Madeleine McCann:

Nye opplysninger: Slik reagerer familien

Madeleine McCanns familie sier at de aldri har gitt opp håpet om å finne datteren i live.

FORSVANT: Madeleine McCann forsvant fra en leilighet på et portugisisk feriested kvelden 3. mai 2007, mens foreldrene var på en tapasrestaurant i nærheten med venner. Nå er det kommet noe opplysninger i saken. Foto: NTB Scanpix
FORSVANT: Madeleine McCann forsvant fra en leilighet på et portugisisk feriested kvelden 3. mai 2007, mens foreldrene var på en tapasrestaurant i nærheten med venner. Nå er det kommet noe opplysninger i saken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kom det nye opplysninger om Madeleine McCann-saken.

Scotland Yard etterlyser konkret informasjon om en 43 år gammel tysker i forbindelse med forsvinningssaken som rystet en hel verden.

Derfor har familien nå kommet med en uttalelse. Ifølge Sky News sier de, via talsperson Clarence Mitchell, at politiets nye opplysninger er «en viktig utvikling».

- Gir ikke opp

- Dette virker å være den viktigste ledetråden politiet har fått siden Madeleine forsvant for 13 år siden, sier Mitchell.

Talspersonen understreker at foreldrene, Kate og Gerry, sier at de aldri har gitt opp håpet om at hun kan bli funnet i live, men at de er realistiske og vil finne ut av hva som skjedde med datteren.

- De vil at den eller de som er ansvarlig for forsvinningen skal straffeforfølges.

Foreldrene har gjentatte ganger uttrykt i offentligheten at de aldri gir opp håpet, selv 13 år etter at datteren forsvant.

- De har aldri gitt opp at hun kan være i live og det vil de ikke før de får bevis for det motsatte. Likevel sier de at uansett hva som kommer ut av de nye opplysningene, ønsker de svar på hva som skjedde - også for å få fred.

SPORLØST FORSVUNNET: Fire år gamle Madeleine McCann forsvant sporløst i Portugal i 2007. Nå lanserer Netflix en ny dokumentar om mysteriet. Video: Netflix Vis mer

Beslagla campingbil

Tyskeren som nå er mistenkt skal ha bodd i området hvor McCann forsvant, men flyttet ut av boligen året før den angivelige kidnappingen fant sted, skriver Sky News.

Politiet mistenker likevel at mannen skal ha oppholdt seg i området da den unge jenta forsvant. Politiet har beslaglagt en campingbil som de mener mannen brukte, og den undersøkes av kriminalteknikere.

DATTEREN FORSVANT: Kate og Gerry McCann mistet datteren Madeleine da hun ble borte fra et feriested i Portugal i mai 2007. Her er foreldrene avbildet i 2011. Foto: AFP/ NTb scanpix
DATTEREN FORSVANT: Kate og Gerry McCann mistet datteren Madeleine da hun ble borte fra et feriested i Portugal i mai 2007. Her er foreldrene avbildet i 2011. Foto: AFP/ NTb scanpix Vis mer

Etterforskerne ber nå om opplysninger om campingbilen og et annet kjøretøy som tilhørte den mistenkte, en Jaguar. Denne bilen overførte mannen til en annen person dagen etter at McCann forsvant.

Han skal nå være fengslet i Tyskland for andre straffbare forhold.

Det var 3. mai 2007 at tre år gamle Madeleine McCann forsvant fra en ferieleilighet i Praia da Luz, mens foreldrene var på en tapasrestaurant 50 meter unna.

Da moren gikk innom leiligheten for å sjekke om alt sto greit til, oppdaget hun at den eldste datteren var forsvunnet, mens de to yngre tvillingene deres fremdeles sov på værelset.

MOR OG DATTER: Ingen avslørte tragedien som egentlig utspilte seg i hjemmet til Dee Dee Blanchard og dattera Gypsy Rose, før det var for seint. Spillefilmen «The Act» er basert på den sanne historien om deres liv. Video: Hulu Vis mer

LES OGSÅ: - Feil å ikke si noe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer