Deltakere i «Skal vi danse» 2022:

Ny tvist

27. august braker det løs!

NY TVIST: Høstens «Skal vi danse: all stars» inneholder kun tidligere deltakere - inkludert «Skal vi danse»-programleder Katrine Moholt. Foto: Fredrik Arff/ TV 2 (fotomontasje)
NY TVIST: Høstens «Skal vi danse: all stars» inneholder kun tidligere deltakere - inkludert «Skal vi danse»-programleder Katrine Moholt. Foto: Fredrik Arff/ TV 2 (fotomontasje) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten får det godt kjente «Skal vi danse»-formatet en litt ny innpakning. TV 2 kunne i april melde at de etter 15 år gjør store endringer.

Årets sesong blir «Skal vi danse: all stars», hvilket betyr at TV-seerne får et gjensyn med tidligere vinnere, finalister og publikumsfavoritter.

Ventetiden er nå endelig over, og fra Clarion Hotel Oslo ble det tirsdag formiddag avslørt hvilke tidligere deltakere som skal tilbake på parketten.

SEIER: Simon Nitsche og Helene Spilling stakk av med seieren i fjorårets Skal vi danse. Foto: Thea Hope. Reporter: Kine Falch / Rød Løper Vis mer

Presentasjonen startet med den vante programlederduoen Anders Hoff og Katrine Moholt, som erklærte at de skulle presentere årets «All stars»-deltakere - før det ble kjent at Moholt faktisk er første deltaker ut! Dermed får høstens sesong enda en ny tvist - med ny programleder i Helene Olafsen, som stepper inn for Moholt.

EXIT: Under tirsdagens presentasjon av høstens «Skal vi danse»-deltakere ble Helene Olafsen introdusert som programleder og Katrine Moholt som deltaker. Og skal vi tro Katrine, har hun eldet sin siste «Skal vi danse»-sending. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Katrine Moholt

Katrine Moholt (48) var den aller første vinneren av «Skal vi danse», og har siden 2011 vært fast innslag – som programleder. Hun skal danse med Egor Filipenko (33), som også gjør comeback i programmet.

DANSEDUO: Katrine Moholt og dansepartner Egor Filipenko. Foto: Morten Eik/Se og Hør
DANSEDUO: Katrine Moholt og dansepartner Egor Filipenko. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

- Jeg kunne ikke si nei til det morsomste jeg har gjort, sier Moholt om deltagelsen.

- Jeg fikk spørsmålet og sa «ja» etter et kvarter. Det er en så stor mulighet til å ha det litt gøy, sier Moholt til Rød Løper.

STRAMT: Det er ikke alltid klaff med det samme når kjendisene skal prøve klær til «Skal vi danse»-sendingene. Det fikk Magnus Moan oppleve. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

Cengiz Al

Skuespiller og danser Cengiz Al (24) var med i «Skal vi danse» i 2017. Den gang havnet 24-åringen på en andreplass, og ble slått av Helene Olafsen (33) i finalen. I 2017 var det Mai B. Mentzoni som var Als dansepartner, i år danser han med Rikke Lund.

Al er kjent fra blant annet NRK-serien «Skam» og den norske nyinnspillingen av «Tre Nøtter til Askepott».

SITTER BARNEVAKT: Cengiz Al og Astrid Smedplass spilte sammen i «Askepott» og ble gode venner etter det. Video: NRK Vis mer

Fra scenen blir det avslørt at Al skal kombinere skuespillerjobb parallelt med dansingen.

- Jeg skal gjøre mitt beste, sier Al om deltakelsen.

- Så lenge jeg kommer til finalen er jeg fornøyd, sier «Skam»-stjerna til Rød Løper i etterkant av presentasjonen.

KJENDISMANAGER: David Eriksen jubler over at Iselin Guttormsen, som er i stallen hans, skal være med i høstens «Skal vi danse». Men hun var ikke den eneste som ble spurt. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Triana Iglesias

I 2009 var programleder Triana Iglesias (40) å se på parketten i danseprogrammet. Iglesias har blitt et kjent fjes som programleder i realitysuksessen «Paradise Hotel».

Det er 14 år siden Iglesias deltok. I 2009 danset Iglesias med Tobias Karlsson, men i år er Ole Thomas Hansen som skal føre henne over gulvet.

Iglesias samboer er den finske stjerna Mikael Gabriel, som deltok på den finske varianten av danseprogrammet i fjor.

BLE ERSTATTET: Etter 16 sesonger som «Paradise Hotel»-programleder var det slutt for Triana Iglesias. Andreas «TIX» Haukeland tok over. Video: Rød Løper Vis mer

Victor Sotberg

Youtuber og tidligere NRK-profil Victor Sotberg deltok I «Skal vi danse» i 2019, og endte den gangen på en tredjeplass. Sotberg har også deltatt i «Maskorama» som Dragen. Dansepartneren den gangen var Rikke Lund.

- Vi må prøve å nå litt lenger i år, sier Sotberg om den tidligere tredjeplassen.

Nytt av året er at Sotberg skal danse med en mannlig proffdanser - Philip Raabe. Joakim Kleven er den eneste før ham som har hatt dansepartner av samme kjønn, og skrev historie da han tok dette valget under fjorårets «Skal vi danse»-sesong.

SENDT HJEM: Victor Sotberg endte på en tredjeplass sist gang han var med i Skal vi danse. Her beskriver han følelsen av å ryke ut så tett på en finale. Video: Ruben Pedersen / Rød Løper Vis mer

- Det blir bra!, sier Sotberg fra scenen.

Agnete Saba

Musiker Agnete Saba (28), var med i det populære danseprogrammet i 2014 og gikk av med seieren sammen med Egor Filipenko. Hun ble den gang den yngste vinneren noensinne som 20-åring.

- Jeg har modnet meg mer, og har masse historier å fortelle, sier Saba, som håper på å formidle det fra parketten.

Denne gangen skal hun danse med Jørgen Nilsen, programleder Helene Olafsens samboer.

Saba anser Nathan Kahungu som en stor konkurrent.

SINGEL: Det er få som visste at da Nate Kahungu skulle danse finale i «Skal vi danse», var han midt i noe eget på privaten. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

- Kanskje jeg og Nate kan møtes og se, sier hun om finalen til Rød Løper.

28-åringen var frontfigur i gruppa «The BlackSheeps», og har siden brukt artistnavnene Aggie og Agnete. Hun representerte Norge i Eurovision Song Contest 2016.

Lasse Matberg

Lasse Matberg (37) er den eneste av årets deltakere som aldri har vært med i den norske utgaven av «Skal vi danse». 37-åringen har imidlertid vunnet den italienske versjonen av programmet, som har navnet «Ballando con le stelle».

VIKING: Lasse Matberg har vært med på den italienske versjonen av «Skal vi danse». Vis mer

Det var i 2019 han kapret førsteplassen og skapte overskrifter. Matberg har fått tildelt Gyda Bloch Thorsen som dansepartner.

- Alt er annerledes, med den største forandringen er at jeg kan snakke norsk til dere, sier Matberg, som forteller at han kun smilte og nikket under den italienske utgaven.

HØSTENS DELTAKERE: Nate Kahungu, Eirik Søfteland, Agnete Saba, Triana Iglesias, Jørgine Massa Vasstrand, Cengiz Al, Aleksander Hetland, Iselin Guttormsen, Lasse Matberg, Kari Traa, Katrine Moholt, Victor Sotberg og Martine Lunde skal være med i Skal vi danse all stars. Foto: Morten Eik / Se og Hør
HØSTENS DELTAKERE: Nate Kahungu, Eirik Søfteland, Agnete Saba, Triana Iglesias, Jørgine Massa Vasstrand, Cengiz Al, Aleksander Hetland, Iselin Guttormsen, Lasse Matberg, Kari Traa, Katrine Moholt, Victor Sotberg og Martine Lunde skal være med i Skal vi danse all stars. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Matberg stakk av med seieren i «Farmen Kjendis» i 2021.

Martine Lunde

Martine Lunde (26) kan dessverre ikke skilte med noen førsteplass i dansekonkurransen, derimot er hun tidligere vinner av «Paradise hotel». Hun har også vært programleder for «God Kveld Norge», og medvirket i «Bloggerne».

SJOKKERT: Martine Lunde fikk seg en overraskelse da det plutselig sto noen i leiligheten hennes sent en kveld. Video: Privat/Kine Falch. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Det er så sykt gøy. Det er morsomt å føle på den mestringsfølelsen hele tida og bli «glammet» opp på lørdager, sier Lunde, som håper på å nå langt i programmet.

I 2018 ble det en tredjeplass på Lunde i «Skal vi danse», den gang danset hun med Fredric Brunberg. I år danser 26-åringen med Tarjei Svalastog.

- Jeg ble skikkelig, skikkelig glad. Jeg hadde et ønske om å danse med han, sier Lunde om dansepartneren til Rød Løper.

Nathan Kahungu

Nathan Kahungu var med i «Skal vi danse» i 2020, og endte på en andreplass sammen med Helene Spilling.

GOD KJEMI: Nathan «Nate» Kahungu og dansepartneren Helene Spilling fikk mye oppmerksomhet i forkant av «Skal vi danse»-premieren den sesongen de danset sammen. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg har glemt alt. Jeg har faktisk sittet på sofaen siden jeg var med sist, sier Kahungu, og innrømmer samtidig at han er nervøs.

Siden den gang har han funnet sin plass i underholdningsbransjen, og har blant annet ledet «God Kveld Norge» og jobbet i NRK P3.

I år danser Kaghungu med Nadya Khamitskaya. Ifølge Kahungu er dansepartneren «Skal vi danses» Ronaldo.

Iselin Guttormsen

Kjendissexolog Iselin Guttormsen var med i fjorårets «Skal vi danse»-sesong, og var faktisk den aller første til å forlate programmet. Guttormsen måtte trekke seg på grunn av en skade. Guttormsen får danse med samme proffdanser som i fjor – Catalin Mihu.

NYSINGLE: Latteren satt løst da de to Eccentric People-profilene Iselin Guttormsen og David Eriksen ankom Gullruten sammen. Video: Rød Løper Vis mer

- Foten er bra! Den brukte åtte måneder på å gro, det var et ganske heftig brudd, så nå er jeg forhåpentligvis oppe og nikker, forteller Guttormsen om skaden.

Guttormsen er influenser, og leder podkasten «G-punktet».

- Jeg er redd! Jeg håpet jeg skulle få en ny sjanse fordi jeg trakk meg, innrømmer Guttormsen til Rød Løper.

Hun innrømmer at hun gråt da hun fikk vite at hun skulle vende tilbake til parketten - og til Mihu.

Kari Traa

Kulekjører og gründer Kari Traa (47) har både OL-gull, -sølv og -bronse i kulekjøring. I 2011 tok hun derimot sølv, eller andreplassen, i danseprogrammet. Hun ble slått ved målstreken av Atle Pettersen.

ANGRER: Thomas Alsgaard fortalte på «Kåss til kvelds» at han angrer på «Skal vi danse»-deltagelsen. Vis mer

- Jeg har blitt mye gamlere og stivere og stølere, ler Traa, som gleder seg til å delta framfor å spise taco og se på programmet.

I år danser Traa med Tom-Erik Nilsen. Det er åtte år siden Nilsen danset i programmet. Tom-Erik er for øvrig bror til Jørgen Nilsen, og således også svogeren til høstens programleder Helene Olafsen.

Eirik Søfteland

I 2013 var det artist og TV-profil Eirik Søfteland (34) og dansepartner Nadya Khamitskaya som ble kåret til vinner av «Skal vi danse».

- Jeg går alltid for å vinne!, sier Søfteland fra scenen.

KLINER TIL: Etter en vellykket dans, kysset Einar og Eirik hverandre. Reporter: Vilde Holta Røssland Video: Helén Skogstad Vis mer

- Vi får se hvordan det går.

Siden sist har musikeren giftet seg, fått barn og tatt skjegget.

Han danser i år med Ewa Trela. Han har også deltatt i «Århundrets stemme».

Aleksander Hetland

Den tidligere svømmeren Aleksander Hetland (39) stakk av med seieren i 2019 sammen med Nadya Khamitskaya.

- Det er en unik mulighet til å få flere bilder av meg i bar overkropp, spøker Hetland fra scenen, og innrømmer at konkurranseinstinktet er til stede.

HOTLAND: Alexander Hetland gjorde seg bemerket med både mye hud og lidenskap på parketten sist gang han var med i Skal vi danse. Reporter: Thea Hope. Video: Ingebjørg Iversen/Rød Løper Vis mer

I år gjør han comeback og får Helene Spilling som dansepartner.

Spilling vant fjorårets sesong sammen med Simon Nitsche, og hadde den gang med seg Hetland i en av dansene sine. Dermed har den nye danseduoen danset sammen tidligere.

- Jeg digger at Jørgine er med på nytt. Vi pusha hverandre. Jeg tror ikke vi hadde blitt så gode hvis vi ikke hadde vært konkurrenter, sier Hetland om å danse mot konkurrent Jørgine Vasstrand, til Rød Løper.

Jørgine Vasstrand

Treningsinfluenseren Jørgine Vasstrand (33) deltok i 2019, og kom på andreplass – slått av Aleksander Hetland. Hun har tidligere innrømmet at andreplassen smakte surt.

SETTES UT: Brødrene Emil og Silas Vasstrand får i oppgave å arrangere babyshower til storesøster Jørgine, og resultatet blir en litt annerledes feiring. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Jeg har blitt mye mer moden, og i år er jeg med for å få gode venner og ha det veldig gøy, spøker firebarnsmoren.

Vasstrand danset den gang med Jørgen Nilsen, men i år danser hun med Santino Mirenna.

Hun skal på ny konkurrere mot Hetland.

- Det er en fordel. Jeg har sett Aleksander gjennom en sesong, og vet hva han kan og ikke kan, sier Vasstrand til Rød Løper, og innrømmer at hun er mer spent på sine andre meddeltakere.

LES OGSÅ: - Begge visste at det ikke kom til å funke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer