NRK-programlederen hetset på mail

Slik reagerer Yasmin Syed på hatmailen.

VANSKELIG BRUDD: En åpenhjertig Yasmin innrømmer at hun hadde en vanskelig periode etter bruddet med barnefaren. Foto: Stella Pictures
VANSKELIG BRUDD: En åpenhjertig Yasmin innrømmer at hun hadde en vanskelig periode etter bruddet med barnefaren. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: «Dialektriket»-programleder Yasmin Syed fikk tilsendt en svært sint mail fra en TV-seer, og la det ut på sin egen Facebook-side.

I brevet stod følgende:

«Du skal nu tydeligvis ha et program om dialekter/dialektene, sprog/sproget osv, vårt, Det Norske! For det første: Hva faen er det du tillater deg? du, som er innvandrer, og som ikke hverken kan eller vet noe som helst, og da altså heller ikke om vårt sprog og dialekter!?!»

Syed kalles til slutt i brevet, som ble sendt til NRK-kontoret, for «Jævla faen!»

- Jeg føler meg ikke truffet av noe i brevet, det nærmeste han kommer noe som kunne passe er at vedkommende kommenterer at jeg er innvandrer. Jeg synes det er trist at man i 2013 skal ha slike forutinntatte meninger. Selv er jeg redd det faktisk finnes slike holdninger, mer enn vi liker å tenke på, sier Syed til VG (ekstern lenke).

Syed har indisk far. Hun har tidligere fortalt at hun ble hun ble mobbet av andre barn under oppveksten, men tror det skyldtes andre grunner enn rasisme.

- Jeg ble mobbet, men det interessante er at søsknene mine ikke ble det. I mine hobbypsykologstunder har jeg tenkt at det ikke hadde med bakgrunnen min å gjøre - som den var et tema, sa hun til Dagbladet.

Etter at NRK-programlederen la ut brevet på Facebook-siden sin, har støtteerklæringene strømmet inn.

LES OGSÅ: - Jeg ble mobbet

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer