Kobe Bryant:

Nye detaljer om dødsulykken

Basketball-legenden Kobe Bryant døde sammen med sin 13 år gamle datter, Gianna, i en helikopterulykke i januar 2020. Tirsdag kom det nye detaljer om foranledningen til ulykken.

OMKOM: Kobe Bryant sammen med datteren Gianna. De omkom begge i helikopterulykka i 2020. (AP Photo/Chris Carlson, file)
OMKOM: Kobe Bryant sammen med datteren Gianna. De omkom begge i helikopterulykka i 2020. (AP Photo/Chris Carlson, file) Vis mer
Publisert

Det er nyhetsbyrået AP som melder at etterforskere i National Transportation Safety Board (NTSB) har konkludert med at piloten fløy gjennom tåke, og sannsynligvis ikke greide å orientere seg.

Leder av NTSB, Robert Sumwalt, sa tirsdag ifølge AP, at piloten ikke fulgte de visuelle flyreglene, som sier at det er pilotens ansvar å ha god nok sikt.

Helikopterer hadde heller ikke en såkalt svart boks, som ikke var nødvendig ifølge reglene. Det har tidligere blitt konkludert med at det ikke var tegn til noen mekanisk svikt som første til ulykken.

Piloten er identifisert som Ara Zobayan, han omkom også i ulykken.

Foruten Bryant, datteren og flygeren omkom også to av lagkameratene på basketlaget til datteren, slektninger og en trener.

Saksøkte

Bryants kone, Vanessa, har tidligere lagt skylden på piloten, og har saksøkt selskapet han jobbet for, Island Express Helicopters, da de mener selskapet og deres pilot opptrådte uansvarlig og dermed står ansvarlig for å ha forvoldt dødsfallet.

- Kobe Bryant ble drept som et direkte resultat av den uaktsomme oppførselen til Zobayan, heter det i søksmålet.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

Før dødsulykken fant sted hadde de to nettopp blitt foreldre for tredje gang. Parets yngste datter ble født forrige sommer, den fjerde av fire døtre paret har fått sammen.

Enorm sorg

Dødsfallet preget en hel idrettsverden. Bryant er regnet som en av tidenes beste basketballspillere. Han spilte i NBA for Los Angeles Lakers fra 1996 til han la opp i 2016.

Basketballegenden Shaquille O'Neal brast ut i tårer da han snakket om tapet av sin tidligere lagkamerat kort tid etter dødsfallet.

- Jeg har ikke følt en så stor smerte på en stund. Jeg er 47 år, jeg mistet to bestemødre, jeg mistet en sersjant, jeg mistet søsteren min, og nå har jeg mistet en lillebror, sa O'Neal.

LES OGSÅ: Derfor var ikke kona med

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer