NRK og Sophie Elise:

NRK får Sophie Elise-kritikk

- Oppsiktsvekkende.

MASSIV DEKNING: I dag kom influenseren ut med ny podkast. NRK sin dekning høster kritikk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MASSIV DEKNING: I dag kom influenseren ut med ny podkast. NRK sin dekning høster kritikk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Tirsdag ble det kjent at influenser Sophie Elise Isachsen (27) og Fetisha Williams (28) skulle begynne å jobbe for NRK. De to venninnene har fått sin egen podkast, som hadde premiere onsdag.

NRKs dekning av premieren har fått flere i mediebransjen til å reagere. De hadde flere saker på topp om avsløringer som kom i den første episoden, skriver M24.

- Oppsiktsvekkende

Ansvarlig redaktør i Europower skal blant annet ha tatt til Twitter for å ytre sin mening om den enorme dekningen.

«Og der har NRK abdisert for godt som allmennkringkaster. I det Nord-Europa formelig brenner og det ryker ut av ørene på investorer land og strand rundt», skal han ha skrevet på Twitter.

PODCAST: Sophie Elise Isachsen (27) og venninnen Fetisha Williams (28) kommer nå med podcast på NRK. Bilder med tillatelse fra NRK. Vis mer

Også på Facebook har dette fått oppmerksomhet. Politisk kommentator i Nordlys, Maja Sojtaric, mener NRKs dekning av eget produkt er oppsiktsvekkende.

«Enda mer oppsiktsvekkende er at dette er en nyhetssak som omhandler et redaksjonelt produkt som NRK nå prøver å skape oppmerksomhet rundt», skriver hun på Facebook.

Flere medier dekket avsløringene fra podkasten, deriblant Se og Hør.

NRK svarer på kritikken

Overfor Medier24 har forsideredaktør i NRK, Kathrine Hammerstad, uttalt seg om kritikken.

Til tross for at det er gasslekkasje i Østersjøen og en anspent situasjon i Europa anså NRK det som riktig å vie Sophie Elise såpass mye plass.

VILLE MINNER OG SKANDALER: Kjendisene delte sine villeste minner da vi møtte dem på Aschehougs hagefest. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Det er generelt et tung nyhetsbildet. Da mener vi det er greit, i en kort periode, å bryte med en helt annen tematikk på topp i løpet av dagen, sier Hammerstad til M24 og legger til at saken om Sophie Elise lå på topp i halvannen time.

Hun forklarer videre at saken belyser et samfunnsproblem, nemlig pillemisbruk blant unge.

- Vi mener dette forsvarte en plass på toppen av NRK.no, men i en kort periode. Man må se den totale eksponeringen opp mot nyhetsbildet ellers. Den handler også om å gi publikum et lite pusterom i løpet av dagen, uten at vi mister trykket, sier hun.

VILL LØNN: Tidligere i sommer kunne Sophie Elise Isachsen avsløre hva hun tjente på en uke. Vi tok en prat med henne om lønnen. Reporter: Anita Kristiansen. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Hun er også tydelig på at til tross for at sakene er tatt fra en podkast fra NRK så betyr ikke det at de ikke kan lage journalistikk med utgangspunkt i eget innhold på andre flater.

LES OGSÅ: Derfor ble det slutt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer