Ingerid Stenvold:

NRK-profilens private corona-bekymring

Programlederens corona-hverdag preges av hektiske arbeidsdager, hjemmeskole og en lungesyk far.

NY HVERDAG: I likhet med de fleste andre har Ingerid Stenvolds hverdag blitt preget av coronapandemien som herjer. Her avbildet med ektemannen Torkel Halmø. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
NY HVERDAG: I likhet med de fleste andre har Ingerid Stenvolds hverdag blitt preget av coronapandemien som herjer. Her avbildet med ektemannen Torkel Halmø. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Mens mange blir bedt om å ta med seg jobben hjem for tiden, må Ingerid Stenvold (42) forbli på arbeidsplassen for å jobbe enda hardere enn før. Nyhetsankeret har nemlig et ansvar å formidle aller siste nytt om corona-krisen ut til landets befolkning, og må derfor konstant holde seg oppdatert.

Selv om det i seg selv er en krevende oppgave, har NRK-profilen også bekymringer på privaten. Stenvold har nemlig en lungesyk far 150 mil nordover i landet, som ikke bør komme i kontakt med coronaviruset.

Dette har naturligvis resultert i at besøk er uaktuelt, og det er dermed usikkert når 42-åringen får sett foreldrene Ragnhild (74) og Dagfinn (79) igjen.

Holder kontakten

Det er i et lengre intervju med VG+ at Stenvold åpner seg om den spesielle tiden vi nå går gjennom.

Til avisen kan hun fortelle at selv om vi står i en kritisk tid, er hun ikke særlig bekymret av seg, og går ikke rundt og er redd for faren, som har lungefibrose og dermed er i risikogruppen.

Hun legger derimot ikke skjul på at hun tenker på situasjonen hans, selv om hun vet han er i trygge hender sammen med hennes mor hjemme i Finnfjordbotn i Troms.

- Jeg tenker selvsagt på faren min som er i risikogruppen. Jeg skulle gjerne ha gitt ham en klem. Men jeg går ikke rundt og er redd, forteller hun til avisen.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

Selv om avstanden er stor og besøk uaktuelt, holder Stenvold og familien god kontakt med foreldrene i nord. De er alle utstyrt med hver sin smarttelefon og får dermed videochattet i ny og ne, noe 42-åringens far forteller til VG at han setter stor pris på.

Hjelpelærer

At Stenvold må ta til takke med elektroniske hjelpemidler for å holde kontakten med nære og kjære er hun neppe alene om. Hun er heller ikke alene om å måtte tre inn som hjelpelærer for barn som nå praktiserer hjemmeskole - nærmere bestemt døtrene Idun (8) og Tuva (6) .

42-åringen er imidlertid ikke alene om jobben, til sin egen store lettelse. Ektemannen Torkel Halmø (44) har nemlig hjemmekontor i disse dager, og kan dermed bidra når Stenvold blant annet trengs på jobb.

Vis mer

Innimellom slagene forsøker de også å aktivisere seg selv, og har i tillegg tatt frem kjøkkenkunnskapene for å ha noe å fylle tiden med.

- Så langt har det gått i baking, skolearbeid og aktiviteter, og jentene har heldigvis stor glede av å leke med hverandre. Blir jeg selv for rastløs, så tar jeg en joggetur, sier hun til avisen.

Se og Hør har vært i kontakt med Ingerid Stenvold, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Testet flere ganger

Det er liten tvil om at corona-pandemien har snudd hverdagen på hodet for folk flest i løpet av kort tid.

En som står i en ekstremt sårbar posisjon for tiden, er Christine Koht (52). Hun er alvorlig syk og blant dem som er i risikogruppen for coronaviruset.

I store deler av sitt sykdomsforløp har 52-åringen, som nylig flyttet hjem til Tønsberg igjen etter en rekke sykehusopphold og opptrening på Sunnaas, vært åpen med følgerne sine på sosiale medier. Der har hun jevnlig oppdatert det norske folket om sin egen helsestatus.

På sin Facebook-side har Koht avslørt at hun har blitt testet for viruset flere ganger, fordi hun «er tykk, har kronisk lungeinfeksjon, luftveisplager, bronkitt, nedsatt immunforsvar, er tungpustet og i generelt veldig dårlig form».

Derfor, for å være på den sikre siden, må hun testes for coronaviruset hver gang hun skal på sykehuset for å ta diverse tester.

PÅSKESTEMNING: I en video publisert på Christine Koht sin Facebook-side, koser hun seg i solveggen med mamma Kirsti. Vis mer

Kohts mamma, Kirsten Koht, fortalte nylig til Se og Hør hvorfor legene nå er ekstra bekymret for datteren.

- Coronatesten var negativ for tredje gang, men hun har jo alle symptomer, så det er derfor legene er så bekymret - og hun må gjennom den testslusen hver gang. Men hun klarer å snu det til noe positivt og har masse humor på det, og sier selv at hun så langt ligger på norgestoppen av de som er testa, fortalte hun.

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

LES OGSÅ: Grilles etter luksus-skryting

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer