«Paradise Hotel» Sverige:

Nye kvinner forteller om «Paradise»-overgrep

I april anklaget to kvinner en mannlig deltaker for seksuelt overgrep. Nå står flere kvinner frem med historier fra tidligere sesonger.

FLERE STÅR FREM: Etter at to kvinner nylig valgte å anmelde en mannlig deltaker, står flere kvinner frem med egne historier fra tidligere sesonger. Foto: Patricia Recourt/Viaplay
FLERE STÅR FREM: Etter at to kvinner nylig valgte å anmelde en mannlig deltaker, står flere kvinner frem med egne historier fra tidligere sesonger. Foto: Patricia Recourt/Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april slo nyheten om mulige overgrep i den svenske versjonen av «Paradise Hotel» ned som en bombe i pressen. To kvinner anklaget da en mann for overgrep under innspillingen av det populære realityprogrammet.

Som følge av dette valgte Nent Group å fjerne hele den nåværende sesonger fra sine strømmetjenester Viaplay og Viafree, den 21 år gamle mannen er anmeldt av produksjonsselskapet og kvinnene, og det er nå startet etterforskning i saken.

Nå har imidlertid svenske P3 Nyheter igangsatt sin egen etterforskning, der flere kvinner fra tidligere sesonger står frem med det de beskriver som «ubehagelige hendelser» og overgrep.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

Står frem

P3 Nyheter har snakket med en rekke kvinner fra tidligere sesonger av «Paradise Hotel».

I en undersøkelse kom det frem at hele elleve av 20 personer de har snakket med forteller at de selv har opplevd overgrep, eller at de har sett det skje, under innspillingen.

En av deltakerne fra 2019, Camilla Skalleberg, sier at hun selv skal ha blitt utsatt for en ubehagelig hendelse under innspillingen. Hun hevder at produksjonen oppfordret henne til ikke å snakke om hendelsen under innspillingen.

- De sa til meg at jeg skulle slutte å snakke om det, for det kommer ikke til å sendes på TV, og da er det ingen grunn til å snakke om det, sier hun nå til P3 Nyheter.

SEX ELLER OVERGREP?: For fire år siden opplevde Elsa overgrep. I NRK Innafor-dokumentaren «Sex eller overgrep?» konfronterer hun mannen som utførte handlingen, og som selv satt igjen med en annen opplevelse etter kvelden. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

En annen deltaker, Jennifer Walter, retter kritikk mot hvordan produksjonsselskapet har håndtert sakene gjennom årene.

Mathila Snöwall i produksjonsselskapet Mastiff sier til P3 Nyheter at det ikke skal skje seksuell trakassering i programmet, og mener at de har tydelige retningslinjer for hvordan man oppfører seg mot hverandre i produksjonen. Hun forteller også at produksjonsselskapet jobber internt med saken.

- Ble veldig ubekvem

Det var i midten av april at Annie Dahlbreg (24) og Jennifer Paatere (23) først gikk ut og hevdet at de ble utsatt for overgrep fra Toby Johnson (21) under innspillingen i Mexico i høst.

Til Se og Hør kunne Paatere fortelle om den svært ubehagelige hendelsen, som nå har ført til at hun har valgt å anmelde Johnson sammen med Nent Group Sverige.

KLIKKER: Bettina Buchanan ser rødt når Even Kvam kommer med upassende kommentar i «Paradise Hotel». Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

- Midt i en setning tar han meg rundt midjen, drar meg mot seg og drar ned BH-en min. Jeg ble veldig, veldig ubekvem, men prøvde å holde en god tone for å beholde humøret hans. Jeg sa «nei, slutt, hva driver du med», og da ble han sur igjen og nektet å høre på hva jeg hadde å si, fortalte hun i april.

Svenske Expressen omtalte også en hendelse som utspiller seg da deltakerne Annie Dahlberg og Toby Johnson befinner seg alene på et av rommene, der førstnevnte gjør det helt tydelig at hun ikke ønsker å ha sex med Johnson.

Deretter skal han ha ført hånden sin ned mot Dahlbergs underliv gjentatte ganger, mot hennes vilje.

DEBATT: Da flere svenske Instagram-brukere fyrte seg opp over gamle klipp fra «Ex On The Beach» og «Paradise Hotel» i Danmark valgte leverandøren å avpublisere. Video: Dplay / Viaplay. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Angrer på alt

Toby Johnson har naturligvis fått massiv kritikk etter det som skjedde i Mexico for seks måneder siden. I programmet forteller 21-åringen at han angrer på det som har skjedd, etter at han kastes ut av produksjonen.

- Selvfølgelig angrer jeg på alt. Dette kommer aldri til å skje igjen. (...) Jeg vil bare si at jeg er veldig lei meg for at jeg oppførte meg som en idiot. Annie og Jennifer, jeg vil virkelig be om unnskyldning, jeg mener det virkelig.

LES OGSÅ: - Måtte kutte ut «Paradise»-livsstilen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer