Petter Northug:

Northug siktet

Skihelten er siktet for flere forhold.

DETTE ER SAKEN: Petter Northug kom fra instruktørjobb på Trysil sommerskiskole da han ble stoppet av politiet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Northug er siktet for kjøring i høy hastighet, kjøring i ruspåvirket tilstand og oppbevaring av narkotika. Det opplyser politiadvokat Silje Haugerstuen Bergsholm til Dagbladet.

Fredag kveld bekreftet Petter Northug i sosiale medier at politiet hadde funnet kokain i leiliheten hans. Det skjedde etter at han ble tatt i 168 kilometer i timen på E6 utenfor Oslo.

Politiet ønsker ikke å si noe mer om hvorfor de hadde skjellig grunn til å foreta ransakelse i Northugs leilighet.

- Det er knyttet til undersøkelser og observasjoner på stedet, som vi tidligere har sagt. Vi ønsker ikke å kommentere dette ytterligere, sier Bergsholm til Dagbladet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Northugs forsvarer Halvard Helle mandag.

Det var VG som mandag omtalte siktelsen først.

Bekreftet kokainfunn

«Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain», skrev Petter i sosiale medier forrige uke.

«Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen. Jeg vet at det nå blir en straffesak. Da skal jeg ta ansvar for det jeg har gjort», fortsatte han.

Skistjernen har tidligere sonet en dom for fyllekjøring. Den gangen i 2014 hvor han krasjet med sin Audi i et autovern i Trondheim, etter en kveld på byen.

Langrennsstjernen hadde da en promille på 1,65 da politiet testet ham den natten. Farten ble beregnet til 80-90 kilometer i timen i en 40-sone.

Som følge av hendelsen gikk 34-åringen med fotlenke i 50 dager.

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort, sa Northug i en pressemelding den gang.

LES OGSÅ: Stjernen hardt rammet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer