NRK-kusine fikk «Trekant»-jobb

- NRK bør ha en god forklaring, mener generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold.

LEDER SHOWET: Benjamin, Even og Johanna fikk alle tre jobben med å være programledere for NRK3-serien «Trekant». Foto: Scanpix
LEDER SHOWET: Benjamin, Even og Johanna fikk alle tre jobben med å være programledere for NRK3-serien «Trekant». Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Til sesong to av NRK3-programmet «Trekant» var det 500 håpefulle som kjempet om å bli en av de tre deltagerne. Nå kommer det frem at én av de tre som til slutt nådde opp - Johanna Djena Bråthen Zamble (21) - er i nær slekt med Jennifer Bråthen, som jobbet med å finne deltagere til programmet. Det skriver Dagbladet.

Det innrømmer også TV-sjef i P3 Ung, Håkon Moslet, overfor avisen.

- Da det ble castet til «Trekant» i fjor, tipset Jennifer om kusina si. Johanna kom til finalerunden med ti gjenværende deltagere på audition, men ikke gjennom nåløyet. I sesong to trengte vi flere gode søkere, og husket Johanna. derfor spurte vi om hun kunne komme på audition, sier Moslet til Dagbladet.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, er kritisk til det faktumet at en nær slektning stikker av med en så ettertraktet jobb.

- Det er ikke uproblematisk, fordi det reises spørsmål ved avgjørelsen. Nødvendigvis er det ikke noe galt i å tipse om et søskenbarn. Det som gjør dette spesielt, er at hun var blant de ti siste forrige gang. Da er det ikke rart at det oppstår mistanke. NRK bør ha en god forklaring, mener Kokkvold.

Til Dagbladet forteller Håkon Moslet at kanalen har diskutert inhabilitetsspørsmålet, og at det i sesong to var en annen enn Jennifer Bråthen som gjorde intervjuet med Johanna.

- Det er en fordel å kjenne folk og ha en kusine i NRK. Det er aldri negativt å ha et kontaktnett. Men valget av Johanna er vanntett. Vi ville aldri ansatt noen fordi de er i slekt med noen, bedyrer han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg prøvde det motsatte kjønnet først  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer