«I lomma på Silje»:

Ny sesong:
- Gråter fortsatt

En rekke nye kjendiser får besøk av økonomieksperten Silje Sandmæl.

FLERE KJENDISER: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl skal nok en gang ta et dypdykk i kjendisers økonomi på tv. Lisa Tønne er blant årets deltakere som inviterer Sandmæl hjem. Foto: Stig Fiksdal
FLERE KJENDISER: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl skal nok en gang ta et dypdykk i kjendisers økonomi på tv. Lisa Tønne er blant årets deltakere som inviterer Sandmæl hjem. Foto: Stig Fiksdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom to sesonger har det norske folk fått følge forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl (42), inn i hjemmene og ned i lommebøkene til profilerte nordmenn i tv-serien «I lomma på Silje».

Økonomieksperten er blant landets mest profilerte finansielle rådgivere, og har for mange blitt et kjent tv-navn de siste åra.

Blant annet har hun vært å se i TV3-programmet «Luksusfellen», der hun i en årrekke har fått den skakkjørte økonomien til alminnelige nordmenn på rett kjøl. I nevnte «I lomma på Silje» er det imidlertid kjendiser hun får bryne seg på.

ARTIG AVSLØRING: Silje Sandmæl deler om ei tid hun ikke hadde like mye i lommeboka, noe som førte til valg hun den dag i dag ikke er like stolt av. Foto/video: Tore Meek / NTB / TV 2 Vis mer

Nytt kjendislag

I serien sitter ikke nødvendigvis deltakerne i en økonomisk knipe, slik de gjør i «Luksusfellen», men mottar heller veiledning om hvordan de kan bruke pengene sine smartere.

Serien var en av TV3s aller største seersuksesser de to første sesongene, og det er derfor naturlig at en tredje sesong snart er på trappene.

I februar er det premiere, og blant kjendisene som får storfint besøk av 42-åringen denne gang finner vi blant andre Lisa Tønne, Michael Andreassen og Siri Kristiansen. Samt kjæresteparene Tom Hilde og Kine Olsen, og Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud.

Se og Hør har tatt en prat med forbrukerøkonomen, som forteller at hun mener alle som er med i den kommende sesongen er gode forbilder og en bukett fantastiske mennesker.

- Jeg synes det er stort at de tør å snakke om noe så tabubelagt som økonomi og at de tar tak. Det håper jeg kan inspirere andre også, sier Sandmæl.

42-åringen deler videre at de har tre episoder igjen å spille inn, men at hun har begynt å se gjennom det som allerede er laget.

SJOKKERT: Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe får besøk av Silje Sandmæl i andre episode av «I lomma på Silje», og blir, mildt sagt, overrasket over eget forbruk. Vis mer

- Jeg blir så inspirert selv av hvor endringsvillige mange er. Jeg møter også motstand, for all del, forsikrer hun, og legger til at flere deltakere har sagt at de ikke kommer til å bli som henne.

- Og det er jo ikke meningen heller. Det er det som er så synd med økonomi og penger, at man ofte sammenlikner med seg selv og fordummer andre. Man skal være forsiktig med å dømme andre. Alle har en sekk med penger som man bruker forskjellig, fortsetter hun.

Tårevåt episode

Sandmæl vil naturligvis ikke avsløre for mye fra de kommende episodene, og synes det er vanskelig å trekke frem hvilken kjendis som har overrasket henne mest. Hun kan derimot fortelle at det har betydd ekstra mye å hjelpe radioprofil og «Skal vi danse»-deltaker Michael Andreassen.

- Det er fordi vi har vært venner i mange år og så har han innrømmet ganske mye som jeg ikke visste om. Han er den som har tatt det største steget av alle når det kommer til å snakke åpent om økonomi og faktisk få en livsendring, deler hun, og fortsetter:

SPESIELL EPISODE: Silje forteller at hun tenker mye på episoden hun spilte inn med Michael Andreassen. Foto: Stig Fiksdal
SPESIELL EPISODE: Silje forteller at hun tenker mye på episoden hun spilte inn med Michael Andreassen. Foto: Stig Fiksdal Vis mer

- Jeg gråt i programmet og etterpå, og gjør det fortsatt. Det er så utrolig deilig å få hjulpet folk sånn at man får en livsendring til det bedre. Det finnes ikke noe bedre enn det. Sånn rent egoistisk er det en lykkefølelse som gjør at jeg bobler over følelsesmessig. Jeg har hjulpet mange, men dette betød litt ekstra.

- Hva blir du mest overrasket over når du titter gjennom kjendisenes økonomi?

- Jeg har jobbet med økonomi i snart 20 år så det er ingenting som overrasker meg lenger. Jeg tenker at det som ikke overrasker meg, men som gjør meg mest spent, er hvor mye jeg kan klare å spare kjendisene for uten at de skal ofre så mye og heller få en bedre livskvalitet. Det er en balansegang som går på det å bli godt kjent med dem.

REISEGLAD: Silje Sandmæl er ikke imponert over Gunhild Dahlbergs pengebruk på ferier. Video: Viaplay Vis mer

Vil hjem til Madonna

Programlederen er alltid spent på hvor mye hun kan klare å ta vekk fra forbruket til dem hun hjelper. Dette er faktisk noe av det hun liker best ved jobben, nemlig den gravende delen hvor hun selv beskriver seg som en økonomidetektiv.

I likhet med de fleste av oss bruker også kjendisene penger forskjellig. Ifølge Sandmæl er det alt fra spill og digital moro til mat og drikke. Hvis hun kunne valgt en internasjonal kjendis å være i lomma på, hadde valget vært rimelig enkelt.

- Oh my god, det var et godt spørsmål. Jeg har alltid vært Madonna-fan så det hadde vært kjempegøy. Ikke nødvendigvis for å gå gjennom økonomien, men for å snoke i hjemmet hennes, innrømmer hun lattermildt, og fortsetter:

- Denne sesongen blir det faktisk mer snoking enn noen gang før. Jeg er nysgjerrig av natur og synes det er gøy, så da må jeg grave og snoke.

Deltakerne i den kommende sesongen er Lisa Tønne, Geir Kvarme, Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud, Isabel Blanco, Michael Andreassen, Mari Maurstad, Abu Hussein, Thomas Felberg, Siri Kristiansen, Tom Hilde og Kine Olsen.

LES OGSÅ: Forklarer hemmelig detalj

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer