- Nummeret før jeg gikk til fysisk angrep

Tommy Rodahl mener den ignorerende holdningen kunne ført til dødsfall på gården.

VILLE OFRET PLASSEN: - Jeg var villig til å ofte plassen min i «Farmen» for dyrene. Dyrene velger ikke dette selv, de blir overlatt til oss enten de vil det eller ikke, sier en provosert Tommy Rodahl til Seher.no. Her er han avbildet sammen med Julie A Foto: TV 2
VILLE OFRET PLASSEN: - Jeg var villig til å ofte plassen min i «Farmen» for dyrene. Dyrene velger ikke dette selv, de blir overlatt til oss enten de vil det eller ikke, sier en provosert Tommy Rodahl til Seher.no. Her er han avbildet sammen med Julie A Foto: TV 2 Vis mer
SEHER.NO: I torsdagens «Farmen» fikk TV-seerne se en meget engasjert - og provosert - Tommy Rodahl (47). «Farmen»-deltageren var nemlig den som tok ansvar da en av kuene var tydelig syk med jurbetennelse.  

Tommy fikk ordnet det slik at en veterinær fikk tatt turen til gården. Men før den tid ble han møtt med en noe ignorenende holdning fra flere av de andre deltagerne. Det provoserte ham, innrømmer han til Seher.no.

- Jeg var villig til å ofte plassen min i «Farmen» for dyrene. Dyrene velger ikke dette selv, de blir overlatt til oss enten de vil det eller ikke. De trenger pleie, men det føler jeg at glapp litt i starten. Og det likte jeg veldig dårlig, forteller 47-åringen til Seher.no.

Rodahl har selv erfaring som bonde, og har selv til og med opplevd å måtte avlive egne hunder. Når denne kua var tydelig syk, mens flere deltagere heller valgte å fokusere på eget ve og vel, ble det for mye for «Farmen»-deltageren.

- Det er hardt og brutalt den dagen noe galt skjer, det er ikke noe gøy. Det var nummeret før jeg gikk til fysisk angrep. Jeg visste at kua var syk og ville blitt enda sykere hvis ikke man tok det på alvor, sier Tommy, som tidligere i livet har opplevd store konsekvenser ved nettopp en jurbetennelse hos en ku.

- Jeg har sett kuer miste jurene sine på grunn av en slik betennelse. Men heldigvis fikk vi reddet både ku og jur denne gangen. Hvis vi hadde latt det gå og ting fikk utviklet seg, måtte vi kanskje ha avlivet dyret, mener han.

Til slutt fikk årets «Farmen»-deltagere altså kontaktet en veternær, som tok turen til gården og fikk sett på den syke kua. I torsdagens episode ble det også klart at denne ukas storbonde, Ståle Bjørnvåg (40), valgte Bjørnar Skogstad (58), til førstekjempe i lørdagens tvekamp.

«Farmen» sendes på TV 2 mandag og torsdag klokka 20.00, samt lørdag klokka 21.40. Se Seher.nos TV-guide her. 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: TV 2 ransaker «Farmen»-deltagerne