«Blade Runner»

Ny knusende beskjed

Drepte samboeren i 2013.

DREPT: Tilbake i 2013 drepte Oscar Pistorius samboeren Reeva Steenkamp. Foto: NTB
DREPT: Tilbake i 2013 drepte Oscar Pistorius samboeren Reeva Steenkamp. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sendte sjokkbølger over hele verden da den sørafrikanske paralympiske mesteren Oscar Pistorius ble dømt for å ha skutt og drept kjæresten Reeva Steenkamp gjennom baderomsdøren i 2013.

Året etter ble Pistorius, bedre kjent som «Blade Runner», dømt til seks år i fengsel. Tre år senere ble straffen økt til 13 år og fem måneder.

I fjor hadde Pistorius sonet halve straffen, noe som oppfylte kravet om å søke om prøveløslatelse. Pistorius skal i den anledning ha sendt et brev til kjærestens foreldre.

Drømmen knust

Nå melder den sørafrikanske avisen IOL at Pistorius skal ha fått en ny nedslående melding. Den drapsdømte 35-åringen vil ikke bli prøveløslatt før jul.

Høyesterett har kommet frem til at Pistorius ikke vil være kvalifisert til prøveløslatelse før i mars 2023, skriver avisen.

SKUTT: Ana Abulaban ble skutt av mannen sin, Ali Abulaban, grunnet sjalusi. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Videre hevder de at 35-åringens juridiske team hadde sendt et brev til Høyesterett der de ba om at Pistorius skulle løslates. Det ønsket er altså ikke blitt oppfylt.

I en uttalelse i september sa Pistorius:

- Jeg innrømmer at jeg har gjort alt i min makt for å rehabilitere, oppføre meg på en god måte, overholde fengselsreglene og vist full anger. Jeg har gjort alt, sa Pistorius under en høring, ifølge Sky News.

Raste mot Pistorius

Da det i fjor ble klart at Pistorius kunne søke om prøveløslates, møtte familien til den drepte kjæresten opp på frokostshowet «Good Morning Britain». Der langet de ut mot Pistorius som de mente ikke viste noen anger på det han hadde gjort.

DRAPSDØMT: Johanna Möller ble dømt for drapet på sin egen far, nå stiller hun opp i en ny dokumentarserie. Video: Viaplay Vis mer

- Han viste ingen anger, og vi tror ikke på historien han ga. Vi vet ikke hvordan det endte slik det gjorde. Vi vil ha sannheten, sa June Steenkamp på Good Morning Britain.

Moren mente Pistorius måtte sone hele dommen bak lås og slå.

- Han må gjøre opp for seg. Og det er det vi forventer. Unnskyld er ikke nok for å bøte på Reevas død. Det er ikke nok, sa hun.

LES OGSÅ: - Han skulle drepe meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer