Märtha Louise:

Ny tittelblemme for Märtha Louise

Brøt kongehusets egne retningslinjer for tittelbruk - igjen.

BRUKER TITTELEN: Märtha Louise bruker sin prinsessetittel i en kommersiell sending hos Sionearth på YouTube. Video: Sionearth via YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I skrivende stund er meditasjonsarrangementet Mayday, i regi av den alternative organisasjonen Sion Earth, i full gang med livesending. Målet er å lage «verdens største meditasjons- og bønnearrangement», og er opprettet i forbindelse med coronakrisa, ifølge deres egen beskrivelse.

I går skrev Se og Hør at organisasjonen brukte Märtha Louises prinsessetittel i strid mot kongehusets retningslinjer i promoteringen av arrangementet. Nå har det skjedd igjen.

Om lag en halvtime inn i live-sendingen på blant annet YouTube dukker prinsesse Märtha Louise opp - noe hun etter planen skulle.

Det er derimot måten hun introduserer seg på som fanger oppmerksomheten.

- Hei alle sammen, jeg er prinsesse Märtha Louise, starter hun med å si under live-sendingen.

IGJEN: I livesendingen på YouTube tituleres Märtha Louise som prinsesse av Norge samtidig som hun introduserer seg selv som prinsesse Märtha Louise. Foto: Skjermdump
IGJEN: I livesendingen på YouTube tituleres Märtha Louise som prinsesse av Norge samtidig som hun introduserer seg selv som prinsesse Märtha Louise. Foto: Skjermdump Vis mer

Innrømmet glipp

Dette kommer bare en dag etter at Dagbladet omtalte at Märtha Louise ble titulert som «prinsesse av Norge» på arrangementets nettsider. Også i en video lagt ut på arrangementets Instagram-sider, ble hun titulert som prinsesse.

Dette til tross for at kongehuset og Märtha Louise i august i fjor kom til en felles beslutning om bruken av prinsessetittelen.

Det skapte nemlig kontrovers at 48-åringen brukte tittelen i forbindelse med markedsføringen av den mye omtalte foredragsturneen hun hadde med kjæresten Durek Verrett i mai i fjor.

FJERNET: Da Märtha Louise og hennes rådgiver gjennom Se og Hør ble gjort oppmerksom på at arrangementet brukte prinsessetittelen, ble det fjernet. Foto: Skjermdump/Sion Earth
FJERNET: Da Märtha Louise og hennes rådgiver gjennom Se og Hør ble gjort oppmerksom på at arrangementet brukte prinsessetittelen, ble det fjernet. Foto: Skjermdump/Sion Earth Vis mer

- Tok seg friheter

Om at Märtha Louise ble titulert som prinsesse på arrangementet sa prinsessens rådgiver, Carina Scheele Carlsen, følgende til Se og Hør tidligere denne uken:

- Det er nok organisasjonen som har tatt seg friheter. Vi jobber med saken.

Slottets kommunikasjonssjef, Guri Varpe, sa på sin side til Se og Hør at Märtha Louise ikke representerer kongehuset i forbindelse med arrangementet.

Onsdag var imidlertid tittelen fjernet fra nettsidene til Sion Earth, mens den opprinnelige videoen fortsatt ligger på Instagram-kontoen deres.

Og torsdag kveld er altså tittelen brukt igjen, under selve arrangementet, både i teksten i videoen og av Märtha Louise i hennes egen uttalelse.

Se og Hør har vært i kontakt med Guri Varpe som henviser til Carina Scheele. Sistnevnte har hittil ikke besvart Se og Hørs henvendelser om torsdag kvelds glipp.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/">https://www.tv2.no/a/10611424/">https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

Debatt

I forbindelse med debatten rundt tittelen i fjor, skrev avisen Fædrelandsvennen på lederplass at prinsessen burde si fra seg tittelen.

Politisk redaktør Vidar Udjus sa til Se og Hør tidligere denne uken at Märtha Louise selv burde bidra til å beholde skillet som hun og Slottet ble enige om i fjor.

- Én ting er om hun ikke selv har bidratt til å omtales som prinsesse her, men jeg synes hun selv burde tatt initiativ - og sagt fra til arrangøren at det ikke er den norske prinsessen på vegne av det norske kongehus som deltar, men privatpersonen Märtha Louise, sa han.

LES OGSÅ: Slik svarer hun kritikerne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer