Anders Baasmo Christiansen:

Nybakt pappa: - Du blir jo tisset i ansiktet

Skuespilleren venner seg til papparollen.

MØTTES PÅ JOBB: Anders Baasmo Christiansen og Marie Blokhus fant tonen under arbeidet med filmen «Børning 2». Nå har paret en sønn sammen. Foto: Andreas Fadum
MØTTES PÅ JOBB: Anders Baasmo Christiansen og Marie Blokhus fant tonen under arbeidet med filmen «Børning 2». Nå har paret en sønn sammen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

(Se og Hør): I desember ble det kjent at skuespillerparet Marie Blokhus (35) og Anders Baasmo Christiansen (42) ventet sitt første barn sammen. Det bekreftet Marie selv til Dagbladet under premieren på «Den 12. mann» i Fredrikstad.

I begynnelsen av januar stilte hun opp høygravid på «Lindmo», og kort tid senere var fødselen et faktum.

I et nytt intervju med «P3morgen» åpner Anders seg om både fødselen og den ferske rollen som pappa.

Han forklarer at fødselen gikk fint, og at paret ikke møtte på noen utfordringer underveis. På spørsmål fra programleder Ronny Brede Aase (31) om han vil anbefale pappalivet, svarer Anders et kontant «ja».

AKTUELL: Anders Baasmo Christiansen er for tiden å se i NRK-serien «En natt», der han spiller mot MyAnna Buring. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
AKTUELL: Anders Baasmo Christiansen er for tiden å se i NRK-serien «En natt», der han spiller mot MyAnna Buring. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

- Ja, det er overraskende gøy. Det anbefaler jeg på det sterkeste. (...) Nei, altså. Du blir jo tissa i ansiktet og sånn, da, sier han lattermildt i sendingen.

Var nervøs

Selv om det bare er gått et par uker siden fødselen, mener Anders at han klarer seg «brukbart» i papparollen.

Den «En natt»-aktuelle skuespilleren forklarer at han var i nervøs i forkant av fødselen, men at han venner seg til overgangen.

- Det er en vanvittig prosess å være gjennom. Man er nervøs for om man er forberedt og «klar nok» til å være foreldre, og så lærer man mens man går, og så er det veldig fint, altså.

Pappaperm har han derimot ikke planlagt. Som frilanser kan han for det meste styre arbeidsmengden selv.

- Vi må ta det litt som det kommer. Jeg er frilans, så jeg kan ta meg pauser når jeg vil, egentlig, så jeg tilpasser det litt til hennes jobbsituasjon. Foreløpig blir det litt jobbing på meg først, så er det hun som tar over etter hvert, utdyper han.

Hovedrolleinnehaver i «Børning», Anders Baasmo Christiansen er tilbake på stedet der en stuntmann kjørte over foten hans under innspilling. Vis mer Vis mer

- På fest i 20 år

For bare halvannet år siden kunne Se og Hør avsløre at Marie Blokhus og Anders Baasmo Christiansen var blitt et par, etter at de to spilte sammen i filmen «Børning 2».

FERSK FAR: Anders Baasmo Christiansen venner seg til familielivet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FERSK FAR: Anders Baasmo Christiansen venner seg til familielivet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Romanserykter hadde versert rundt dem en stund, uten at de to ønsket å kommentere forholdet.

Paret ankom derimot arm i arm på ​premieren til filmen «Oskars Amerika», der Marie har en av hovedrolle, i april i fjor. Og nå er duoen altså blitt foreldre sammen for første gang.

Selv om kjendisparet holdt graviditeten hemmelig i lang tid, har Anders også åpnet seg om farsrollen en gang tidligere.

- For en som har vært på jobb og fest de siste 20 årene, så var det jaggu på tide å utvide horisonten. Og virkelig, man har ikke store nok ord for hva det vil si å få et barn. Det er livets mirakel, det! Det kan anbefales, for å si det sånn, sa han i et intervju med KK nylig.

- Naturen fikser resten

I forkant av fødselen gjestet Marie Blokhus som nevnt TV-programmet «Lindmo» på NRK. På spørsmål om hun var klar for rollen som mamma, svarte skuespilleren ærlig:

- Hvor «preppa» kan man bli? Jeg tror at jeg er en person som alltid rives mellom orden og kaos, og jeg øver meg på å ikke prøve å kontrollere ting som jeg ikke kan kontrollere. Dette har jeg aldri gjort før, og jeg ønsker det velkommen på godt og vondt, sa hun i tv-studio.

Mange førstegangsfødende er kanskje redde for smerter når de skal inn på fødestua, men den frykten hadde hun ikke.

- Jeg er ikke redd for at det skal være vondt, det kan jeg tåle, også fikser naturen resten, sa Marie Blokhus til programleder Anne Lindmo.

​LES OGSÅ: Kylie Jenner viser endelig fram babymagen