«Home & Away»-stjerne døde i bilulykke:

Nye detaljer om den tragiske dødsulykken

Den profilerte skuespilleren og hennes tre familiemedlemmer mistet livet i den fatale front mot front-kollisjonen.

GIKK BORT: Skuespiller Jessica Falkholt (t.h.) mistet begge foreldrene sine og søsteren etter en fatal bilulykke. Den skyldige, som skal ha vært påvirket av tunge medisiner, mistet også livet. Foto: Channel 5
GIKK BORT: Skuespiller Jessica Falkholt (t.h.) mistet begge foreldrene sine og søsteren etter en fatal bilulykke. Den skyldige, som skal ha vært påvirket av tunge medisiner, mistet også livet. Foto: Channel 5 Vis mer
Publisert

Det var andre juledag i 2017 at skuespiller Jessica Falkholt, kjent fra såpeserien «Home & Away», var involvert i en fatal bilulykke i New South Wales i Australia.

17. januar året etter ble det kjent at Falkholt hadde gått bort på sykehuset St. George Hospital i Sydney etter at respiratoren hennes ble skrudd av.

- Jessica gikk bort som følge av alvorlige skader hun fikk i en bilulykke den 26. desember 2017. Familien har bedt om ro i denne vanskelige tiden, het det i en uttalelse fra familien hennes den gang.

Oppsøkte to sykehus

Foreldrene til Jessica, Lars (69) og Vivian (60), døde momentant i den tragiske bilulykken. Skuespillerens yngre søster, Annabelle (21), døde på sykehus tre dager senere.

Nå, drøye tre og et halvt år etterpå, viser etterforskningen at føreren av bilen som kom over i motsatt kjørefelt og tok livet av de fire familiemedlemmene, var påvirket av sterke, reseptbelagte medisiner - inkludert medikamenter som gjør en døsig.

NYE DETALJER: Dokumentaren Caroline Flack: Her Life And Death» begynner snart å rulle på skjermen. Vis mer

Det melder den australske avisen Brisbane Times.

Den 51 år gamle føreren av bilen, Craig Whitall, hadde i forkant besøkt to ulike sykehus og med urett forklart at han ikke hadde nok metadon for å komme seg igjennom julen.

Ansatte beskriver oppførselen hans som «skremmende».

Ifølge Store medisinske leksikon er Metadon et opioid, et kunstig fremstilt legemiddel med morfinliknende virkning.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

- Tok mer enn én tablett

Morgenen andre juledag skal Whitall ha forlatt sykehuset Shoalhaven for å ta fatt på turen hjem til Ulladulla.

Før det fikk han fire tabletter av typen diazepam, mens legen tydelig skal ha forklart ham at han ikke skulle ta alle på én gang.

Diazepam beskrives, ifølge samme kilde, som et angstdempende, muskelavslappende og søvnfremkallende legemiddel.

Etterforskerne ser det som sannsynlig at han tok mer enn én tablett av de tunge medisinene, som kan ha en sløvende effekt allerede innen 30 til 60 minutter.

MUMIFISERT: En kvinnelig sektleder ble funnet død og mumifisert i Colorado i slutten av april. Bilder: SAGUACHE COUNTY / YOUTUBE / KUSA / DR. PHIL Vis mer

Klokka 10.42 kolliderte han med Falkholt-familien, som var på vei hjem fra en familiesamling. Etterforskningen så langt hevder også at gjerningsmannen hadde en forferdelig historie hva gjelder å kjøre bil, skriver Brisbane Times.

Craig Whitalls liv sto heller ikke til å redde i den fatale ulykken.

LES OGSÅ: «Home and Away»-skuespiller (41) er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer