NORSKE TALENTER: Marte Stokstad og Sturla Berg-Johansen hadde 855 000 seere sist fredag. Foto: TV 2
NORSKE TALENTER: Marte Stokstad og Sturla Berg-Johansen hadde 855 000 seere sist fredag. Foto: TV 2Vis mer

NRKs gullrekke knuses av TV 2

... Men NRK har fortsatt det mest populære helgeprogrammet.

SEHER.NO: TV 2 knuser den berømte "Gullrekka" på NRK på fredagskvelden. For mens NRK-programmene mister seere, setter flere av programmene på TV 2 rekorder.

Den største nedgangen har programmet "Showbiz" hatt. På fire uker har programmet til Christine Koht og Klaus Sonstad mistet hele 235 000 seere, og seertallet sist fredag lå på 568 000 seere.

- Det begynner å likne en fiasko. At programmer nærmer seg en halv million seere er altfor svakt, og dette kan ikke NRK være fornøyd med, sier Jarle Thalberg, TV - og radiodirektør i mediebyrået Carat Norge til Dagbladet.

Forklaringen på TV 2s enorme suksess, er storstatsingen "Norske Talenter". Forrige ukes audition fra Trondheim satte ny rekord med hele 855 000 seere.

Også gutta i "Senkveld" setter rekorder om dagen, forrige fredag endte de med 902 000 seere, og var for andre gang i år større enn talkshowkonkurrenten Anne Grosvold, som samlet 785 000 seere.

Men selv om TV 2 knuser NRK i antall seere generelt, har NRK fortsatt det mest populære helgeprogrammet, nemlig "Nytt på Nytt". Hele 1,2 millioner så fredagens program.

LES OGSÅ: TV 2 tjener fett på "Farmen"