Northug innrømmer promillekjøring

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort, sier Petter Northug.

TOTALVRAK: Petter Northugs bil brast i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen. Seint søndag kveld innrømmer Petter Northug at han kjørte med promille. Foto: NTB scanpix
TOTALVRAK: Petter Northugs bil brast i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen. Seint søndag kveld innrømmer Petter Northug at han kjørte med promille. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Audien til skistjernen Petter Northug jr. (28) fikk flere skader da sjåføren av b

ilen krasjet inn i autovernet på Byåsen i Trondheim søndag morgen.

Gjennom hele dagen søndag har Petters manager Are Sørum Langås ikke villet svare på om på om 28-åringen selv var i bilen da ulykken inntraff, annet enn at Petter var i dialog med politiet.

Søndag kveld kom det imdilertid en pressemelding fra Petter Northug. Der han innrømmer at det var han som kjørte bilen og at han kjørte i alkoholpåvirket tilstand.

«Petter Northug har bekreftet overfor politiet i Trondheim at det var han som kjørte bilen som var involvert i en ulykke søndag morgen. Northug har også forklart at han var påvirket av alkohol da ulykken skjedde.», står det i pressemeldingen fra manager Are Sørum Langås.

Videre i pressemeldingen står det at:

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser. Jeg har åpent forklart politiet om det som skjedde, og er beredt til å ta straffen for mine handlinger, sier Petter Northug i pressemeldingen.

- Jeg er fullt innforstått med offentlighetens forventning om at jeg i løpet av nærmeste fremtid må fortelle mer om hendelsen. Det vil jeg gjøre når jeg har tenkt grundig igjennom situasjonen sammen med mine nærmeste. Det håper jeg media vil respektere, sier Northug.

BEKLAGER: Petter Northug beklager på det sterkeste etter at Audien hans krasjet i autovernet på Byåsen i Trondheim.  Foto: IMAGO/ All Over Press
BEKLAGER: Petter Northug beklager på det sterkeste etter at Audien hans krasjet i autovernet på Byåsen i Trondheim. Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer


Én av passasjerene stakk av fra bilen etter ulykken. På Northug  og en mann født i 1991 er siktet etter ulykkeng.

- Vi søkte etter ham med hundeekvipasje, og mannen ble funnet på sin bopel. Vi mistenker at det kan ha vært promillekjøring, og det blir tatt blodprøver av begge, sier operasjonsleder Solfrid Lædgheim til Adresseavisen.

Meldingen om bilulykken kom 05.35 søndag morgen. Etter planen skulle Northug Jr. ha vært tilstede på veldedighetsarrangementet Wings for Life World Run i Stavanger søndag formiddag, men dukket aldri ikke opp.

Northug jr. er sponset av Audi, og ulykkesbilen – en Audi A7 S-line - har ifølge VG en prislapp på 1,1 millioner.

LES OGSÅ: Northug jr. slo ned lillebroren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer