske skisteder som Bad Gastein, Chamonix, Cortina og Zermatt, sistnevnte verdensberømt for fjellet Matterhorn som ruger 4478 meter over havet og pryder den like verdensberømte Toblerone-emballasjen.


I forrige uke presenterte for øvrig Star Tour Sportsreiser sitt skiprogram der selskapet hadde to nyheter - sveitsiske Engelberg og franske Les Arcs. Det er dessuten flere andre aktører der ute, så Alpene skulle være innen rekkevidde for noen hver.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer