Prins Charles:

Ny bok hevder prins Charles ble presset til å gifte seg med prinsesse Diana

- Han gråt kvelden før bryllupet. 

IKONISK: Dette bildet ble ikonisk etter bryllupet mellom Charles og Diana i 1981. Nå hevder Sally Bedell Smith at det hele var et spill for galleriet. Foto: NTB scanpix 
IKONISK: Dette bildet ble ikonisk etter bryllupet mellom Charles og Diana i 1981. Nå hevder Sally Bedell Smith at det hele var et spill for galleriet. Foto: NTB scanpix  Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Det er mange som er nysgjerrige på hvordan kongelige lever bak fasaden.

Nå deler den amerikanske historikeren og forfatteren Sally Bedell Smith flere hemmeligheter om prins Charles av England i boka «Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life».

En av «de store hemmelighetene» som blir avslørt av den tidligere Time- og New York Times-journalisten, omhandler prinsens giftermål med prinsesse Diana.

Boka hevder nemlig at Charles følte seg presset til å gifte seg med Diana Spencer, og at han fortsatt var forelsket i sin tidligere kjæreste og elskerinne, Camilla Parker Bowles. Han skal også ha grått over deres tapte kjærlighet kvelden før bryllupet, skriver People.

TRUSSEL: Ifølge boka skal prins Philip, faren til prins Charles, nærmest har truet sin egen sønn til å gifte seg med Diana Spencer. Her fra en minnestund etter Dianas død. Foto: NTB scanpix
TRUSSEL: Ifølge boka skal prins Philip, faren til prins Charles, nærmest har truet sin egen sønn til å gifte seg med Diana Spencer. Her fra en minnestund etter Dianas død. Foto: NTB scanpix Vis mer

Følte seg truet av faren

Ifølge People og Daily Mail mottok prins Charles et brev fra sin far, prins Philip (95), etter at pressen hadde begynt å spekulere i at han og Diana hadde tilbrakt to netter sammen før de engang var forlovet.

Diana nektet for at dette stemte, men i brevet sitt til sønnen skrev prins Philip likevel at Dianas rykte stod på spill - og at prins Charles var nødt til å fatte en beslutning om forholdet deres.

Ifølge boka til Bedell Smith, tolket prins Charles brevet som en ordre om å forlove seg med Diana, selv om han ikke var forelsket eller klar for å gifte seg.

Saken fortsetter under bildet.

VANSKELIG FORHOLD: Prins Charles og Diana Spencer avbildet i februar 1981, da de offentliggjorde sin forlovelse. Foto: AP / NTB scanpix
VANSKELIG FORHOLD: Prins Charles og Diana Spencer avbildet i februar 1981, da de offentliggjorde sin forlovelse. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Brevet skal ha fått prinsen til å gjøre som familien ville og fri til Diana. Charles og Phillip snakket nemlig bare sammen gjennom brev på denne tiden.

- Han var ikke forelsket i Diana, han var ikke klar ... Han antok at faren herset med ham, så han leste brevet som et mobbebrev, forteller en venn av familien, Pamela Hicks, i boka, ifølge Daily Mail.

Lignende påstander ble for øvrig framsatt av forfatter og daværende Time-redaktør Catherine Mayer i den uautoriserte biografien «Charles: The heart of a king», som ble utgitt i 2015.

Prins Charles og Diana Spencer forlovet seg i februar 1981, og i juli det året stod bryllupet deres.

Paret fikk sønnene prins William (34) og prins Harry (32) sammen, men i 1992 ble de separert. Fire år senere kom skilsmissen - ett år før prinsesse Diana ble drept i en bilulykke i Paris.

Unik kjærlighetshistorie mellom Charles og Camilla

Kjærlighetshistorien mellom prins Charles og Camilla Shand, senere Parker Bowles, er en historie som er blitt godt dekket i media fra de først begynte å date i 1971.

Ifølge forfatteren av den nye boka om prins Charles, var de to den perfekte match for hverandre.

- Charles likte at Camilla var så jordnær, at hun elsket livet på landet og ikke var interessert i mote. De delte også den samme humoren, og hun hørte alltid på hva han hadde å si. Det virket bare naturlig at Charles skulle falle for henne, skriver hun i boka.

FORLOVET: Prins Charles og Camilla Parker Bowles avbildet sammen i 2005, den gang de forlovet seg. Foto: Clarence House / AFP / NTB scanpix
FORLOVET: Prins Charles og Camilla Parker Bowles avbildet sammen i 2005, den gang de forlovet seg. Foto: Clarence House / AFP / NTB scanpix Vis mer

I 1973 gikk paret hvert til sitt fordi prins Charles ble stasjonert utenlands mens han var i marinen. Camillas rykte skal også ha vært problematisk, ettersom hun hadde en «seksuell fortid» med av-og-på-kjæresten Andrew Parker Bowles, som hun faktisk giftet seg med senere det året.

Ifølge boka til Sally Bedell Smith, gikk det imidlertid ikke lang tid før Charles og Camilla begynte å treffes på ny - bak ryggen på Andrew Parker Bowles.

Etter at ekteskapet mellom prins Charles og prinsesse Diana begynte å rakne på midten av 1980-tallet, gjenopptok han og Camilla Parker Bowles kontakten. Det innrømmet prins Charles i en tv-dokumentar i 1994, ifølge The New York Times.

OMSTRIDT: Prins Charles og Camilla avbildet på bryllupsdagen sin, 9. april 2005. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix
OMSTRIDT: Prins Charles og Camilla avbildet på bryllupsdagen sin, 9. april 2005. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix Vis mer

Et par år tidligere ble det dessuten lekket lydopptak av en intim telefonsamtale mellom de to, noe som avdekket at duoen hadde en affære mens de var gift på hver sin kant.

Camilla Parker Bowles skilte seg fra sin ektemann i 1995, og ti år senere - i 2005 - annonserte hun og prins Charles endelig sin forlovelse. I april det året stod bryllupet, og Camilla fikk tittelen hertuginne av Cornwall.

LES OGSÅ: - Hvor er brystvortene hans?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer