NRK og Sophie Elise:

NRK får Sophie Elise-kritikk

- Oppsiktsvekkende.

MASSIV DEKNING: I dag kom influenseren ut med ny podkast. NRK sin dekning høster kritikk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MASSIV DEKNING: I dag kom influenseren ut med ny podkast. NRK sin dekning høster kritikk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Tirsdag ble det kjent at influenser Sophie Elise Isachsen (27) og Fetisha Williams (28) skulle begynne å jobbe for NRK. De to venninnene har fått sin egen podkast, som hadde premiere onsdag.

NRKs dekning av premieren har fått flere i mediebransjen til å reagere. De hadde flere saker på topp om avsløringer som kom i den første episoden, skriver M24.

- Oppsiktsvekkende

Ansvarlig redaktør i Europower skal blant annet ha tatt til Twitter for å ytre sin mening om den enorme dekningen.

«Og der har NRK abdisert for godt som allmennkringkaster. I det Nord-Europa formelig brenner og det ryker ut av ørene på investorer land og strand rundt», skal han ha skrevet på Twitter.

Også på Facebook har dette fått oppmerksomhet. Politisk kommentator i Nordlys, Maja Sojtaric, mener NRKs dekning av eget produkt er oppsiktsvekkende.

«Enda mer oppsiktsvekkende er at dette er en nyhetssak som omhandler et redaksjonelt produkt som NRK nå prøver å skape oppmerksomhet rundt», skriver hun på Facebook.

Flere medier dekket avsløringene fra podkasten, deriblant Se og Hør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.