Nye Midelfart-påstander vekker oppsikt

Pedofilidømte Epsteins pilot krysseksaminert om hvorfor Celina var fast gjest på «Lolita Express».

KYSS PÅ KINNET: Celina Midelfart kysser her Jeffrey Epstein i 1997. Foto: Getty Images
KYSS PÅ KINNET: Celina Midelfart kysser her Jeffrey Epstein i 1997. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forholdet mellom Celina Midelfart (48) og den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein ble onsdag et tema i rettssaken mot Ghislaine Maxwell (59) i New York. Maxwell sitter på tiltalebenken for menneskehandel av unge jenter. Ifølge aktoratet skal hun ha forsynt Jeffrey Epstein og hans milliardærvenner med mindreårige sexslaver.

Jeffrey Epsteins private pilot - i skandaleflyet «Lolita Express» - vitnet denne uken, og under krysseksaminasjonen benyttet Ghislaine Maxwells advokater anledningen til å spørre piloten nærmere om Celina Midelfarts forhold til den avdøde milliardæren.

På drøyt 15 måneder fløy den norske kosmetikk-dronningen minst 13 ganger i Epsteins fly, da hun var 23 og 24 år gammel. Epstein ble senere dømt for grove sexovergrep.

TRAILER: Ghislaine Maxwells venner står frem i serie. Vis mer

- Jeg reagerer kraftig, sier Celina Midelfart til Se og Hør.

Les resten av hennes svar lenger ned i artikkelen.

Det er Daily Mail som avslører at Midelfarts navn nå er dratt inn i trafficking-rettssaken i New York.

Nær kontakt

Se og Hør kunne allerede for to år siden avsløre den sensasjonelle nyheten om at kosmetikkdronningen Celina Midelfart midt på 1990-tallet pleiet nær kontakt med mangemilliardæren Jeffrey Epstein. Amerikaneren som drøyt ti år etter ble dømt for å ha betalt penger for å ha sex med en mindreårig.

Se og Hør fant først Celina på passasjerlistene til Epsteins beryktede privatfly «Lolita Express» ved to anledninger - i 1996.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep i den Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

I andre flylogger Dagens Næringsliv senere har funnet viser at Celina Midelfart var gjest på privatflyet minst 13 ganger. Dette er også omtalt i Daily Mails sak, som har koblingen til den norske kosmetikkdronningen som hovedvinkel.

I saken finnes det også bilder av Celina Midelfart sammen med Epstein på Donald Trumps Mar-a-Lago-eiendom i Miami. Celina Midelfart er tidligere blitt koblet til den beryktede ekspresidenten, men selv har hun avvist at hun hadde noen romanse med Trump.

GOD STEMNING: Det var brede smil da Celina og Jeffrey møtte hverandre i 1997. Ifølge flyloggene har hun vært gjest på privatflyet minst 13 ganger. Foto: Getty.
GOD STEMNING: Det var brede smil da Celina og Jeffrey møtte hverandre i 1997. Ifølge flyloggene har hun vært gjest på privatflyet minst 13 ganger. Foto: Getty. Vis mer

Den første turen

Den første gangen kosmetikkarvingen gikk om bord i «Lolita Express» var den 18. august 1996. Celina og Epstein var de to eneste passasjerene som var på flyet fra en liten flyplass utenfor New York til Florida, der han hadde et av sine mange hus.

Celina var på dette tidspunktet 23 år gammel og hadde nettopp startet økonomistudier ved Stern School of Business i New York. Samtidig pleide hun omgang med noen av verdens rikeste og mest innflytelsesrike menn.

Etterlyste alle

I forbindelse med etterforskningen av Epstein-skandalen oppfordret amerikanske påtalemyndigheter alle som har informasjon om Epsteins oppførsel om å melde seg.

Dette gjaldt ikke bare potensielle ofre, men også alle som hadde vært med på de overdådige selskapene i Epsteins hjem på Manhattan i New York og på hans feriested i Palm Beach i Florida. Oppfordringen fra FBI gjaldt også passasjerer som var om bord i «Lolita Express».

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sa prins Andrew sier i et intervju at han ikke skjønte hvordan han hadde fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sa det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Ville avhøre Celina

FBI ønsket å kartlegge og dokumentere virksomheten og nettverket til den pedofilidømte milliardæren.

- FBI ønsker å snakke med Celina Midelfart. Vi prøver fortsatt å spore opp informasjon om Epstein, uttalte en FBI-agent ved den amerikanske ambassaden i Stockholm til Se og Hør den gang. Av sikkerhetshensyn oppgir aldri agenten navnet sitt.

PEDOØY: Mange av de angivelige overgrepene skal ha skjedd i Karibien, hvor Epstein eide en egen øy. Flere ungjenter forteller om overgrep og voldtekter. Nå står Epsteins venninne Maxwell på tiltalebenken i USA. Foto: Scanpix
PEDOØY: Mange av de angivelige overgrepene skal ha skjedd i Karibien, hvor Epstein eide en egen øy. Flere ungjenter forteller om overgrep og voldtekter. Nå står Epsteins venninne Maxwell på tiltalebenken i USA. Foto: Scanpix Vis mer

Investerte penger

Se og Hør stilte den gang en rekke spørsmål til Celina Midelfart, men fikk ikke svar. Til Dagens Næringsliv uttalte hun følgende:

- Jeg hadde penger plassert hos Bear Stearns under hans ansvar på midten av 90-tallet da jeg studerte i New York. Han inngikk i en felles forretningsmessig bekjentskapskrets. Jeg har ikke hatt noe med ham å gjøre siden 96/97.

Jeffrey Epstein ble i 2008 dømt til en kortvarig fengselsstraff for å ha kjøpt seksuelle tjenester fra en 14 år gammel jente. For noen år siden ble han arrestert på Teterboro-flyplassen utenfor New York, og ble siktet for nye sexovergrep og menneskehandel med mindreårige.

Milliardæren ble plassert i en fengselscelle på Manhattan - og ble senere funnet død. Selvmord er oppgitt som døds­årsak.

FENGSLET; Ghislaine Maxwell (t.h.) er tiltalt for menneskesmugling. Her med prins Andrew og mindreårige Virginia Roberts. Foto: Scanpix.
FENGSLET; Ghislaine Maxwell (t.h.) er tiltalt for menneskesmugling. Her med prins Andrew og mindreårige Virginia Roberts. Foto: Scanpix. Vis mer

Studerte i New York

Celina studerte først økonomi ved London School of Economics fra 1994-1996, før hun så flyttet til New York for å studere ved Stern School of Business. Hun fikk bachelorgraden i 1998. Men hennes kontakt med Jeffrey Epstein begynte lenge før det.

I 1993 ble kosmetikkprinsessen involvert med kronprins Haakon. Det jevngamle paret tilbrakte noen hete og intense uker sammen på Tjøme den sommeren, før forholdet tok slutt.

Året etter flyttet Celina til England, hvor hun studerte økonomi ved London School of Economics. Utdannelsen var et ledd i planen om på sikt å engasjere seg i familiens kosmetikkimperium. Men før hun startet studiene møtte hun en helt spesiell person - Jeffrey Epstein.

Det var i 1993 hun for aller første gang møtte den 20 år eldre forretningsmannen. Hun var bare 21 år gammel, Epstein var 41 år.

1998: Celina Midelfart og Donald Trump. Foto: NTB.
1998: Celina Midelfart og Donald Trump. Foto: NTB. Vis mer

Under studiene i USA gled den norske kosmetikkarvingen rett inn i New York-sosieteten, og ble kjent med en rekke innflytelsesrike og rike mennesker.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Da flyloggene ble offentliggjort for noen år siden - bare to dager før Epstein tok sitt eget liv - kom det frem at den da 23 år gamle Celina Midelfart ved flere anledninger hadde flydd med Epstein. Ifølge loggen var Jeffrey Epstein og Celina Midelfart de eneste passasjerene om bord i det enorme privatflyet både 18. august 1996 og 12. september samme år.

Til Palm Beach

Første gang Celina var gjest på Epsteins «Lolita Express», hentet han henne på Teterboro Airport i New Jersey utenfor New York og fløy direkte til Palm Beach i Florida, hvor han seks år tidligere kjøpte et luksuriøst feriehus.

Det var ransaking i dette huset som senere førte til opprullingen av den første pedofilisaken mot ham. Her fant etterforskerne ifølge Daily Beast nakenbilder, massasjebord, sexleketøy og såpestykker formet som peniser.

SEX ELLER OVERGREP?: For fire år siden opplevde Elsa overgrep. I NRK Innafor-dokumentaren «Sex eller overgrep?» konfronterer hun mannen som utførte handlingen, og som selv satt igjen med en annen opplevelse etter kvelden. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Egen Spotify-konto

Amerikansk presse har også funnet Jeffrey Epsteins Spotify-konto, hvor han hadde laget flere spillelister, blant annet «Paris flight». En av spillelistene bærer også navnet «Celina». Epstein har hatt to Celina i livet sitt. Ifølge amerikanske Business Insider er den ene Celina Midelfart og den andre Epsteins guddatter Celina Dubin (24).

Celina Midelfart er mest kjent i USA for sitt nære bekjentskap med Donald Trump. Hun skal ha blitt kjent med USAs president gjennom Jeffrey Epstein.

Vil ha Ghislaine frikjent

Det er vanskelig å vite sikkert, men motivet til Ghislaine Maxwells advokater for å spørre piloten om forholdet mellom Celina Midelfart og Jeffrey Epstein var trolig å vise retten at Jeffrey Epstein ikke var pedofil, men datet kvinner.

Ghislaine er tiltalt for å skaffe Epstein mindreårige jenter, og advokatene gjør det de kan for å få Ghislaine frikjent.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

Celina reagerer på vitneutsagn

Se og Hør har kontaktet Celina Midelfart, og spurt om hva slags forhold hun hadde til Epstein:

- Påstanden er usann. Jeg har aldri hatt noe forhold til eller datet Epstein. Jeg har aldri hatt noe nært forhold til Epstein. Han inngikk i bekjentskapskretsen rundt Donald Trump, som det er kjent at jeg i en kortere periode også var en del av. Jeg har ikke hatt noe som helst med Jeffrey Epstein å gjøre etter 1997, skriver Celina i en mail.

- Fakta er at jeg skulle investere noen midler i USA for over 25 år siden. En norsk finansiell rådgiver anbefalte Epstein, som den gang var en respektert finansiell rådgiver i det anerkjente amerikanske meglerhuset, Bear Stearns. Jeg hadde over et kortere tidsrom noen midler plassert av Bear Stearns, representert ved Epstein, skriver Celina videre.

ONDSKAPENS HOTELL: Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump sammenlignes i ny video med en berømt skrekkfilm fra 1980. Video: Twitter, reporter: Signe Elise Morthen Stenersen Vis mer

Reagerer på bilde

Den norske kosmetikkdronningen reagerer også på bildene fra fotobyrået Getty, som viser Jeffrey Epstein sammen med Celina.

- Det aktuelle bildet av Epstein og meg er fra en veldedighets tennisturnering arrangert av Michael Milken på Mara Lago, Trumps estate i Palm Beach, for cirka 25 år siden. Jeg deltok på veldedighetsarrangementet som gjest av Donald Trump. Bildet gir et helt feilaktig inntrykk av at jeg har hatt et nært forhold til Epstein. Jeg finner bildet både fortvilende og belastende, skriver Midelfart til Se og Hør.

Celina skriver at hun verken er blitt kontaktet av FBI eller har møtt den tiltalte Ghislaine Maxwell:

- Jeg har ikke blitt kontaktet at FBI. Jeg har for øvrig aldri truffet Ghislaine Maxwell. Jeg reagerer kraftig på at forsvarerteamet til Ghislaine Maxwell konstruerer usanne teorier om at jeg skal ha hatt et nært forhold til Epstein, formodentlig for å avlede oppmerksomheten fra de svært alvorlige anklagene mot Maxwell, avslutter Celina i svaret til Se og Hør.

LES OGSÅ: Kjæresten er gift

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer