Naya Rivera:

Nye avsløringer rundt dødsulykken

De etterlatte går nå til sak etter Naya Riveras død.

ULYKKE: Tidligere i år gikk «Glee»-stjernen Naya Rivera bort som følge av en drukningsulykke. Nå ønsker familien å finne ut om dødsfallet kunne ha vært forhindret. Foto: Taylor Jewell/ Invision/ AP/ NTB
ULYKKE: Tidligere i år gikk «Glee»-stjernen Naya Rivera bort som følge av en drukningsulykke. Nå ønsker familien å finne ut om dødsfallet kunne ha vært forhindret. Foto: Taylor Jewell/ Invision/ AP/ NTB Vis mer
Publisert

Fire måneder har gått siden «Glee»-stjernen Naya Rivera mistet livet i en tragisk drukningsulykke. TV-stjernen ble bare 33 år gammel, og skal ha druknet etter å ha prøvd å redde sin fem år gamle sønn Josey.

Ulykken skjedde da Rivera og sønnen var ute med båt på Lake Piru i California, og fire dager etter at hun ble meldt savnet ble hun funnet død i innsjøen.

Eksmannen Ryan Dorsey (37) ønsker nå å finne ut om den tragiske ulykken kunne ha blitt forhindret, og har saksøkt blant annet Ventura County i California, der skuespilleren døde. Det skriver Us Weekly.

- Manglet redningsutstyr

Forrige uke leverte eksmannen papirarbeidet, på vegne av sønnen Josey. Flere punkter i søksmålet peker på hvordan dødsfallet kunne ha vært avverget.

Sakspapirene omtaler blant annet båten som Rivera hadde leid, og at denne angivelig skal ha vært i strid med kystvaktens sikkerhetsstandarder.

TIL MINNE: I sommer var det flere fans som samlet seg ved innsjøen for å hylle Riveras liv. Her er et bilde i nærheten av Lake Piru fra begynnelsen av august. Foto: Amy Sussman/ Getty Images/ AFP/ NTB
TIL MINNE: I sommer var det flere fans som samlet seg ved innsjøen for å hylle Riveras liv. Her er et bilde i nærheten av Lake Piru fra begynnelsen av august. Foto: Amy Sussman/ Getty Images/ AFP/ NTB Vis mer

- Båten var ikke utstyrt med en trygt tilgjengelig stige, tilstrekkelig tau, anker, en radio eller noen form for sikkerhetsmekanismer som skal forhindre at svømmere kommer bort fra båten, heter det i saksdokumentene.

I en rapport frigitt av Ventura Countys rettsmedisinske kontor legges det imidlertid fram at sønnen Josey var iført en redningsvest da han ble funnet. Rivera var derimot ikke iført redningsvest da liket hennes ble funnet.

Søksmålet viser til en inspeksjon som avslørte at det ikke skal ha vært noen form for redningsutstyr ombord i båten, noe som er i strid med lovverket i staten California.

CALIFORNIA: Kameraovervåkning står for det siste synet av savnede Naya Rivera (33). Vis mer

En «dødelig historie»

På vegne av Josey saksøker Naya Riveras etterlatte «United Water Conservation District» og det lokale parkvesenet - i tillegg til Ventura County - for urettmessig død og uaktsom påføring av følelsesmessig nød.

Søksmålet hevder også at det var mangelfull skilting i Lake Piru-området, og at det ikke fantes noe skilt verken ved inngangen, brygga eller det populære svømmestedet «Diablo Cove» som advarte om blant annet innsjøens sterke strømmer, dårlige sikt, kraftige vinder, varierende dybde og undervannsgrotter.

MOR OG SØNN: To måneder etter at Josey mistet moren sin fylte han fem år. Foto: Chris Delmas / AFP / NTB
MOR OG SØNN: To måneder etter at Josey mistet moren sin fylte han fem år. Foto: Chris Delmas / AFP / NTB Vis mer

Ifølge dokumentene skal over 24 mennesker ha druknet i innsjøen siden 1959, og omtaler innsjøens fortid som en «dødelig historie».

DRUKNET: Den olympiske skiløperen Bode Miller og kona hans Morgan, mistet jentebarnet sitt Emmy i en drukningsulykke i juni i år. I et eksklusivt intervju med TODAYs Savannah Guthrie, åpner paret opp om ulykken. Video: AP via NTB Scanpix Vis mer

Turbulent forhold

Ryan Dorsey og Naya Rivera giftet seg i 2014 etter at hun og rapperen Big Sean (32) brøt forlovelsen sin tidligere samme år.

Kun tre måneder etter at paret ble sammen giftet de seg, og det påfølgende året kunne de ønske sønnen Josey Hollis velkommen til verden.

Duoen skal likevel ha hatt sine problemer gjennom ekteskapet, og høsten 2016 ble det kjent at paret skulle skilles.

- Etter mye fram og tilbake, har vi bestemt oss for å avslutte ekteskapet vårt. Prioriteringen vår er og vil alltid være den flotte sønnen vi har sammen. Vi skal fortsette å være gode foreldre for ham, het det i en uttalelse den gang.

SKILT: Paret var gift fra 2014 til 2018, og sammen fikk de sønnen Josey i 2015. Foto: Matt Baron/REX/NTB
SKILT: Paret var gift fra 2014 til 2018, og sammen fikk de sønnen Josey i 2015. Foto: Matt Baron/REX/NTB Vis mer

Etter mye om og men ble paret offisielt skilt i 2018. Den gang ble de to enige om å dele foreldreansvaret for sønnen Josey.

Høsten 2017 ble Rivera for øvrig arrestert for vold mot eksmannen, etter at naboen ringte politiet da de hørte bråk fra familiens hus. Da politiet dukket opp kunne Dorsey fortelle at Riva hadde slått ham i hodet og ansiktet, og dermed ble ekskona siktet for vold i hjemmet.

Rivera ble løslatt kort tid etter at hun ble arrestert, da en dommer mente hun ikke utgjorde en fare for samfunnet. I januar 2018 ba Dorsey om at siktelsen mot ekskona skulle frafalles.

LES OGSÅ: «Glee-forbannelsen»: Skjebnesvanger dato

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer