Avicii og Molly Sandén:

Nye detaljer om Aviciis siste måneder

Den svenske artisten Molly Sandén røper triste detaljer.

DJ: Tim Bergling, bedre kjent som Avicii, gikk bort bare 28 år gammel. Nå har det kommet nye detaljer rundt livet før hans død. Foto: NTB Scanpix
DJ: Tim Bergling, bedre kjent som Avicii, gikk bort bare 28 år gammel. Nå har det kommet nye detaljer rundt livet før hans død. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da den svenske DJ-en Tim Bergling, bedre kjent som Avicii, døde i april i fjor, sendte det sjokkbølger gjennom hele verden. Den verdenskjente artisten befant seg da i Oman, og ble 28 år gammel.

Bergling etterlot seg sørgende fans og familie, og etter at dødsfallet ble kjent dukket det opp nye detaljer om hans liv og om hvordan han døde. Blant annet skrev familien hans et åpent brev.

«Nå orket han ikke mer. Han ville få fred.», het det i brevet, ifølge Aftonbladet.

I løpet av sin relativt korte karriere rakk han å samarbeide med en rekke kjente artister. Det var imidlertid noen han aldri rakk å gjennomføre samarbeidene med.

Blant disse er den svenske popartisten Molly Sandén (27).

- Han dro seg ofte unna

Da hun nylig hadde sin egen sommerprat i det populære svenske radioprogrammet «Sommar i P1», åpnet hun seg om det spesielle møtet med DJ-en.

Der forteller hun nemlig om da hun for noen år siden fikk være med Avicii og hans følge til Las Vegas for å være tilskuer på en konsert, før de skulle skrive en sang sammen.

Ifølge 27-åringen fikk alle i Aviciis team egen hotellsuite og fri tilgang til hotellets minibar, samt restaurant. Og det som for Sandén var ren luksus, som endte med hummer og kaviar, virket for Bergling som en plage.

Det var allerede da tydelig at den verdenskjente musikeren hadde sine problemer. Da de andre ventet på maten trakk han seg nemlig unna, og gikk til sitt eget rom for å hvile.

- Han gjorde ofte det, trakk seg unna. Det var stunder da jeg prøvde å spørre han om det, men jeg var for ung. Jeg hadde ikke de riktige verktøyene, ingen av oss hadde det. Mens jeg og vennene hans sprang rundt og filmet oss selv i de fire ulike baderommene, og alle luksuriøse overdrevne fasiliteter i suiten hans - som var sikkert 400 kvadratmeter, gikk han direkte til et av soverommene og slukket alle lys, forteller hun i programmet.

Se dette innlegget på Instagram

💔 @avicii

Et innlegg delt av Molly Sandén (@m0llys)

- Men han har det ikke bra

Tidligere den dagen hadde også artisten overhørt Avicii betro seg til en i følget, der han angivelig skal ha fortalt at han og kroppen hans ikke orket turnélivet. Der og da bestemte hun seg for å prate med DJ-en etter konserten - for å få ham til å ta en pause.

- Da showet hans var ferdig tok jeg meg inn bak scenen for å prate med ham. Det er en enorm utendørs klubb med basseng og opplyste palmer. Over eksploderer fortsatt fyrverkeriene fra avslutningsnummeret og bassenger er fylt med konfetti, sier hun, og fortsetter:

- Jeg må vise backstage-passet mitt til syv ulike vakter før jeg til slutt kommer til Tims rom. Men det er tomt. Assistentene hans forteller at han allerede har flydd videre til Tyskland. «Men han har det ikke bra», sier jeg ut i lufta. De ler og rister oppgitt på hodet, «the show must go on».

Kraftig kritikk

Bare måneder etter dødsfallet ble dokumentaren «Avicii: True Stories» sluppet på Netflix, der artisten selv er åpen om sine problemer med sin psykiske og fysiske helse.

Man får blant annet se hvordan hans tidligere manager, svensk-iranske Ash Pournouri (37), overtaler Avicii til å opptre bare timer etter en alvorlig operasjon.

Artisten gir flere ganger uttrykk for at han er utmattet, noe han prøver å få apparatet rundt seg til å forstå. Likevel får man inntrykk av at managementet presser ham videre.

Kritikken haglet derfor mot hans tidligere manager etter dødsfallet, der flere anklaget Pournouri for å ha presset ham til randen, ifølge Expressen.

Senere fortalte 37-åringen sin versjon i et lengre intervju med magasinet GQ.

Visste ingenting

Pournouri, som var Aviciis manager fremm til 2016, hevder at han og resten av teamet ikke var kjent med artistens problemer med alkohol og piller. I intervjuet forklarte manageren at han mener at dokumentaren var misvisende, og at han selv ikke hadde gitt godkjenning for å være en del av den.

Han hevdet at flere av klippene er gamle, og at de skal ha blitt filmet lenge før han fikk vite om artistens problemer.

- Jeg var ekstremt frustrert over menneskene nær ham, som trodde at de beskyttet ham ved å ikke fortelle oss hvor alvorlig det var ved forskjellige anledninger, og som trodde det var privat og at vi ikke kunne gjøre noe, sa Pournouri til GQ den gang.

Skylder ikke på noen

Som tidligere nevnt var det mange som sørget etter at artisten gikk bort. Aller størst var sorgen for foreldrene, Klas Bergling og Anki Lidén, som har hatt en svært tung tid etter det mye dødsfallet. Paret har tidligere fortalt åpenhjertig om tapet av den talentfulle sønnen.

I april var det ett år siden Bergling gikk bort, og samme måned kunne familien meddele at de har opprettet stiftelsen Tim Bergling Foundation, som jobber for å motarbeide mental sykdom og selvmord. Stiftelsen ble opprettet for å hedre musikerens minne og virke i hans ånd.

Siden den gang har det vært nokså stille fra foreldrene til den avdøde musikeren, men tidligere i sommer dukket imidlertid Tims far opp som gjest i tv-programmet «CNN Talk», og der ble sønnen raskt et tema, ifølge svenske Expressen.

Klas Berling påpekte i intervjuet at han ikke holder musikkindustrien eller fansen ansvarlig for sønnens død, men fortalte at det er mange mennesker som føler seg skyldige i det tragiske dødsfallet.

- Så mange mennesker føler seg skyldige, men vi skal ikke begynne å peke ut noen. Tim tok ikke imot hjelp fra noen, sa han den gang.

LES OGSÅ: Fikk refs - nå bekrefter hun ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer