Kate Spade

Ny tragedie i stjernedesignerens familie

Faren døde kvelden før datterens begravelse.

DØD: I starten av juni døde stjernedesigner Kate Spade. Bare én dag før begravelsen hennes denne uka, døde også faren hennes. Familien mener han døde av sorg. Foto: AP, NTB Scanpix
DØD: I starten av juni døde stjernedesigner Kate Spade. Bare én dag før begravelsen hennes denne uka, døde også faren hennes. Familien mener han døde av sorg. Foto: AP, NTB Scanpix Vis mer

I starten av juni kom sjokkbeskjeden om at den amerikanske stjernedesigneren Kate Spade var funnet død i sin egen leilighet i New York. Det ble ikke mistenkt at noe kriminelt hadde funnet sted. Spade ble bare 55 år gammel.

Familietragediene stopper imidlertid ikke der. Dagen før begravelsen til designeren, som har tjent en formue på å lage dyre designervesker, døde faren hennes.

Døde før begravelsen

Earl F. Brosnahan Jr. skal ifølge familien ha «dødd av et knust hjerte».

- Det smerter oss å måtte annonsere at Katys far, Earl F. Brosnahan, Jr. (Frank), gikk bort i går kveld, 89 år gammel. Han har hatt sviktende helse i det siste, og hjertet hans var knust som følge av dødsfallet til hans elskede datter, forteller familien i en uttalelse til E! News.

Han døde i sitt eget hjem, omringet av familien. Den tragiske nyheten er blitt omtalt av flere medier, som alle påpeker det tragiske aspektet ved det hele. Spades begravelse ble avholdt på torsdag i Kansas, ifølge The Kansas City Star.

Flere sørgende venner og familiemedlemmer tok et siste farvel med designeren i Our Lady of Perpetual Help Parish Redemption-kirka i den amerikanske byen. Her sørget de også over tapet av designerens far, som skal begraves ved en seinere anledning.

Forrige uke kom beskjeden om at Kate Spades merke, som også har butikk i Oslo, skal donere en million dollar, over åtte millioner kroner, til selvmordsforebygging.

ELSKET AV KJENDISENE: Kate Spades designervesker blir flittig brukt av flere av de største kjendisene. Her er Spade avbildet i 2004. Foto: NTB scanpix
ELSKET AV KJENDISENE: Kate Spades designervesker blir flittig brukt av flere av de største kjendisene. Her er Spade avbildet i 2004. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Fargerik

Spade tok moteindustrien med storm da hun først lanserte sine designervesker på begynnelsen av 90-tallet. Hun grunnla selskapet med ektemannen Andy Spade. Sistnevnte er for øvrig broren til skuespiller David Spade (53).

En rekke kjendiser har lagt sin elsk på merket, og artist Taylor Swift er en av dem som stadig blir avbildet i Spades design.

- Kate Spade er vel aller mest kjent som en livlig og fargerik designer med mye knæsje farger. Et typisk design for Manhattan-jenter som hun seinere videreførte til resten av verden. Man kan på mange måter si at hun var dronninga av sterke farger på vesker og tilbehør, har moteekspert Marianne Jemtegård sagt til Se og Hør.

Selskapet Kate Spade New York har ifølge AP over 140 utsalgssteder spredt over hele USA, og mer enn 175 butikker internasjonalt. I 2016 åpnet de også sin første skandinaviske butikk, den gang i Oslo.

- Designet hennes er jo i utgangspunktet veldig feminint og lekent, som mange nordmenn liker. Men for enkelte kan det kanskje ha vært mye også. Hun var ikke like etablert som Michael Kors, men veldig kjent for sine vesker, sa Jemtegård.

Spade, som har fått en rekke utmerkelser og priser for sitt design, etterlater seg ektemannen, samt ei datter, som ble født i 2005.

LES OGSÅ: «Love Island»-stjerne døde brått