«Martine vil bli politi»:

Ny tv-serie vekker reaksjoner: - Trist

Influenser Martine Lunde skal få et innblikk i livet som politi. Ikke alle synes at det er en god idé. - Trist, mener hun selv.

FÅR EGEN SERIE: Martine Lunde er fra slutten av mars aktuell med TV 2 Sumo-programmet Martine vil bli politi». Foto: TV 2
FÅR EGEN SERIE: Martine Lunde er fra slutten av mars aktuell med TV 2 Sumo-programmet Martine vil bli politi». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag skrev TV2.no at influenser og reality-profil Martine Lunde (25) får sin helt egen tv-serie. Serien heter «Martine vil bli politi» og skal sendes på TV 2 Sumo fra 26. mars.

25-åringen har en hemmelig drøm om å bli politi, ifølge nettstedet. Nå skal hun altså få et innblikk i politiyrket, og særlig den operative delen.

- Trist

Men det er ikke alle som er like begeistret for den nye TV 2-serien. Studenter ved Politihøgskolen er nemlig frustrert over at de selv har undervisning i arrestasjonsteknikk over videochat grunnet coronapandemien, mens den samme skolen gjennomfører fysisk undervisning for tv-profilen.

Det skriver Politiforum.no.

Se og Hør har vært i kontakt med Martine Lunde, som har følgende kommentar til reaksjonene som har kommet:

- Min intensjon er jo ikke annet enn å gi oppmerksomhet og kred til politiet og politistudenter. At noen av de er lei seg nå er trist.

TV-ERFAREN: Martine Lunde danset med Fredric Brunberg i «Skal vi danse» i 2018. Foto: Se og Hør
TV-ERFAREN: Martine Lunde danset med Fredric Brunberg i «Skal vi danse» i 2018. Foto: Se og Hør Vis mer

Det var etter at skolen selv formidlet nyheten på sin Instagram at reaksjonene begynte å komme.

«Jeg er selv student ved Politihøgskolen, og jeg har nå sett i klippene fra serien om Martine Lunde som ønsker å bli politi. Klippene viser blant annet at hun har fått utdelt uniform, hun er med på øvelse og generelt får en operativ opplæring vi politistudenter aldri har vært i nærheten av å få kjenne på», er det en som skriver.

PANDEMI: Året ble snudd på hodet for mange av oss da corona inntraff i mars - deriblant Martine Lunde. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

Erfarent tv-fjes

Politistudenten fortsetter:

«Hun får kjenne på hvordan det er å være politi. I mellomtida sitter vi som har kommet oss gjennom opptaksprøvene til Politihøgskolen og er politistudenter hjemme. Vi må lære å være politi over zoom, vi har ikke fått utdelt uniform og vi får ikke delta i øvelser for å modne inn i politirollen. En influenser som har vunnet Paradise Hotel har fått kjenne på hva det innebærer å være politi, mens studentene sitter hjemme alene og glemmer hva vi studerer for å bli. Nemlig politi. Dette oppleves som feil …».

I kommentarfeltet er det flere andre som også er kritiske.

Martine Lunde ble kjent da hun vant «Paradise Hotel» i 2017. Seinere har hun vært å se i «Bloggerne», «Skal vi danse» og «Farmen kjendis».

TV 2: - Godt samarbeid

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, henviser til Politihøgskolen med tanke på kritikken fra studentene og deres situasjon under coronapandemien.

Han forteller at serien er initiert etter en idé fra TV 2 og produksjonsselskapet Mastiff, der sistnevnte har hatt den direkte dialogen med politiet.

- Vi opplever at dette samarbeidet har vært veldig godt. Serien ble spilt inn i høst, og smittevern har selvsagt vært høyt prioritert gjennom hele opptaksperioden, sier han til Se og Hør.

Til Politiforum sier kommunikasjonssjef ved Politihøgskolen, Sandra Pernille Magnussen, at hun synes det er trist at studentene deres reagerer på denne måten.

AVSLØRER: I denne ukens episode av «Sofa» ser Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl på Selda Ekiz som er på Lindmo og snakker om graviditeten. Da avslører Martine at hun ønsker seg tvillinger. Vis mer

Forsinkede opptak

- Vi tar disse reaksjonene til oss. Vi valgte å delta på denne TV-serien tidligere i høst. Da hadde vi ikke oversikt over hvor lenge koronatiltakene ville vare. Vi håper at studentene vil ha et bedre bilde av dette etter at de har sett serien, mener hun.

Magnussen understreker at innspillingen etter planen skulle vært ferdig lenge før jul, men at den ble forsinket grunnet coronasituasjonen.

«Martine vil bli politi» består av elleve episoder.

Til Tv2.no uttalte Martine Lunde fredag at innspillingen av programmet var mye tøffere enn hun hadde trodd i forkant.

- Jeg har virkelig fått utfordret meg selv på mange områder, og har vært langt utenfor komfortsonen under hver eneste innspilling, sa hun da.

LES OGSÅ: Nakensjokk på «Farmen»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer