«Paradise Hotel» Sverige:

Nye kvinner forteller om «Paradise»-overgrep

I april anklaget to kvinner en mannlig deltaker for seksuelt overgrep. Nå står flere kvinner frem med historier fra tidligere sesonger.

FLERE STÅR FREM: Etter at to kvinner nylig valgte å anmelde en mannlig deltaker, står flere kvinner frem med egne historier fra tidligere sesonger. Foto: Patricia Recourt/Viaplay
FLERE STÅR FREM: Etter at to kvinner nylig valgte å anmelde en mannlig deltaker, står flere kvinner frem med egne historier fra tidligere sesonger. Foto: Patricia Recourt/Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april slo nyheten om mulige overgrep i den svenske versjonen av «Paradise Hotel» ned som en bombe i pressen. To kvinner anklaget da en mann for overgrep under innspillingen av det populære realityprogrammet.

Som følge av dette valgte Nent Group å fjerne hele den nåværende sesonger fra sine strømmetjenester Viaplay og Viafree, den 21 år gamle mannen er anmeldt av produksjonsselskapet og kvinnene, og det er nå startet etterforskning i saken.

Nå har imidlertid svenske P3 Nyheter igangsatt sin egen etterforskning, der flere kvinner fra tidligere sesonger står frem med det de beskriver som «ubehagelige hendelser» og overgrep.

Står frem

P3 Nyheter har snakket med en rekke kvinner fra tidligere sesonger av «Paradise Hotel».

I en undersøkelse kom det frem at hele elleve av 20 personer de har snakket med forteller at de selv har opplevd overgrep, eller at de har sett det skje, under innspillingen.

En av deltakerne fra 2019, Camilla Skalleberg, sier at hun selv skal ha blitt utsatt for en ubehagelig hendelse under innspillingen. Hun hevder at produksjonen oppfordret henne til ikke å snakke om hendelsen under innspillingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer