Anniken Jørgensen:

Ny helseoppdatering: - Enorm påkjenning

Holder til tider nesten ikke ut.

UUTHOLDELIG: Anniken Jørgensen holder til tider nesten ikke ut. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
UUTHOLDELIG: Anniken Jørgensen holder til tider nesten ikke ut. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Blogger og influenser Anniken «Annijor» Jørgensen (25) kunne rett før jul i fjor fortelle følgerne sine at hun hadde blødd i over et halvt år, og at blødningene påvirket henne både fysisk og psykisk.

Jørgensen har vært til en rekke legekonsultasjoner og prøvd ut ulike behandlingsmetoder i håp om å bli bedre, men «helsemarerittet» ser ikke ut til å ta slutt.

SAMMEN: For første gang viser Anniken Jørgensen seg sammen med forloveden på rød løper. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

Denne uken delte Jørgensen en oppdatering på Instagram om at hun «holder seg inne til hun blir bedre». Hun viste også til at hun har googlet «menstruasjonsproblemer», noe som naturligvis kan gi flere merkelige resultater i søkemotoren.

Overfor Se og Hør forteller 25-åringen at hun fremdeles lider, og at blødningsproblemene er langt fra over.

- Enorm påkjenning

- Altså, hvordan jeg har det? Jeg vet ikke helt lenger for å være ærlig. Det er en enorm påkjenning for psyken, men også fysisk. Jeg har aldri hatt så sterke menssmerter noen gang i hele mitt liv, sier Jørgensen og legger til at det nesten er uutholdelig til tider.

SOMMERJOBB: Toppblogger Anniken Jørgensen kaller McDonalds verdens beste jobb. Vis mer

- Det hele går i bølger, noen dager klarer jeg noe, andre dager klarer jeg ingenting. Jeg føler jeg sitter igjen med svarteper. Vaksinen var noe vi alle ble oppfordret til å ta, om ikke var du jo rene landsforræderen, sier hun videre.

Influenseren forteller også at hun har hatt flere legetimer, men at det nå har blitt vanskelig å få tak i noe ny hjelp.

- Det er ingen som vil høre på meg.

- Blør og blør

Jørgensen mener hun har prøvd nok medikamenter til at navnene kunne fylt ut to Word-dokumenter.

- Hormonbehandling, flere p-pillepreparater, primolut for å forskyve mensen, cycklopraron for å stoppe blødning i kroppen. Ingenting fungerte og jeg bare blør og blør og blør. Jeg føler jeg blør i hjel for å være helt ærlig, forteller Jørgensen om de mange forsøkene på å bli bedre.

SPESIELT: Blogger Anniken Jørgensen har fått flere bilder slettet fra Instagram, og synes det er skikkelig spesielt. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

25-åringen var nylig en tur til København, som bare ble et bevis på hvor dårlig formen her. Hun forteller at hun var helt utslitt.

- Jeg var så slapp på et punkt at jeg ikke husket noen samtaler jeg hadde i løpet av en dag. Jeg kan ikke kle meg som jeg vil, eller gjøre hva jeg vil, fordi jeg konstant må være i nærheten av et toalett, sier Jørgensen og legger til:

- Jeg er 25 år gammel og har gledet meg hele livet til å bli 25 fordi jeg oppriktig trodde det skulle bli det beste året i mitt liv. Om ei uke blir jeg 26, og det eneste jeg ønsker meg i hele verden er å slutte å blø. Å ikke bli fratatt et år til.

FLAUSE: Anniken Jørgensen sendte en direktemelding til Karpes Chirag Patel. Her forteller hun om hvordan det gikk. Video: Thea Hope. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Mange faktorer

I november meldte FHI at Legemiddelverket hadde behandlet godt over tusen meldinger om menstruasjonsforstyrrelser etter coronavaksinen. FHI har siden juni undersøkt en mulig sammenheng mellom blødninger og coronavaksinen.

- Vi vet at menstruasjon kan påvirkes av mange faktorer, for eksempel infeksjoner, legemidler, hormoner/prevensjon, muskelknuter, endometriose eller annen sykdom i livmor/ livmorhals, sa prosjektleder og lege i FHI Lill Trogstad til Dagbladet i fjor.

LES OGSÅ: - Be for at jeg blir frisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer