«Skal vi danse»:

Ny sjokkexit

Skihopper Maren Lundby trekker seg fra dansekonkurransen, og blir dermed den tredje deltakeren i årets utgave.

UTE: Maren Lundby med dansepartner Philip Raabe har danset sin siste dans i høstens «Skal vi danse». Foto: Espen Solli / TV 2
UTE: Maren Lundby med dansepartner Philip Raabe har danset sin siste dans i høstens «Skal vi danse». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Se og Hør): Allerede i andre program av høstens «Skal vi danse» måtte en deltaker trekke seg. Da kom Iselin Guttormsen (34) ut på parketten med krykker, og fortalte gråtkvalt at hun ikke kunne være med lenger på grunn av et brudd i foten.

For to uker siden var det influenser Anniken Jørgensen som brått forlot dansekonkurransen, da hun hadde pådratt seg lungebetennelse.

I kveld kom den tredje sjokkexiten fra parketten, og denne gangen er det skihopper Maren Lundby (27) som må legge danseskoa på hylla.

RØK: Artist Alejandro Fuentes røk lørdag ut av «Skal vi danse». Slik beskriver han opplevelsen. Video: Karoline Pedersen Vis mer

Tilbake til hverdagen

- Jeg er blitt nødt til å trekke meg på grunn av en overbelastning i føttene. Jeg har slitt med dette siden vi danset jive for to-tre uker siden, og klarte meg forrige uke da vi danset uten sko.

- Jeg har skjønt at noe har vært galt, og sjekket det ut mer denne uka. De siste ti ukene har jeg stor sett bare danset på tærne, noe som er veldig motsatt av hva jeg gjør til vanlig. En ganske normal reaksjon på en stor og uvant belastning, sier Lundby.

Videre forklarer hun at hun har blitt anbefalt å ikke danse mer, slik at hun får avlastet føttene og dermed unngår alvorlige skader.

- Jeg kommer til å huske det for alltid, og jeg tror jeg har fått meg venner for livet. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg ble med, og jeg kommer med fulladede batterier tilbake til min normale hopphverdag.

Lundy er med det den tredje deltakeren som trekker seg i årets sesong, som er det høyeste antallet i «Skal vi danse»s historie. Tidligere var «rekorden» to deltakere, da Sophie Elise Isachsen (26) og Aune Sand (55) trakk seg da de var med i 2018.

FIKK IKKE LOV: Royane Harkati og dansepartner Ole Thomas fikk ikke lov til dette av «Skal vi danse»-produksjonen. Reporter: Celina Morken Video/klipp: Steffen Pettersen Vis mer

Hylles

TV 2s programredaktør, Kathrine Haldorsen, sier at kveldens sending vil gå som planlagt, og at ingen andre deltakere må forlate konkurransen i kveld.

Det vil bli gjennomført en danseduell som normalt. Deltakeren som får færreste stemmer går inn i neste ukes sending med tre minuspoeng.

Det ble Magnus Moan.

Haldorsen forteller at det er svært trist at skihopperen måtte trekke seg, spesielt etter hun forrige uke rørte «alle» da hun danset om OL-avgjørelsen.

- At Maren nå må trekke seg er utrolig trist av så mange ulike grunner. Hun har satt dagsorden med sin avgjørelse om å droppe OL. Hennes budskap står det utrolig stor respekt av og er et sterkt signal inn i toppidrettsverdenen, spesielt blant aktive jenter. Maren har også tidligere kjempet på flere fronter og stått opp for både seg selv og ikke minst mange andre, sier Haldorsen, og legger til:

Dette sier kjæresten til Santino, Evelina Moholt, om at han danser tett med andre lørdag etter lørdag i «Skal vi danse». Reporter: Sofie Losen Video: Steffen Pettersen Vis mer

-Hun er ei av de tøffeste jentene som finnes, men å skulle fortsette i «Skal vi danse» slik situasjonen er nå er selvsagt helt uaktuelt. Vi ønsker å takke Maren for en fantastisk innsats og så fortsetter vi å heie på henne både på og utenfor parketten.

Temaet for kveldens sending er «eventyr», og det er også duket for årets første gruppedans. Der skal jentene danse mot guttene, men på grunn av Lundbys forfall blir det bare Siri Avlesen-Østli (37) og Royane Harkati (28) som danser mot Simon Nitsche (29), Magnus Moan (38) og Øyvind «Vinni» Sauvik (45).

LES OGSÅ: Derfor var dronningen uønsket på Stortinget

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer