NORDISKE SUPERSTJERNER: Trond Espen Seim spiller galleristen Robert, som innleder et hett forhold til Gro (Trine Dyrholm) i den danske suksess-serien «Arvingane» Foto: DR
NORDISKE SUPERSTJERNER: Trond Espen Seim spiller galleristen Robert, som innleder et hett forhold til Gro (Trine Dyrholm) i den danske suksess-serien «Arvingane» Foto: DRVis mer

NRK-stjernens ukjente fortid

«Arvingane»-Trine er en av Danmarks største filmstjerner, men hun forsøkte seg i en annen bransje først.

SEOGHØR.NO: Nordmenn benker seg hver mandag spent foran det NRK-sendte, danske dramaet «Arvingane».

Der følger vi Trine Dyrholms (41) karakter Gro Grønnegaard og familen hennes i et intenst arveoppgjør, og hete scener med Trond Espen Seim (42) har fått danskene til å gå av skaftet.

Den blide blondinen er en av Danmarks mest feirede skuespillere, og har vunnet en rekke priser for sin innsats - men hun holdt på å havne et helt annet sted i underholdningslivet.

Og i motsetning til de mørke hemmelighetene som avdekkes i TV-serien, er det langt lystigere minner som fyller Trines ukjente fortid.

STARTEN: Trine Dyrholm var med i danske Melodi Grand Prix allerede som 14-pring.
STARTEN: Trine Dyrholm var med i danske Melodi Grand Prix allerede som 14-pring. Vis mer

14 år gammel knivet hun nemlig om seieren i danske Melodi Grand Prix, men Trine & The Moonlighters' bidrag «Danse i måneskin» måtte nøye seg med tredjeplass.

Saken fortsetter under bildet.
Sangen ble likevel en hit - og Trine ga ut et album med egne låter.

Helt siden hun var 8 år hadde hun spilt på sommer-oppsetninger og barneteater. Og det var skuespilleriet som trakk det lengste strået. I stedet for å satse på en karriere som popstjerne, debuterte hun 17 år gammel på film, med hovedrollen i «Springflod».

Siden har ettbarnsmoren hele fem ganger vunnet danskenes Amanda, den høythengende Bodil-prisen, og fått sin Hollywood-debut mot James Bond-stjernen Pierce Brosnan.

Utmerkelser betyr likevel lite for Trine. Ingenting kan konkurrere mot gleden hun følte i 2009, da hun og regissør-kjæresten Nicklas Bendixen (42) ble foreldre til sønnen Aksel (5).

- Jeg var alene i mange år, og lengtet etter å skape min egen familie, forteller hun til magasinet WHERE2GO

LES OGSÅ: Hollywood-livet truer dansk lykke