GIKK BORT: Tidligere NRK-profil Vera Micaelsen er død, 43 år gammel. Foto: Marte Garmann Johnsen
GIKK BORT: Tidligere NRK-profil Vera Micaelsen er død, 43 år gammel. Foto: Marte Garmann JohnsenVis mer

NRK-profil (43) døde av kreft

Programleder Vera Micaelsen gikk bort søndag morgen.

Mangeårig NRK-profil, programleder og forfatter Vera Micaelsen er død, 43 år gammel. Micaelsen har vært kreftsyk de siste fire åra, og gikk bort søndag morgen, ifølge VG.

Samboeren, regissør Atle Knudsen, skriver om dødsfallet på Facebook tidlig søndag ettermiddag.

«Det fineste, sterkeste og mest rause mennesket jeg vet om, finnes ikke lenger. Hun som er halve livet mitt og mer til, har endelig fått hvile. Jeg elsker deg og savner deg, og vil for alltid bære deg i hjertet mitt», skriver han.

GRIPENDE FARVEL: Samboeren delte nyheten om Vera Micaelsens bortgang på Facebook søndag. Innlegget er gjengitt med tillatelse.
GRIPENDE FARVEL: Samboeren delte nyheten om Vera Micaelsens bortgang på Facebook søndag. Innlegget er gjengitt med tillatelse. Vis mer

Livmorhalskreft

Ifølge VG fikk Micaelsen påvist livmorhalskreft med spredning i 2014. Hun gjennomførte behandling, men fikk tilbakefall i fjor høst.

I en SMS til Se og Hør skriver Atle Knudsen at Micaelsen var takknemlig for å slippe å leve lenger med de grusomme smertene.

1997: Vera Micaelsen ledet blant annet Spellemannprisen sammen med Knut Borge i 1997. Foto: Erik Johansen Scanfoto / NTB Scanpix
1997: Vera Micaelsen ledet blant annet Spellemannprisen sammen med Knut Borge i 1997. Foto: Erik Johansen Scanfoto / NTB Scanpix Vis mer

- Som Vera selv sa: Idiotkreften som valgte å sette seg på nervene i stedet for å sette seg på vitale organer, som annen anstendig kreft ville ha gjort. Livet med Vera har vært en fest full av kjærlighet, latter og varme. Vi må få takke alle de gode vennene våre, familien og kollegaene som har støttet oss hele den lange veien og en stor takk til alle de på AHUS og Radiumhospitalet som har holdt i Vera og i oss. Vi vil alltid elske henne og savner henne allerede enormt. Hvil i fred, skriver han.

Micaelsen jobbet tolv år i NRK, der hun blant annet ledet programmet som «Go' elg», «Jubalong», «Holger Nielsens Metode» og «VeraVera». 43-åringen jobbet også med en rekke prosjekter innen kanalens barne- og ungdomsseksjon, før hun debuterte som ungdomsforfatter med boka «Hyperpubertet» i 2013.

Micaelsen rakk å gi ut totalt sju bøker, deriblant barnebøkene «Å klemme fingeren i døra - en bok om følelser» og «På månen spiser de kameler - filosofi for barn».

43-åringen var også kjent som spaltist i Aftenposten Junior, og var også tidligere ansatt som langfilmkonsulent i Norsk filmfond, skriver NTB.

Visste at hun skulle dø

Programdirektør for Marienlystdivisjonen i NRK, Vibeke Fürst Haugen, mottar dødsbudskapet med stor sorg.

- Vera var en kjent og kjær person for barn og ungdom som vokste opp med hennes humor og varme. Vera var et menneske det var lett å bli glad i. Hun vil bli dypt savnet, sier hun i en uttalelse til Dagbladet.

BARNAS VENN: Vera Micaelsen ble ofte omtalt som barnas venn. Her avbildet i forbindelse med et bokslipp i 2014. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
BARNAS VENN: Vera Micaelsen ble ofte omtalt som barnas venn. Her avbildet i forbindelse med et bokslipp i 2014. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Micaelsen og hennes nærmeste skal ha vært klar over at 43-åringen siste behandlingsforsøk ikke ville bite på kreftsykdommen. VG skriver at tv-profilens venner arrangerte en stor avskjedsfest for i henne i begynnelsen av måneden, Micaelsen blant annet lærte bort zorbadans fra sykesenga.

Micaelsen vokste opp på Torshov i Oslo, men bodde mange år av sitt liv på Leirsund i Skedsmo kommune. Hun etterlater seg mann og tre barn.

LES OGSÅ: Røper bryllupsdrama

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Fansen raser etter spøk om bruddet til Khloé

Fansen raser etter spøk om bruddet til Khloé

Her er årets «Paradise Hotel»-deltakere

Her er årets «Paradise Hotel»-deltakere

- Han vil utnytte at jeg er kjendis

- Han vil utnytte at jeg er kjendis

- Hun er det fineste vi noen gang har sett

- Hun er det fineste vi noen gang har sett

Skal ha forårsaket Tristan-skandalen

Skal ha forårsaket Tristan-skandalen

Spørsmålene Ørjan Burøe nekter å svare på

Spørsmålene Ørjan Burøe nekter å svare på

- Det var et voldsomt og smertefullt brudd

- Det var et voldsomt og smertefullt brudd

Ser du stjerneparets Meghan-hyllest?

Ser du stjerneparets Meghan-hyllest?

Kom med toppløs-stikk mot kompisen

Kom med toppløs-stikk mot kompisen

Ble bestemor for syvende gang

Ble bestemor for syvende gang

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255