GLEDER SEG: - Dette er jo tidenes sommerjobb, sier Anne Lindmo. Foto: NRK
GLEDER SEG: - Dette er jo tidenes sommerjobb, sier Anne Lindmo. Foto: NRKVis mer

Nye fjes i Sommeråpent

NRK-sportens Ingerid Stenvold bytter ut kalde vinterdager med deilige sommerdager.

SEHER.NO: For i sommer tar nemlig hun og Anne Lindmo fra "Store studio" over som programledere for NRKs populære talkshow Sommeråpent.


- Dette er jo tidenes sommerjobb, sier Lindmo til VG.


Duoen tar over for Anne Grosvold, som de siste fem årene har ledet programmet fra Rådhustaket. Grosvold tar over Fredrik Skavlans stol i programmet som skal fylle skoene etter "Først & sist".


Stenvold og Lindmo skal dele sommeren mellom seg, så NRKs nye sommerprinsesser skal ikke være på skjermen samtidig. De første fire ukene etter sendestart 25. juni er det Anne som skal lede, mens Ingerid tar over roret etter fire uker.


Sommeråpent er kjent for å være sommeren snilleste program, og de erfarne NRK-damene har ingen planer om å forandre på det.


- Man kan jo ikke refse folk på sommerstid. Vi skal ligge og vippe mellom sommerdøsig moro og milde påminnelser om at verden eksisterer. Vi skal lage et program som oppdaterer folk akkurat så mye at de med samvittighet fortsetter å pille reker og drikke sommerøl, sier Anne Lindmo, som i januar i år ble kåret til Norges best kledde kvinne.


- Sommeråpent har et mye mer allsidig innhold og spenner over mer, sier Ingrid om hva som skiller NRK-sporten fra hennes nye jobb.