<strong>GAMMEL BÅT:</strong> Det er skuta «MS Victoria» som får besøk av NRKs kameraer når reisen oppover Telemarkskanalen skal foreviges. Foto: NRK
GAMMEL BÅT: Det er skuta «MS Victoria» som får besøk av NRKs kameraer når reisen oppover Telemarkskanalen skal foreviges. Foto: NRK Vis mer

NRK gjentar «minutt for minutt»-suksessen

Sender 10 timer og 20 minutter fra Telemarkskanalen.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Etter suksess med reise-program fra Bergensbanen og Hurtigruten, er det nå Telemarkskanalen som får «minutt for minutt»-behandling fra NRK.

Den ti timer og 20 minutter lange reisen fra Skien til Dalen skal sendes på NRK 2 i slutten av august, ifølge NRK.

– Det er en reise i et magisk landskap, fra fjord til fjell. Fra trange passasjer, gjennom sluser og over åpne innsjøer blir det en variert tur med mye historie i seg. Vi gleder oss til å vise seerne våre en litt skjult, norsk skatt, sier programsjef i NRK Hordaland, Rune Møklebust i en pressemelding.

Telemarkskanalen feiret i fjor sitt 150-årsjubilieum. En av båtene som trafikkerer denne ruten i dag, MS Victoria, har tjent kanalen i 130 år i år.

Årlig er ca 80.000 mennesker innom kanalanleggene, enten på en av kanalbåtene eller på turer langs ruten. Kanalen er unik i verdenssammenheng fordi den er hogd inn i fjell. Deler av kanalen er fredet, og de fleste av slusene er fremdeles manuelle.

– Telemarkskanalen ble bygd for å frakte både folk og varer. Det var i sin tid "hovedveien" mellom Kristiania og Bergen, og på det meste ble det årlig fraktet 600.000 tonn gods på kanalen. Man kan på mange måter si at det norske industrieventyret var mulig fordi man bygde Telemarkskanalen, sier Møklebust.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: - Det er veldig trist å se

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer