Gordon Ramsay:

Nye bilder vekker oppsikt

Stjernekokken Gordon Ramsay raste ned i vekt - nå avslører han hvorfor.

AVSLØRER VEKTNEDGANGEN: Gordon Ramsay har den siste tiden lagt om livsstilen og takker kona Tana Ramsay for inspirasjonen. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRER VEKTNEDGANGEN: Gordon Ramsay har den siste tiden lagt om livsstilen og takker kona Tana Ramsay for inspirasjonen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

TV-profilen Simon Cowell (60) er ikke den eneste briten som i løpet av den siste tiden har overrasket med drastisk vektnedgang. Stjernekokken Gordon Ramsay (53) delte nemlig et bilde med sine to sønner i juleferien som har fått mange til å sperre opp øynene.

På bildet matcher han med Jack (20) og Oscar (1) i like badeshortser, men det er den 53 år gamle stjernen sin kropp som får mest oppmerksomhet.

I kommentarfeltet renner det inn med hyllester, og bildet er i skrivende stund likt over en halv million ganger.

Gordon selv selv forteller at bakgrunnen for den enorme endringen kommer av at han har begynt å spise mer, sier han i et intervju med The Today Show ifølge Mirror.

- Jeg er veldig flink nå til å spise fem ganger om dagen, men små porsjoner i stede for en stor frokost, en stor lunsj og en stor middag, sier han.

Slanket seg for kona

Samtidig påpeker stjernen at han har klart å holde rutinene når han spiser ofte og lite, noe som har ført til vektnedgangen.

Ifølge Gordon skal det ha vært kona Tana, som han har fem barn med, som inspirerte han til å legge om livsstilen ettersom hun angivelig ikke var fornøyd med måten han så ut.

- Jeg var overvektig, 114 kilo. Jeg så ut som dritt. Jeg ser på bildene og lurer på hvorfor Tana forble sammen med meg, sier han videre.

FORANDRING: Gordon og kona Tana i september. Foto: NTB Scanpix
FORANDRING: Gordon og kona Tana i september. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Tana ser mye bedre ut og er vakker. Og der er hun, en som ligger med en tjukkas.

Støttes av norsk lege

I tillegg til å holde romansen ved like med kona, påpeker også 53-åringen at livsstilsendringen også skyldes det faktum at han mistet faren bare 53 år gammel som følge av hjerteinfarkt.

Tidligere har Gordon også åpnet opp om vektnedgangen. Det gjorde han blant annet i 2018, da han slapp kokeboken «Ultimate Fit Food», en bok som er delt i tre kapitler: Sunn, Smal og Trent.

Også den gang påpekte stjernekokken at det er viktig å spise ofte, men lite. Jøran Hjelmesæth, overlege og leder ved Senter for sykelig overvekt på Sykehuset i Vestfold og professor ved universitetet i Oslo, uttalte til Dagbladet at Ramsay-dietten har noe for seg.

SJOKK: Det siste året har vært tungt for Erlend Elias etter at han mistet faren sin i fjor august. I den nye Viafree-serien «Helt ærlig», får vi bli med når Erlend Elias går på vekta for første gang på veldig lenge. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope/Viafree/Rød Løper Vis mer

Erfaringsmessig er det mange av dem som sliter med overvekt som spiser få og store måltider, noen kun ett måltid om dagen, forklarte han.

- Det å fordele maten på minst fem måltider om dagen vil være fornuftig for de fleste, sa Hjelmesæth til Dagbladet.

Det å spise tidlig på dagen, framfor sent, vil ifølge legen også kunne gjøre positive utslag på vekten. Samtidig påpekte han at det er det totale energiregnskapet som gjelder, og at man ikke blir slank av å spise mange ganger om dagen.

La om livsstilen

Som nevnt fikk også Simon Cowell mye oppmerksomhet nylig. Stjernedommeren var nesten ikke til å kjenne igjen da han dukket opp på semifinalen av «Britain's Got Talent» i fjor sommer, og i ettertid omtalte utenlandsk presse vektnedgangen jevnlig.

Deler av bakgrunnen for livsendringen skal ifølge The Sun ha vært en ulykke i hjemmet i 2017. Den gang besvimte Simon i trappen på vei for å hente varm melk fordi han ikke fikk sove - visstnok som følge av en dårlig livsstil med lite søvn og dårlig mat.

En annen motivasjon til å ta grep skal ha vært da artisten Sinitta (56) i fjor sommer påpekte at magen hans hadde blitt større.

- Sinitta trengte ikke si noe mer. Så jeg dro for å møte denne mannen som er veldig kjent og han sa til meg, etter å ha tatt noen blodprøver, at jeg ikke kan spise rødt kjøtt, melk, sukker, brød eller gluten, fortalte Cowell til Page Six i fjor.

Det er visstnok ikke bare kjøttprodukter og karbohydrater 60-åringen har valgt bort - også fisk, øl og sigaretter har blitt kuttet drastisk ned på. Til nettstedet fortalte Cowell at det tidligere kostholdet hans rett og slett har blitt byttet ut med veganske alternativer.

LES OGSÅ: Ble slått til på etterfesten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer