- NRK burde skamme seg

Filmlegenden raser mot mulig dramanedlegging.

BURDE SKAMME SEG: Liv Ullmann mener det er en skam at NRK vurderer å legge ned dramaavdelingen.  Foto: Anders Myhren / Seher.no
BURDE SKAMME SEG: Liv Ullmann mener det er en skam at NRK vurderer å legge ned dramaavdelingen. Foto: Anders Myhren / Seher.no Vis mer
SEHER.NO:    Liv Ullmann (71) er Norges mest berømte skuespiller gjennom tidene og har to Oscar-nominasjoner å skilte med.

Denne høsten har den spreke 71-åringen reist land og strand rundt med Riksteatret-forestillingen «Lang dags ferd mot natt», som har høstet strålende kritikk.

I forbindelse med forestillingen jobbet hun nylig med NRKs dramaavdeling, da de filmet stykket i Riksteatrets lokaler i Nydalen.

Og i et ferskt intervju med Dagbladet forteller filmlegenden at hun synes det er svært foruroligende at statskanalen nå vurderer å legge ned dramaavdelingen, som står bak suksessproduksjoner som «Himmelblå», «Berlinerpoplene» og «Harry & Charles».

- Vi som har Ibsen, Munch og Bjørnson, alle disse store kunstnerne. NRK burde skamme seg om de legger ned dramaavdelingen, sier hun til avisen.

Det var tidligere denne måneden det ble kjent at NRK foreslår å legge ned dramaavdelingen, som del av sparetiltak på 100 millioner kroner. Statskanalen vurderer nå å kjøpe all dramaproduksjon utenfra.


Ifølge Ullmann har hun jobbet med flere store kanaler i USA, likevel synes hun NRK drama er de beste.

- NRK Drama er de beste. De er utrolig profesjonelle og kan bli en ener i verden. Jeg vet hvor stor forskjell det er mellom å jobbe med innleide medarbeidere med ulik erfaring og rutinerte mennesker som har bygget seg opp gjennom mange år. Det kan ikke sammenliknes, sier hun.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Kanskje snart slutt for meg også?