Atle Antonsen:

Ny anklage: «Din jævla grønnsak»

Komikeren beklager igjen.

ANMELDT: Flere anklager kommer frem etter tirsdagens anmeldelse. Foto: Mariam Butt / NTB
ANMELDT: Flere anklager kommer frem etter tirsdagens anmeldelse. Foto: Mariam Butt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag denne uken kom nyheten om at Sumaya Jirde Ali har anmeldt Atle Antonsen for grov rasisme og bruk av fysisk makt.

Hun beskrev hendelsene i et innlegg på Facebook, og Antonsen skal ha skreket til henne, tatt tak i armen hennes og sagt at hun «var for mørkhudet» til å være på det utestedet.

I kjølvannet av dette har nok en anklage kommet frem.

Johannes Hellemo Loftsgård skriver i et innlegg på Facebook at Antonsen skal ha kommet med flere nedlatende kommentarer mot ham på Gullrutens etterfest i 2016 - samme år som Loftsgård selv var nominert til pris. Han har cerebral parese og bruker rullestol, og medvirket i TV 2-programmet «FML».

Antonsen skal ha blant annet ha sagt: «Hvorfor sitter du i den stolen der, din jævla grønnsak?».

- Ruller deg ned trappen

Hellemo Loftsgård skal ha vært stor fan av Antonsen på det tidspunktet og tok kontakt for å si hei og ta et bilde. Hellemo Loftsgård beskriver opplevelsen som ubehagelig, men forklarer at han var så begeistret for Antonsen som komiker at han ikke ville innse hvor upassende det var.

UBEHAGELIG OPPLEVELSE: Hellemo Loftsgård etterlyser en beklagelse fra Atle Antonsen. Foto: Privat
UBEHAGELIG OPPLEVELSE: Hellemo Loftsgård etterlyser en beklagelse fra Atle Antonsen. Foto: Privat Vis mer

Antonsen skal ifølge Hellemo Loftsgård ha tatt tak i rullestolen hans og trillet han i en voldsom fart mot en trapp.

- Nå skal jeg rulle deg ned trappen, så får vi se hvordan det går, skal Antonsen ha sagt.

Til Dagbladet forklarer Hellemo Loftsgård hvorfor han nå valgte å stå frem med sin historie.

STAKK AV: Regine Elvevold (23) sitter i rullestol, og fikk en uhyggelig opplevelse da hun hadde avtalt en Tinder-date. Video: Svend Aage Madsen Vis mer

- Vi med funksjonsnedsettelser blir lært opp til å nikke og smile og være med på leken når man møter ubehagelige situasjoner, særlig i møte med noen man ser opp til eller står i et skjevt maktforhold til, sier han, og fortsetter:

- Jeg reagerte på en måte som jeg trodde var ventet av meg, i møte med en så profilert person. Antonsen har igjen å beklage for det han gjorde den kvelden. Jeg opplevde at han var full da vi møttes, sier han.

- Virkelig vondt

Nå beklager Antonsen hendelsen. I en tekstmelding til Se og Hør skriver han:

«Det er virkelig vondt å høre at han ser tilbake på vårt møte som ubehagelig. Jeg husker dette godt, og jeg har tenkt på dette flere ganger i ettertid som et fint og genuint møte. Full var jeg på ingen måte. Han var en ung og blid gutt som ønsket å ta et bilde med meg, og han sa at han var stor fan av det jeg driver med», skriver han.

Antonsen forteller videre:

«Da tenkte jeg at jeg skulle tulle litt med ham, noe jeg trodde han kom til å sette pris på. Og som han sier så lo han og koste seg, det var mitt helt klare inntrykk da. Og jeg fikk også et klart inntrykk av at de han var sammen med syntes det samme. Og det bekreftet de med latter og stemning og direkte tilbakemelding både da, og i tekstmelding dagen etter hvor han takket meg for at jeg hadde gjort dette for ham».

Komikeren avslutter med å si at han er forferdelig lei seg for at han «har såret nok en person med oppførselen» sin, og at han ikke vet hva mer han skal si om saken.

«Men jeg trenger nok hjelp til å finne ut hvorfor det ender slik noen ganger», avslutter han.

LES OGSÅ: Dumper prisen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer