Nostalgisk kysttur

I sommer kan du oppleve Hurtigrutens opprinnelige sjel, med M/S "Lofoten". Og turen går til nettopp Lofoten - eller i vestlandske fjorder.

LYSE NETTER: Lofoten og Helgeland byr på fabelaktige naturopplevelser. Foto: Vidar Engum/Se og Hør
LYSE NETTER: Lofoten og Helgeland byr på fabelaktige naturopplevelser. Foto: Vidar Engum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kunsten å være underveis...

Landskapet, været og dialektene skifter fra havn til havn. Akkurat nå er det en strålende kveld i Reine, et av de vakreste stedene i Lofoten. De store nye hurtigruteskipene stopper ikke her. Det gjør de heller ikke på Værøy, der vi nettopp kom fra og hadde en fantastisk utflukt til fuglefjellene. Men gamle ærverdige M/S "Lofoten" tar deg med til vakre perler på sine nostalgiske sommercruise. Jeg valgte et cruise i Lofoten, men du kan også velge vestlandske fjorder.

- Du får med deg indrefileten av Norge på dette ukeslange cruiset i Helgeland og Lofoten. Muligheten for utflukter er mange. Dessuten er det en intim og spesiell stemning om bord i et så gammelt skip. M/S "Lofoten" ble sjøsatt for 42 år siden. Skipet har i løpet av disse årene seilt en strekning som tilsvarer åtte ganger tur/retur månen, eller 134 ganger rundt ekvator, og har fraktet 1,3 millioner passasjerer.

Her skinner det i blank messing og teak, og det lukter olje i maskinrommet. Det er bedre kontakt mellom passasjerer og mannskap enn på de store skipene, sier kaptein Lars Karlås (41).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer