Shaun Weiss:

Ny sjokk-forandring

Fansen var redde for skuespillerens helse. Nå overrasker han positivt.

FORVANDLING: Barnestjerna Shaun Weiss ble arrestert tidligere i år. Bildet til venstre ble tatt i forbindelse med arrestasjonen. Nå overrasker han med «nytt» utseende. Foto: Yuba County Jail / Facebook
FORVANDLING: Barnestjerna Shaun Weiss ble arrestert tidligere i år. Bildet til venstre ble tatt i forbindelse med arrestasjonen. Nå overrasker han med «nytt» utseende. Foto: Yuba County Jail / Facebook Vis mer
Publisert

Tidligere i år skrev flere medier om den tidligere barnestjernen Shaun Weiss (42), kjent fra Disney-trilogien «The Mighty Ducks». Filmserien var stor på 1990-tallet, og har blant ishockeyfans nærmest fått kultstatus. Det var her den unge amerikaneren først gjorde sitt inntog i offentligheten, i rollen som Greg Goldberg.

Det er imidlertid flere tiår siden, og mye har skjedd siden den gang. Han har bare spilt i et par mindre filmer og tv-serier, og nådde aldri opp til berømmelsesnivået han en gang var på. Han hadde i stedet valgt å gå i kriminelle baner, noe som har gjort livet hans særdeles vanskelig.

I februar ble han arrestert på mistanke av innbrudd og tyveri, og politiet tok bilder av ham i arresten. På bildene var han helt ugjenkjennelig, såpass at flere stilte spørsmål ved helsen hans.

SJOKKBILDER: Disse bildene ble frigitt av politiet etter arrestasjonen tidligere i år. De overrasket skuespillerens fans verden over. Foto: Yuba County Jail
SJOKKBILDER: Disse bildene ble frigitt av politiet etter arrestasjonen tidligere i år. De overrasket skuespillerens fans verden over. Foto: Yuba County Jail Vis mer

Ny forandring

Som barnestjerne var han rund og blid, men på de nye bildene virket han utsultet og hardt preget av livet på gata som rusmisbruker. Det ble opprettet en innsamlingskampanje med formål om å få ham på bedre veier, og det virker som det har fungert.

Nå har det nemlig atter en gang dukket opp nye bilder av stjernen, som igjen er ugjenkjennelig. Denne gangen med positivt fortegn.

UGJENKJENNELIG: På litt over et halvt år har skuespillerens utseende totalforandret seg. Nye tenner og en sunnere livsstil er årsaken. Foto: Drew Gallagher
UGJENKJENNELIG: På litt over et halvt år har skuespillerens utseende totalforandret seg. Nye tenner og en sunnere livsstil er årsaken. Foto: Drew Gallagher Vis mer

Fox News er blant mediene som omtaler saken. Nettstedet skriver at skuespilleren nylig kunne feire hele 200 dager som nykter, og det er tydelig at det å holde seg unna narkotika har hjulpet ham til det bedre. Han har også fått nye tenner, som følge av at de gamle var totalskadde etter flere år med metamfetamin-misbruk.

Han har også gått litt opp i vekt, fått seg en hårklipp og har stelt skjegget.

Det er hans venn Drew Gallagher som har delt oppdateringen. Det var også han som i februar startet innsamlingen til ære for kameraten, med formål om å få ham opp på beina igjen.

«Weiss har det kjempebra. Hans ansikt og munn kjennes ut som «mørt kjøtt» etter hver munnoperasjon, men han føler seg velsignet over å få et nytt sett med tenner. Prosessen har gått som smurt, og han har nå vært nykter i 225 dager», skrev han på Facebook - til fansens store glede.

DEN GANG DA: Dette bildet ble tatt 1994, da skuespilleren var ung og lovende. En kan trygt si at det har skjedd mye i livet hans siden den gang. Foto: Buena Vista Pictures/ Everett Collection, NTB scanpix
DEN GANG DA: Dette bildet ble tatt 1994, da skuespilleren var ung og lovende. En kan trygt si at det har skjedd mye i livet hans siden den gang. Foto: Buena Vista Pictures/ Everett Collection, NTB scanpix Vis mer

Gallagher har på mange måter tatt på seg rollen som Weiss' talsperson det siste året. Da arrestasjonsbildene dukket opp i februar, var det han som forsvarte skuespilleren.

- Shaun Weiss er ikke uten skyld, han skal selvfølgelig stå til ansvar for alt tullet han finner på. Men om du bruker tid på å være med ham ville du ha hatt en mye mer medmenneskelig forståelse av hvordan han er, fortalte han den gang.

VENN: Skuespillerens kompis Drew Gallagher vil gjerne hjelpe kameraten ut av de kriminelle baner. Foto: Gofundme
VENN: Skuespillerens kompis Drew Gallagher vil gjerne hjelpe kameraten ut av de kriminelle baner. Foto: Gofundme Vis mer

Trøblete liv

Grunnen til at han uttalte seg den gang var at han altså hadde laget en side der man kunne donere penger som skulle gå til kausjon og et opphold på rehab for skuespilleren. På siden skrev Gallagher at han har forsøkt å hjelpe kameraten i flere år.

«At han mistet foreldrene sine sørget for at han ble deprimert og begynte med dop. Plutselig sov Shaun på sofaen min, og etter hvert også på gata - der han ble banket og fikk frastjålet eiendelene sine nesten daglig», forklarte Gallagher.

I mars ble det kjent at skuespilleren var ute av varetekt som følge av arrestasjonen tidligere i år. Han ble sendt rett til et rehabiliteringssenter, der han var i omtrent 100 dager. Han gikk tydeligvis «all inn», og livet smiler mer enn noen gang før.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

Ser man på fortiden hans, er det på ingen måte gitt. I 2017 ble han dømt til 150 dager i fengsel for tyveri. Han var der imidlertid bare i 12 dager, som følge av at fengselet var overfylt.

Seinsommeren 2018 ble han anholdt på mistanke om at han var ruspåvirket offentlig. Han ble derimot ikke siktet for noe. Tidligere det året ble han derimot tiltalt for besittelse av metamfetamin, og ble dømt til 90 dager i fengsel.

LES OGSÅ: - Føler meg kvalm av dette bildet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer