Carrie Fisher og Debbie Reynolds:

Nye detaljer rundt begravelsen avslørt

- De vil bli begravet med venner og familie rundt seg. 

DØDE SAMME UKE: De kjente amerikanske skuespillerne Debbie Reynolds og datteren hennes, Carrie Fisher, døde begge to i romjula. Nå er detaljene på plass til deres siste reise.  Foto: NTB scanpix
DØDE SAMME UKE: De kjente amerikanske skuespillerne Debbie Reynolds og datteren hennes, Carrie Fisher, døde begge to i romjula. Nå er detaljene på plass til deres siste reise.  Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Romjula ble et mareritt for filmelskere. Carrie Fisher (60), kjent som prinsesse Leia i flere av «Star Wars»-filmene, døde 27. desember av et hjerteinfarkt hun var innlagt på sykehus for. Det var også på sykehuset hun døde.

Men det skulle ikke stoppe der. Dagen etter døde hennes mor, Debbie Reynolds (84). Hun er kjent som en av Hollywoods største skuespillere, og gjorde det stort i den såkalte gullalderen til filmbyen vest i USA.

Nå er viktige detaljer om begravelsen sluppet. De to skal nemlig begraves sammen på fredag i Forest Lawn Memorial Park i Los Angeles, ifølge People. Men før det vil det blir holdt en privat minnemarkering i Carries hjem torsdag, hvor de etterlatte skal feire livet.

- En morsom og god opplevelse er noe de begge to hadde ønsket seg, forteller en kilde nær familien til radaronline.com.

GAMLEDAGER: Debbie Reynolds og Eddie Fisher sammen med datteren Carrie Fisher tilbake i 1956. Foto: REX/shutterstock
GAMLEDAGER: Debbie Reynolds og Eddie Fisher sammen med datteren Carrie Fisher tilbake i 1956. Foto: REX/shutterstock Vis mer

Når det kommer til gjestene er det ikke bare nær familie som skal komme, men også store Hollywood-stjerner.

- Alle elsket dem så mye, forteller kilden.

Ønsket felles begravelse

Fishers bror, Todd Fisher, som også er Reynolds sønn, har uttrykket at han er i sorg etter tapet av den nære familien.

Kort tid etter dødsfallene avslørte han at han ville slå to fluer i en smekk. Overfor E! News forklarte han at han aller helst vil ha en felles begravelse for de to superstjernene i familien.

- Det er min preferanse. Det er selvsagt ikke klart enda, men jeg synes det høres ut som en fin idé i lys av den flotte historien dem i mellom, forklarte han da.

Og nå ser det altså ut som om han får ønsket sitt oppfylt når de to superstjernene skal sendes ut på sin siste reise. De vil bli begravet med venner og familie rundt seg.

- Fikk slag

Kjendisnettstedet TMZ meldte kort tid etter Carries død at Debbie Reynolds var hjemme hos sin sønn Todd Fisher for å planlegge begravelsen til datteren da en ambulanse ble kalt ut til stedet.

Det amerikanske magasinet People skrev at Reynolds fikk behandling for et mulig slag. Livet sto imidlertid ikke til å redde, og Debbie Reynolds døde på sykehus litt over ett døgn etter datteren.

DØDSFALL: Kun dagen etter at datteren Carrie Fisher døde, mistet også moren Debbie Reynolds livet etter et slag. Reynolds var kjent fra filmroller i komedier og musikaler som Singin in the rain. Video: NTB Scanpix Vis mer

Reynolds ble 84 år gammel og var en stor skuespiller. Hun spilte en av hovedrollene i klassikeren «Singin' in the Rain» med blant andre Gene Kelly.

- Den eneste trøsten vi finner, er tanken på at det eneste hun ville gjøre var å ta vare på sin datter - som var det hun var flinkest til, sier Todd Fisher.

Utenfor lerretet skapte Reynolds overskrifter da hun var den ulykkelige part i et trekantdrama hvor sangeren Eddie Fisher forlot henne for å bli sammen med hennes venn og kollega Elizabeth Taylor.

Det var tirsdag at 60 år gamle Carrie Fisher, mest kjent for rollen som prinsesse Leia i «Star Wars», døde etter å ha fått hjertestans.

Hjertestansen inntraff ifølge TMZ ca. 15 minutter før landing på LAX. En passasjer med kompetanse i akuttmedisin utførte hjerte-lunge-redning på Fisher, som ble fraktet til sykehus i Los Angeles i umiddelbart etter landing.

Fishers bror Todd uttalte kort tid etter at skuespillerens tilstand var stabil.

Etter å ha vært innlagt på sykehus siden 23. desember, døde Fisher tirsdag etter et hjerteinfarkt.

DØD: Skuespiller Carrie Fisher gikk bort tredje juledag. For mange var Fisher med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars». Video: AP Vis mer

LES OGSÅ: - Nå svarer hun på rykteflommen