TAPTE KAMPEN OM SEERNE: Mens 253 000 seere så Gunnar Greve og Katrine Moholt i TV 2s «Allsang på grensen» forrige torsdag, så 268 000 NRKs «slow-TV» av innseilingen til Brønnøysund. Foto: NRK/TV 2
TAPTE KAMPEN OM SEERNE: Mens 253 000 seere så Gunnar Greve og Katrine Moholt i TV 2s «Allsang på grensen» forrige torsdag, så 268 000 NRKs «slow-TV» av innseilingen til Brønnøysund. Foto: NRK/TV 2Vis mer

NRKs båttur danket ut «Allsang»

«Slow-TV» fra Brønnøysund trakk flere seere enn TV 2s sommersatsning.

SEOGHØR.NO: NRK har i sommer hatt suksess med å sende sitt «Sommeråpent»-lag med båt langs norskekysten. Torsdag hadde kveldssendingen 450 000 seere.

I år har kanalen også satt av en halv-time hver kveld til å vise «slow-TV» av ferden langs kysten - etter mønster fra programmet «Bergensbanen - minutt for minutt»

Torsdag hadde den delen av programmet 268 000 seere. Dermed slo båtturen TV 2s «Allsang på grensen» som begynte halvtimen senere, og hadde 253 000 seere.

«Allsang på grensen» har mistet over 100 000 seere siden premiereprogrammet tidligere i år.

-Væravhengig
TV- og radiosjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat Norge sier til Seoghør.no at han tror det er flere forklaringer på at NRKs båttur har gått forbi «Allsang på grensen».

- Været har nok mye å si. Forrige uke var det fint vær, og da sitter færre inne og ser på TV. Men NRKs program har nok muligens en eldre seergruppe, som holder seg mer stabilt uansett vær.

Ikke bekymret for nedtur
Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, er ikke redd for dalende interesse rundt «Allsang på grensen».

- Vi er ikke bekymret og ser at tallene i alle år har gått opp og ned fra uke til uke. Årets premiere ble sett av nærmere 70 000 flere en premieren i fjor, så har vi en nedgang, men dette snur fort og det er for tidlig å konkludere før vi har sendt alle årets syv programmer.

- Tror du halvtimen av NRKs «Sommeråpent» som sendes før «Allsang på grensen» begynner har vært med å kapre seere vekk fra TV 2s program?

- Det har jeg ingen formening om. Vi er forøvrig svært fornøyde med juli så langt og ser at TV 2 ligger bedre an enn på samme tid i fjor. Ikke minst takket være Tour de France-sendingene som har vært svært populære, sier Dahl til Seoghør.no.

LES OGSÅ: Gunnar Greve på «Allsang»: - Jeg følte meg ung igjen