<strong>BILDETABBE:</strong> NRK beklager seg overfor Petter Northug jr., etter at statskanalen tirsdag la ut det som ser ut til å være et falskt reklamebilde av langrennsesset i en av sine artikler. Foto: SCANPIX
BILDETABBE: NRK beklager seg overfor Petter Northug jr., etter at statskanalen tirsdag la ut det som ser ut til å være et falskt reklamebilde av langrennsesset i en av sine artikler. Foto: SCANPIX Vis mer

NRK: - Beklager, Northug

Statskanalen legger seg flat etter bildetabbe.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Langrennsesset Petter Northug jr. (25) skapte i 2009 stor debatt da det ble kjent at han hadde inngått et sponsorsamarbeid med drikkeprodusenten Red Bull.

Men da NRK skulle illustrere en artikkel om sponsing av skihelter på sine nettsider, gikk statskanalen på en real bilde-bommert.

Bildet som ble lagt ut i 16-tiden tirsdag, bærer preg av å være en falsk reklame, hvor Northugs ansikt ser ut til å være plassert på overkroppen til en ukjent mann.

Da NRK innså glippen, byttet de senere til et profilbilde av Northug. Onsdag byttet de til et nytt bilde av den virkelige Northug foran en Red Bull-boks.

Overfor Seher.no legger de seg flate og ber Northug om unnskyldning.

- At dette bildet ble lagt ut skyldes en svært uheldig glipp. Vi legger oss flate og beklager overfor Petter Northug at dette bildet ble brukt.

- Vi  har ikke fått noen reaksjoner fra seerne, men valgte selv å bytte bilde tirsdag, sier redaksjonssjef Nye medier i NRK Sport, Ellen Rian, til Seher.no.

Se NRKs artikkel her (ekstern lenke).

Pressetalsmann for Petter Northug jr., Otto Ulseth, vil ikke uttale seg om NRKs bildebruk. Og presiserer at han ikke har sett artikkelen.

- Derfor har jeg ingen kommentar til dette, sier han til Seher.no.

Finn VM-programmet i Seher.nos TV-guide.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Vi er fremdeles sammen og har det fint.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer