UEGNET TIL SPORT: Jokke & Valentinernes sang «Her kommer vinteren», er egentlig et oppgjør med de som skal imponere og passer derfor ikke til å ledsage vintersport, ifølge Joachim Nielsens bror. Her er Joachim Nielsen i bar overkropp til venstre, bas Foto: SCANPIX
UEGNET TIL SPORT: Jokke & Valentinernes sang «Her kommer vinteren», er egentlig et oppgjør med de som skal imponere og passer derfor ikke til å ledsage vintersport, ifølge Joachim Nielsens bror. Her er Joachim Nielsen i bar overkropp til venstre, bas Foto: SCANPIX Vis mer

NRK nektes å bruke «Jokke»-sang under VM

- Jeg håper det er et skikkelig skår i gleden for disse som jeg hater og forakter.

Publisert
SEHER.NO: Avdøde Joachim Nielsens sang «Her kommer vinteren», har i en årrekke blitt brukt til å ledsage NRKs vintersportsendinger for å skape den rette stemningen. Men det blir det slutt på nå. «Jokkes» bror, tegnerserieskaperen Christopher Nielsen, har nemlig satt ned foten.
 
- «Her kommer vinteren» handler på ingen måte om vintersport, og ingen skal få lov til å gjøre den om til en nasjonalsang for norsk selvhyllest, sier Christopher Nielsen til Dagbladet.
 
Ifølge Nielsen er låten egenlig et oppgjør med folkene som alltid skal imponere. De som er positive, glade og optimistiske mennesker. Med andre ord et oppgjør med blant annet landets skielit.
 
- Jeg håper det er et skikkelig skår i gleden for alfahannene og alfahunnene i skisporet, disse som jeg hater og forakter akkurat som min bror gjorde. Låten er på ingen måte lagd for dem, sier Nielsen til Dagbladet.
 
NRK stoppet å bruke sangen i egenreklamer høsten 2008, etter at de ble klar over reaksjonene. Men Prosjektleder i NRK marked, Jan Otto Wiig, utelukker ikke at sangen er brukt i NRK-sammenheng også etter det.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Dette skapte reaksjoner fra TV-seerne

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer