NRK vitset om Wenche timer etter hennes død

- Vi beklager at den dukket opp, sier NRK.

MED FISE-VITS: - Vi rakk ikke å ta den ut fra skjema, sier NRK til Seher.no om mandagens glipp, hvor Erik Solbakken dukket opp og slo en vits om Wenche Foss. Her avbildet på lanseringen av programlederne for Eurovision Song Contest i fjor. Foto: Scanpix
MED FISE-VITS: - Vi rakk ikke å ta den ut fra skjema, sier NRK til Seher.no om mandagens glipp, hvor Erik Solbakken dukket opp og slo en vits om Wenche Foss. Her avbildet på lanseringen av programlederne for Eurovision Song Contest i fjor. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: Mandag formiddag ble det kjent at hele Norges Wenche Foss hadde gått bort, 93 år gammel. Teaterdivaen døde på Diakonhjemmet i Oslo mandag klokken 12 etter lang tids sykeleie.

Og selv om alle norske medier var opptatt med å dekke nyheten om teaterdivaens bortgang, var det tilsynelatende ikke alle som var like oppmerksomme.

På barnekanalen NRK Super, ble riktignok Foss nevnt, men det var slett ikke planlagt. Mellom TV-programmene «Newton» og «Nettjenter», dukket nemlig programleder Erik Solbakken opp, og slo en vits om 93-åringen, bare timer etter hennes død.

«Kvifor kan eg ikke fise når Wenche Foss?» spurte Solbakken TV-seerne i en sang med en samling slike vitselinjer like etter klokken 14.00 mandag, altså bare to timer etter at den folkekjære skuespillerinnen hadde gått bort.

Redaksjonssjef i NRK Super, Trond Storaa, sier til Seher.no at TV-kanalen ikke rakk å ta vitsen av sendeskjemaet, og beklager at den dukket opp.

- Dette er rent praktisk, vi rakk ikke å ta den ut fra skjema og erstatte den siden den gikk på lufta kort tid etter vi hadde fått beskjed om Wenche Foss sin bortgang i NRK Super. Den er fjernet fra sendeskjema til NRK. Vi beklager at den dukket opp, og NRK ønsker på ingen måte å gjøre noe annet enn å hylle Wenche Foss. sier Storaa om episoden til Seher.no.

 
Den siste tiden har programleder Erik Solbakken i tillegg til å dukke opp på NRK Super, underholdt TV-seerne som programleder for musikkspørreleken «Popstokk» på NRK1. Også her kunne det gått galt.

Ett av programmene ble nemlig for drøyt for NRK, ettersom kjendisdeltagerne fremførte norske hits på japansk. De ville nemlig ikke at TV-seerne skulle tro at de harsellerte med japanerne etter jordskjelvkatastrofen som nylig rammet landet, og flyttet dermed programmet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Dette var Wenches siste ønske