«Snåsamannen» er død

Northug-familien i sorg

Familien Northug er i sorg etter at Joralf «Snåsamannen» Gjerstad døde torsdag.

I SORG: Familien Northug omtaler Snåsamannen som en stor mann etter at han gikk bort fredag formiddag. Foto: Heiko Junge / NTB
I SORG: Familien Northug omtaler Snåsamannen som en stor mann etter at han gikk bort fredag formiddag. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En stor mann, et flott omtenksomt menneske. Joralf vil savnet som venn og støttespiller, men aldri glemt. Familien Northug, skriver John Northug i en melding til Dagbladet.

Far Northug bekrefter at han har snakket med både Petter, Even og Tomas etter at den triste nyheten om at Joralf Gjerstad hadde gått bort, fredag morgen.

Gjerstad ble 93 år gammel.

Både Petter og Thomas Northug har hatt flere møter med Gjerstad gjennom sin skikarriere. Førstnevne møtte han blant annet I 2016 da han slet med formen under sesonginnledningen. Derfor søkte han hjelp fra «Snåsamannen».

- Petter kom hit for å få en god samtale med meg. Han har hatt litt problemer i skirenn igjen. Petter fortalte meg at det virket som at han ble mer opplagt til årets store skirenn mens han snakket med meg, sier Toralf Gjerstad til Trønder-Avisa, den gang.

Klipp fra "Bygdedoktoren" på TVNorge: Snåsamannen snakker om evnene sine. Vis mer

Satt Snåsa på kartet

- Vi fikk beskjed i morges om at Joralf Gjerstad er død. Mine tanker går først og fremst til de nærmeste i familien, sier ordfører i Snåsa, Arnt Einar Barda, fredag formiddag til Snåsningen.

Videre sier Barda at Gjerstad har vært en person som i desidert størst grad har satt Snåsa på kartet.

- Han har vært et fantastisk medmenneske og ressurs for mange personer i Snåsa. Det er ikke sikkert vi snåsningene egentlig er klar over hvor mye han har betydd for å sette Snåsa på kartet, fortsetter han.

LES OGSÅ: Møtte Snåsamannen på FaceTime

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer