Ghislaine Maxwell

Nye detaljer: - Fant en svær dildo

Avslørte drøye husregler.

I RETTEN: Den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein og partneren Ghislaine Maxwell. Hun sitter nå tiltalt for å ha hjupet ham med seksuelle overgrep mot mindreårige og risikerer 80 år i fengsel. Foto: Patrick McMullan / Getty Image
I RETTEN: Den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein og partneren Ghislaine Maxwell. Hun sitter nå tiltalt for å ha hjupet ham med seksuelle overgrep mot mindreårige og risikerer 80 år i fengsel. Foto: Patrick McMullan / Getty Image Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken startet rettssaken mot Ghislaine Maxwell (59) i New York.

Den tidligere sosietetskvinnen fra Storbritannia har sittet i varetekt i 16 måneder i Metropolitan Detention Center i New York. 59-åringen er tiltalt for menneskehandel, etter å angivelig ha hjulpet avdøde Jeffrey Epstein med sexhandel og overgrep mot mindreårige, ved å rekruttere og «groome» disse jentene.

Blir hun dømt, risikerer hun opp til 80 år i fengsel.

TRAILER: Ghislaine Maxwells venner står frem i serie. Vis mer

Strenge regler

På den fjerde dagen i retten vitnet Juan Alessi. Fra 1990 til 2002 var han daglig leder for de ansatte i Jeffrey Epsteins luksuseiendom i Palm Beach i Florida hvor flere av overgrepene angivelig skal ha funnet sted.

Han forteller om veldig strenge regler for hvordan de ansatte fikk lov til å oppføre seg, at han noen ganger måtte rydde opp i sexleketøy, og at det var Maxwell som var sjefen i huset. Vitnemålet støttet opp under anklagen fra flere kvinner, som hevder at Maxwell hjalp Epstein med å få i stand overgrepene mot mindreårige jenter, ifølge The Guardian.

REVET: Det beryktede luksushuset til Jeffrey Epstein i Palm Beach i Florida, ble revet i april i år. Foto: Greg Lovett-USA TODAY NETWORK/Sipa USA
REVET: Det beryktede luksushuset til Jeffrey Epstein i Palm Beach i Florida, ble revet i april i år. Foto: Greg Lovett-USA TODAY NETWORK/Sipa USA Vis mer

Epstein døde i et angivelige selvmord på fengselscellen da han satt varetektsfengslet i New York i august 2019. Et år senere ble Maxwell pågrepet etter en lang politijakt.

Epstein og Maxwell hadde også mange rike og mektige personer i omgangskretsen sin, som Bill Clinton, Bill Gates, prins Andrew og Donald Trump. Saken får ikke overraskende enorm oppmerksomhet.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep i Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

- Fruen i huset

Aktor i saken, Maurene Comey, forsøkte å bruke vitnemålet fra Alessi til å understreke hvor sentral Maxwell var i alle sider av Epsteins liv.

- Maxwell var kjæresten til herr Epstein. Hun var fruen i huset. Fra den dagen hun kom inn i huset, tok hun over med én gang. Og hun sa til meg at hun skulle bli fruen i huset. Hun var også sjef for andre eiendommer, sier Alessi i retten.

Han beskrev forholdet sitt til Epstein som «hjertelig» før Maxwell kom inn i bildet. Da hun kom inn i bildet på begynnelsen av 1990-tallet, begynte dette å endre seg og bli langt mer distansert og profesjonelt. Alessi fortalte blant annet hvordan Maxwell ga ham klare instruksjoner om hvordan han skulle snakke til Epstein.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» ble filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

- Herr Epstein liker ikke å bli sett inn i øynene. Se ham aldri inn i øynene, se i en annen retning og svar ham. Det var en enorm mengde med instruksjoner, forklarer Alessi.

Ifølge aktoratet ble alle husreglene etter hvert skrevet ned i en «husholdningsmanual» på 58 sider, skriver New York Times.

- Du ser ingenting

Alessi forlot jobben før heftet ble laget, men han sier i retten at han kjenner igjen det meste av innholdet.

- Husk at du ser ingenting, hører ingenting, sier ingenting unntatt for å svare på spørsmål direkte til deg. Respekter deres privatliv, heter det blant annet i det fyldige heftet.

- Jeg tok instruksjonene som en slags advarsel, sier Alessi.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Hva om noe sa Maxwell til deg om hvorvidt du kunne snakke direkte til herr Epstein? spør aktor.

- Jeg skulle bare snakke til herr Epstein når han stilte meg spørsmål, sier Alessi.

- Svær dildo

Han forteller også hvordan han måtte rydde opp etter at Epstein hadde fått massasjer.

- Jeg måtte vaske bordet og rydde det bort, forklarer Alessi.

- Var det noen tilfeller som du husker spesielt?

- Ja. Jeg husker jeg fant en svær dildo, sier Alessi.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

Han forteller også at han så pornofilmer og et svart lærkostyme i en kurv.

Noen av anklagerne mot Epstein og Maxwell sier at de ble utsatt for seksuelle overgrep under dekke av at de skulle gi ham massasjer.

Alessi hevder at Epstein fikk én massasje per dag da han først begynte å jobbe for finansmannen. Da han forlot jobben i 2002, skal Epstein ha fått massasjer tre ganger om dagen.

Så antatte mindreårige

Alessi forteller også at han så to jenter i Epsteins hus, som så ut som så ut til å være mindreårige. Én av disse kvinnene vitnet mot Maxwell tidligere denne uka. Alessi sier at han først traff denne kvinnen i 1994 da hun 14 år gammel besøkte Epsteins eiendom sammen med moren.

Ved seinere anledninger fikk han i oppgave å hente henne enten på skolen eller hjemme og kjøre henne til Epsteins hus. Alessi så jenta snakke med Epstein og Maxwell, men han så ikke noen seksuelle handlinger mellom dem.

SEX ELLER OVERGREP?: For fire år siden opplevde Elsa overgrep. I NRK Innafor-dokumentaren «Sex eller overgrep?» konfronterer hun mannen som utførte handlingen, og som selv satt igjen med en annen opplevelse etter kvelden. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Den andre kvinnen, Virginia Giuffre, som i lang tid har anklaget Epstein og Maxwell offentlig, har også hevdet at de to tvang henne til å ha sex med britiske prins Andrew da hun var 17 år gammel. Prinsen benekter at dette har skjedd.

Alessi gir også flere detaljer om hvordan Maxwell møtte Giuffre da hun var 15 år gammel og jobbet i garderoben på Donald Trumps private Mar-a-Lago-klubb nær Epsteins eiendom, og at han så Giuffre flere ganger i Epsteins hjem.

LES OGSÅ: - Punger ut for sønnens overgrepsforsvar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer