FÅR KRITIKK: Kardashian-familiens besøk på Cuba denne uken har ikke fått udelt positiv oppmerksomhet. Her er Kim Kardashian, Kanye West og datteren North på vei inn i en fargerik veteranbil utenfor hotellet i Havanna torsdag 5. mai.  Foto: Ap
FÅR KRITIKK: Kardashian-familiens besøk på Cuba denne uken har ikke fått udelt positiv oppmerksomhet. Her er Kim Kardashian, Kanye West og datteren North på vei inn i en fargerik veteranbil utenfor hotellet i Havanna torsdag 5. mai. Foto: Ap Vis mer

North West (2) tok Cuba med storm

Kim Kardashian og Kanye West satte Havanna på hodet med sin lille hjerteknuser.

Publisert

SEOGHØR.NO: Siden 2014 har forholdet mellom USA og Cuba blitt mindre anstrengt enn på lenge, og denne uken ankret det første amerikanske cruiseskipet på 50 år opp i Havanna ifølge BBC.

Men cruiseskipet Adonia er ikke det eneste som har vekket oppsikt i den cubanske hovedstaden de siste dagene.

Reality-stjernen Kim Kardashian (35), ektemannen Kanye West (38) og datteren North (2) skapte furore da de besøkte Havana denne uken, sammen med Khloé (31) og Kourtney Kardashian (37) - og Kourtneys barn Mason (6), Penelope (3) og Reign (1).

Ifølge Daily Mail hadde Kardashian-klanen et TV-team på slep, ettersom de filmet scener til den 13. sesongen av «Keeping Up With the Kardashians».

Saken fortsetter under bildet.

SKAPTE FURORE: Kardashian-familien hadde med seg både TV-team og sikkerhetsvakter da de besøkte Cuba for første gang i starten av mai. Her sitter Kim Kardashian med Kanye West og datteren North i baksetet, mens Kourtney Kardashian sitter foran i bilen med sønnen Mason.  Foto: Splash News
SKAPTE FURORE: Kardashian-familien hadde med seg både TV-team og sikkerhetsvakter da de besøkte Cuba for første gang i starten av mai. Her sitter Kim Kardashian med Kanye West og datteren North i baksetet, mens Kourtney Kardashian sitter foran i bilen med sønnen Mason. Foto: Splash News Vis mer

Superparet Kim og Kanye kastet glans over Met-gallaen i New York mandag kveld, men torsdag virket duoen i storform da de forlot hotellet sitt i Havanna.

Med sjarmtrollet North West mellom seg, steg de smilende inn i en knallrosa kabriolet omringet av en skokk med fotografer og andre skuelystne.

Kim Kardashian, som har ligget i hardtrening etter at hun fikk sønnen Saint (5 mnd) i desember, viste frem formene sine i en trang, hvit kjole med utringning. Lille North strålte i en leopardmønstret playsuit med en hvit body under, mens pappa Kanye var ikledd jeans, t-skjorte og Adidas-sko fra sin egen Yeezy-kolleksjon.

Se flere bilder fra Kardashian-familiens besøk på Cuba nedenfor:

Møter Cuba-kritikk

Ifølge Calgary Sun er stjernefamiliens besøk på Cuba blitt utsatt for kritikk. Den amerikanske politikeren Ileana Ros-Lehtinen (63), som er født i Havanna, mener at Kardashians skaper et feilaktig inntrykk av det fattige landet:

- Jeg vet at det er kult for kjendiser å dra til Cuba, men det cubanske folket opplever ikke det glamorøse Havanna som vises frem på sosiale medier. Vanlige cubanere opplever en trist virkelighet som er langt unna photoshoots og fruktdrinker.

- Og nå kommer Kardashians til øya i fallskjermer for å spille inn det flaue TV-showet sitt. Har ikke det cubanske folket lidd nok?, sier kongressmedlemmet til People.

Saken fortsetter under bildet.

GOD STEMNING: USAs president Barack Obama og Cubas president Raul Castro har hatt en rekke møter for å bedre forholdet mellom de to landene den siste tiden. Her på en pressekonferanse i Havanna i mars.  Foto: Aftenposten/ NTB Scanpix
GOD STEMNING: USAs president Barack Obama og Cubas president Raul Castro har hatt en rekke møter for å bedre forholdet mellom de to landene den siste tiden. Her på en pressekonferanse i Havanna i mars. Foto: Aftenposten/ NTB Scanpix Vis mer

En rekke av Daily Mails lesere har også lagt igjen kritiske kommentarer under nettavisens artikkel om den glamorøse familiens reise til Cuba. Mens noen at besøket er et usmakelig PR-stunt, er andre mer kritiske til Kims åletrange, hvite kjole.

Det er mulig at Kim og Kourtney Kardashian har fått med seg noe av kritikken, ettersom ingen av dem i skrivende stund har lagt ut noen bilder fra turen på Instagram.

- Vil utvikle egen bevissthet

Deres yngre søster Khloé Kardashian har derimot publisert en rekke bilder fra Cuba-besøket på sin egen Instagram-profil.

Saken fortsetter nedenfor.

Pablo was here! Cuba

Et bilde publisert av Khloé (@khloekardashian)

Havana

Et bilde publisert av Khloé (@khloekardashian)

I tillegg til å legge ut bilder der hun og søstrene poserer med det som formodentlig er cubanske sigarer, har Khloé delt et bilde av en rad med fargerike veteranbiler.

I teksten til det sistnevnte bildet virker det som om Khloé indirekte forsvarer seg mot kritikken Cuba-besøket har skapt:

- Hver dag er målet mitt å utvide mitt eget sinn og bevissthet. Nå er det blitt fylt med nye minner og kunnskap om kultur, mat, tradisjoner, dagligliv... Det vil aldri gå tilbake til gårsdagens dimensjoner! Jeg er så velsignet som kan få verdsette andres kultur, skriver Khloé i innlegget.

Saken fortsetter nedenfor.

Cuba

Et bilde publisert av Khloé (@khloekardashian)

Skapte niqab-kontrovers

Dette er ikke første gang medlemmer av Kardashian-familien har fått kritikk for sin fremstilling av andre kulturer i sosiale medier. Da Khloé besøkte Dubai i mai 2015, vekket bruken hennes av hodeplagget niqab på en Instagram-selfie harme.

The Independent skrev at niqab-selfien utløste debatt på Twitter, der folk mente at Khloés bruk av plagget var respektløs overfor islam.

MTV la til at det var delte meninger om det omdiskuterte bildet. Mens noen mente at niqab ikke er et plagg man kan iføre seg «bare fordi det får øynene dine til å se kule ut», var det andre som forsvarte Khloé. De foreslo at hun kanskje trodde hun respekterte den lokale kulturen ved å kle seg i tråd med gjeldende skikker, skrev MTV på nett den gang. 

LES OGSÅ: Avslører farens store svik

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer