Ny ferge til Skottland

Neste sommer åpner en ny direkte fergeforbindelse fra Bergen til Skottland.

I VESTERLED: Smyril Line-skipet Norröna settes fra sommeren i trafikk mellom den skotske havnen Scrabster vest for det britiske fastlandets nordligste by, Thurbo, og Bergen. Foto: Smyril Line
I VESTERLED: Smyril Line-skipet Norröna settes fra sommeren i trafikk mellom den skotske havnen Scrabster vest for det britiske fastlandets nordligste by, Thurbo, og Bergen. Foto: Smyril Line Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smyril Line-skipet Norröna vil anløpe den skotske havnen Scrabster vest for byen Thurso lengst nord i Skottland annenhver tirsdag med retur påfølgende mandag. Dermed kan reiselystne bergensere ta bilen om bord og foreta en ukes rundreise i Skottland.


Linjen er primært opprettet med tanke på de som har bil, men Thurso har både buss- og togforbindelse til resten av Storbritannia, så også andre vil kunne ha glede av tilbudet. Faktisk er også denne nye forbindelsen den eneste direkte båtruten mellom Norge og Skottland.


Økende interesse
Knut Seime, daglig leder av Smyril Line Norge, sier at det er økende interesse i det norske markedet for ferie i Skottland som er bakgrunnen for den nye satsingen. Samtidig vil reisende fra det nordligste Storbritannia, som tidligere måtte reise via Shetland, få en bedre forbindelse både til Norge, Færøyene og Island.

”Norröna” har hatt et meget positiv utvikling hittil i år. Med ca 30 prosent flere passasjerer og en meget positiv utvikling i godstrafikken ser Smyril Line optimistisk på utsiktene fremover.


Reduserte priser
- Vi har god tro på at vi skal nå målet om balanse i driften i 2007, som vil være det tredje året den store cruisefergen er i virksomhet i rutenettet mellom Norge og de spennende frende-landskapene i vesterled, sier Knut Seime.

Norröna seiler nå mellom Bergen, Hanstholm, Færøyene og Island hele året. Spesielt har Vikingcruisene til Færøyene og Island vært populære. I vintermånedene er opplegget om bord enklere, og prisene er betydelig redusert.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer