GÅTT BORT: Onsdag døde tidligere NRK-profil Lars-Jacob Krogh etter lang tids sykeleie. Her får han tildelt Kongens Fortjenestemedalje i 2008.  Foto: SCANPIX
GÅTT BORT: Onsdag døde tidligere NRK-profil Lars-Jacob Krogh etter lang tids sykeleie. Her får han tildelt Kongens Fortjenestemedalje i 2008. Foto: SCANPIX Vis mer

NRK-profil døde av sjelden sykdom

- Det går ikke an å bli sykere.

SEHER.NO:  Onsdag ble det kjent at NRK-profil Lars-Jacob Krogh (71) har gått bort etter lengre tids sykeleie.

Den tidligere Dagsrevyen-programlederen har de siste årene bodd på et sykehjem på Kongsvinger, hvor han har fått pleie for den sjeldne nervesykdommen amyotrofisk lateral sklerose (ALS), som angriper nervesystemet og fører til lammelser, skriver Dagbladet. 


Ifølge Olav Gran-Olsson (70), Kroghs nære venn og kollega gjennom 40 år, var NRK-profilen svært syk den siste tiden av hans liv.

Gran-Olsson skal ha besøkt sin tidligere kollega så sent som i februar, og da skal 71-åringen ha vært i svært dårlig form. 

- Det går ikke an å bli sykere. Han kunne ikke spise, drikke, svelge eller snakke. Da jeg besøkte ham, klarte han så vidt å åpne øynene, sier han til Dagbladet. 

Lars-Jacob Krogh, som startet som nyhetsreporter i NRK i 1965,  hadde en lang tv-karriere bak seg, og har blant annet jobbet med Dagsnytt, Dagsrevyen og Dagsnytt 18. Han har også jobbet med både nyheter og sport, og særlig huskes han for sin innsats som programleder under EF-folkeavstemningen i 1972.
 
Den yngre garde husker ham kanskje best fra reklamen «Pizzavalget» for Grandiosa i 2005, hvor han frontet folkeavstemningen som skulle avgjøre om Grandiosa kjøttdeig og løk eller pepperoni var den beste varianten.

I en kort periode jobbet han også i TVNorge, hvor han hadde sitt eget tv-show kalt «LJK», og i 2008 ble han tildelt Kongens Fortjenestemedalje i gull.

Ifølge Geir Helljesen, som nå er pensjonert fra NRK, var Krogh en svært dyktig journalist.

- Han var en veldig dyktig journalist, og ekstremt god i studio. Jeg har mange gode minner om ham, sier Helljesen til Dagbladet.

Også Arne Scheie forteller til VG at han kommer til å savne sin gode venn og tidligere kollega.

- Jeg sitter her og prøver å samle meg. Dette er veldig, veldig trist. Han var en veldig, veldig god kollega, sier Scheie til avisen.

Krogh etterlater seg kona, tidligere NM-vinner i diskos Steffi Koth, og tre døtre.

Dødsfallet kommer kun uker etter at en annen kjent NRK-profil - Pål Bang Hansen, gikk bort. 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Pål Bang Hansen døde i natt