Dronning Elizabeth:

Ny sorg for dronningen

95-åringen er i sorg for tredje gang på en drøy måned.

SORG: Dronning Elizabeth har mistet en nær venn - igjen. Det er den tredje på en drøy måned. Foto: Joe Giddens / Pa Photos / NTB
SORG: Dronning Elizabeth har mistet en nær venn - igjen. Det er den tredje på en drøy måned. Foto: Joe Giddens / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at dronning Elizabeth (95) begynner å dra på årene. I april bikker hun 96 år, og det er derfor naturlig at de gjenlevende i vennekretsen er i samme alder.

Fjoråret var tøft for den britiske regenten, som blant annet mistet ektemannen gjennom 73 år, prins Philip. Han gikk bort i april, 99 år gammel.

I starten av desember mistet monarken en nær venninne, da hertuginnen av Grafton, Ann Fortune FitzRoy, gikk bort, 101 år gammel. Kort tid senere mottok 95-åringen også nyheten om at Diana Maxwell, Lady Farnham, hadde gått bort. Hun ble 90 år gammel, og var dronningens hoffdame i hele 34 år.

Nå er dronningen rammet av en ny sorg - den tredje på en drøy måned.

TID FOR KAKE: Dronning Elizabeth skulle sprette en stor kake på mektig vis. Video: AP Vis mer

Nær venn gikk bort

Nå er det monarkens mangeårige venn, hestesportjournalist og hestetrener Ivor Herbet som har gått bort. Dronning Elizabeth har hatt hester som en av sine største interesser gjennom hele livet.

Ifølge The Times sovnet han stille inn i sitt eget hjem 5. januar, 96 år gammel.

Herbert var en nær venn av Elizabeth og resten av den britiske kongefamilien. Han har blant annet flere ganger besøkt dronningen på Balmoral i Skottland.

Journalisten etterlater deg tre voksne barn, Nick, Kate og Jane, samt et barnebarn.

LES OGSÅ: - Venner er bekymret

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer