Suzann «Tutta» Pettersen:

Ny luksusbolig for golfstjernen

Ekteparet har gått til innkjøp av en bolig for nærmere 40 millioner kroner.

PUNGET UT: Suzann Pettersen og ektemannen Christian Ringvold har betalt nærmere 40 millioner kroner for en ny bolig i Oslo vest. Foto:Tor Lindseth/ GoogleMaps.
PUNGET UT: Suzann Pettersen og ektemannen Christian Ringvold har betalt nærmere 40 millioner kroner for en ny bolig i Oslo vest. Foto:Tor Lindseth/ GoogleMaps. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart to måneder etter at golfstjernen Suzann Pettersen (38) og ektemannen Christian Ringvold (38) solgte sin enebolig på Holmen for 17 350 000 kroner, har de nå gått til innkjøp av et nytt hjem.

Ekteparet tapte omtrent tre og en halv million på boligen de solgte, blant annet på grunn av den reduserte salgsprisen samt andre avgifter knyttet til salget.

Tapet på flere millioner ser imidlertid ikke ut til å ha påvirket ekteparets økonomi, ettersom Finansavisen kan melde at ekteparet har bladd opp 39,25 millioner kroner for en ny bolig ved Holmendammen i Oslo.

Avisen skriver videre at boligen er arkitekttegnet, har to etasjer og er på totalt 341 kvadratmeter. Selve tomten er på 1,73 mål.

Kongeutsikt

Ifølge eiendomsregisteret er det Ringvold som står oppført som eier av boligen, men det er neppe tvil om at ekteparet og sønnen Herman (1) skal bo der sammen. Boligen inneholder for øvrig et kjøkken, seks rom, tre bad og fire toaletter og har en tilhørende sokkelleilighet.

Den solgte eneboligen på Holmen hadde ekteparet store planer for, men det skulle imidlertid vise seg å bli vanskelig. De ønsket å rive huset og erstatte det med et nytt hus. Dette fikk de avslag på av Oslo kommune, da kommunen mente søknaden var i strid med reguleringsbestemmelsen. I tillegg frarådet Byantikvaren rivning av huset og dermed ble drømmen om et felles hjem knust.

Det er imidlertid ikke kjent om Pettersen og Ringvold har planer om å rive sin nykjøpte villa for deretter å bygge nytt. Til tross for at den nye boligen ikke utmerker seg på noen spesiell måte, kan ekteparet glede seg stort over en fantastisk utsikt over Oslos havnebasseng.

GOD PLASS: Den nye boligen til ekteparet Suzann Pettersen og Christian Ringvold er på totalt 341 kvadratmeter. Foto: Thomas Hoff
GOD PLASS: Den nye boligen til ekteparet Suzann Pettersen og Christian Ringvold er på totalt 341 kvadratmeter. Foto: Thomas Hoff Vis mer
VILLA: Den tidligere golfspilleren og ektemannen punget ut nærmere 40 millioner kroner for denne boligen på Holmen. Foto: Thomas Hoff
VILLA: Den tidligere golfspilleren og ektemannen punget ut nærmere 40 millioner kroner for denne boligen på Holmen. Foto: Thomas Hoff Vis mer

Ekteparet har kjøpt boligen av Jørgen og Adele Pran som i 2007 skal ha punget ut 15,2 millioner kroner for eiendommen. Strøket, Holmen, som paret har lagt sin elsk på er et klassisk villastrøk rett nedenfor Holmenkollåsen.

BOLIGKJØP: Blogger og influencer Sophie Elise Isachsen og kjæresten har kjøpt sin andre bolig. Video: Rød Løper Vis mer

Deres forrige enebolig på Holmen er imidlertid ikke den eneste eiendommen ekteparet har solgt den siste tiden. Ifølge Finansavisen har Pettersen og Ringvold også solgt sin felles leilighet for 15,5 millioner kroner. Paret kjøpte leiligheten i 2014 for 9,3 millioner og sitter dermed med en gevinst på 6,2 millioner kroner.

Se og Hør har vært i kontakt med Suzann Pettersens ektemann, Christian Ringvold, som ikke ønsker å kommentere saken.

Solid inntekt

I september kom for øvrig nyheten om at Pettersen legger golfkølla på hylla etter å ha vært profesjonell golfspiller siden 2000.

Med syv seire på Ladies European Tour og 15 på den amerikanske LPGA-touren er det ingen tvil om at 38-åringen har opparbeidet seg enorme summer i årenes løp.

Ifølge VG har den tidligere golfstjernen spilt inn mer enn 14,8 millioner dollar på den såkalte LPGA-touren - en sum som tilsvarer omtrent 132 millioner norske kroner. Avisen anslo at Pettersen har tjent 200 millioner kroner etter nesten 20 år på den profesjonelle golfbanen.

SEIERSGLIS: Samme dag som Suzann Pettersen vant Solheim Cup avslørte hun at hun gir seg. Foto: NTB Scanpix
SEIERSGLIS: Samme dag som Suzann Pettersen vant Solheim Cup avslørte hun at hun gir seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nyheten om at 38-åringen skulle legge opp kom samme dag som hun satte den avgjørende putten og vant Solheim Cup (prestisjetung golfturnering for kvinner som arrangeres mellom lag fra Europa og USA, journ.anm.).

– Dette er det ultimate. Jeg er så glad at jeg ikke visste at den var avgjørende. Det er en god slutt på en stor karriere. Jeg tror dette er en fantastisk avslutning på min karriere. Jeg kunne ikke spurt om mer enn dette, for fire måneder siden trodde jeg aldri jeg skulle være her, sa Pettersen til Golf Central i midten av september.

NYBAKT MOR: I august ble den anerkjente golfspilleren mamma for første gang, da sønnen Herman kom til verden. I «Senkveld med Helene og Stian» snakker hun om den første tiden som mor. Video: TV 2 Vis mer

Trives som småbarnsmor

Selv om Pettersen har bestemt seg for å legge opp golfkarrieren betyr ikke det at hun ikke har nok å henge fingrene i fremover. I fjor sommer ble hun mamma for første gang etter at sønnen Herman (1) kom til verden.

Da 38-åringen gjestet «Senkveld med Helene og Stian» nesten to måneder senere kunne hun fortelle at hun var svært tilfreds med sin nye hverdag som ettbarnsmor.

– Han har vært veldig snill. Jeg tør nesten ikke å si det høyt, for enten så forblir han snill, eller så kommer det noen krevende netter fremover. Han har vært fantastisk skjønn og snill. Lungene har litt kapasitet, men ikke så mye ennå, forklarte hun.

LES OGSÅ: Gir millionrabatt på «Aqua-slottet»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer