FULGTE DRØMMEN: Tom Erik har skatet i 25 år og lever i dag livet i stekende sol og svaiende palmer i California.
FULGTE DRØMMEN: Tom Erik har skatet i 25 år og lever i dag livet i stekende sol og svaiende palmer i California.Vis mer

Norske Tom Erik er med i Biebers nye musikkvideo

Den norske 30-åringen fikk nærkontakt med superstjernen etter en uventet melding på Instagram.

LOS ANGELES (SEOGHØR.NO): I august slapp Justin Bieber (21) singelen «What Do You Mean?» som ble en umiddelbar kommersiell suksess.

Låta sikret popstjernens aller første nr. 1 på Billboard Hot 100-listen, og han er den yngste mannlige artisten som noen gang har klart det!

En stor del av musikkvideoen, som i skrivende stund har 77 millioner visninger på YouTube, foregår i en skatepark hvor Bieber henger sammen med en rekke venner mens de skater og koser seg.

En av disse gutta er den norske skateproffen Tom Erik Ryen (30).

De åtte siste årene har Tom Erik bodd i Los Angeles i California hvor han livnærer seg av det som har vært hobbyen siden han var fire år gammel.

PÅ SETTET: Her er Tom Erik under innspillingen til en av sine nyeste reklamefilmer for det gigantiske amerikanske donut- og kaffehusselskapet "Dunkin Donuts". Foto: Privat
PÅ SETTET: Her er Tom Erik under innspillingen til en av sine nyeste reklamefilmer for det gigantiske amerikanske donut- og kaffehusselskapet "Dunkin Donuts". Foto: Privat Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

 

- Hvordan fikk du tilbud om å jobbe med Bieber?

- Casting directoren hadde sett meg i en musikkvideo jeg har vært med i tidligere, og siden hun ikke hadde nummeret mitt, så sendte hun meg faktisk en melding på Instagram og spurte om jeg hadde lyst til å være med. Så det var litt morsomt, forteller kristiansands-gutten når Se og Hør møter ham i filmbyen.

Det var ti skatere som ble valgt ut til å være med i videoen som ble spilt inn i et forlatt varehus i Downtown LA. Og mens Justin Bieber skulle danse, synge og løpe rundt på rampen måtte skaterne manøvre seg rundt superstjernen og mange dansende jenter uten å skade noen.

Se «What Do You Mean?»-musikkvideoen her:

 

- Alt handler om timing, så grunnen til at jeg ble spurt var fordi de trengte folk som var komfortable og trygge på triksene sine sånn at ikke noen traff ham i ansiktet for eksempel, forklarer Tom Erik.

Saken fortsetter under bildet.

UTENDØRSKONTOR: Flere ganger i uka er Tom Erik i Venice beach hvor han finpusser gamle triks og øver på nye.
UTENDØRSKONTOR: Flere ganger i uka er Tom Erik i Venice beach hvor han finpusser gamle triks og øver på nye. Vis mer

- Ble du nervøs?

- Litt i starten, men dette er jo noe jeg har holdt på meg siden jeg var liten. Etterhvert føltes det egentlig bare som en vanlig skatesession, og Bieber ble med å skatet med oss, så det var kult.

- Det ble en avslappet stemning samtidig som han var veldig motivert for å jobbe. Underveis tok han megafonen og sa: «Tusen takk for at dere kom, og takk for at dere skater med meg. La oss lage den feteste musikkvideoen noensinne».

Skaterne møtte opp klokken fem om ettermiddagen og fikk beskjed om at innspillingen ville være over på et par timer. Men først kl 04 om natta snublet Tom Erik inn døra hjemme.

- Selvom det var en veldig lang kveld, så var det utrolig gøy og lærerikt. Man innser putselig hvor lang tid de ulike scenene i en musikkvideo egentlig tar å spille inn. Skatescenen varer kanskje i to minutter, og det tok jo en hel kveld å filme, ler han.

PÅ SKATERAMPEN: Her skater Tom Erik foran Justin Bieber i ungpikeidolets nyeste musikkvideo. - Han kan skate litt, og drev å spurte oss ut om forskjellige triks og sånt, forteller Tom Erik om sangerens ferdigheter på brettet. Foto: Grab fra musikkvideoen
PÅ SKATERAMPEN: Her skater Tom Erik foran Justin Bieber i ungpikeidolets nyeste musikkvideo. - Han kan skate litt, og drev å spurte oss ut om forskjellige triks og sånt, forteller Tom Erik om sangerens ferdigheter på brettet. Foto: Grab fra musikkvideoen Vis mer

Jobbet med Britney Spears

Men dette er ikke første gang Tom Erik har jobbet med en stor Hollywood-stjerne.

For et par år var han nemlig å se i et av verdens mest anerkjente motemagasin sammen med Britney Spears (33).

- Hun gjorde en fotoshoot for Harper's Bazaar, og det var noen jeg hadde jobbet med før som anbefalte meg. Vi var fem stykker som skatet, men siden det var jeg som kunne trikset de ville ha utført, ble jeg valgt til å være i forgrunnen på bildet, minnes han.

Saken fortsetter under bildet.

I GODT SELSKAP: - Britney var veldig søt, og klappet da vi skatet, forteller Tom Erik, som man ser hoppe på brettet rett bak henne, om fotoshootet med superstjernen. Foto: Privat
I GODT SELSKAP: - Britney var veldig søt, og klappet da vi skatet, forteller Tom Erik, som man ser hoppe på brettet rett bak henne, om fotoshootet med superstjernen. Foto: Privat Vis mer

I fire år reiste også skateproffen verden rundt med realityshowet «The Adventure of Danny and the Dingo» for Fuel TV på Fox Network. Og han har også vært med i en musikkvideo til rapperen Lil Jon (44).

Les videre under bildet.

MODELL: Tom Erik jobber også som modell og har gjort flere kampanjer for Moods of Norway. Her står han utenfor Moods-butikken på Melrose Ave i Los Angeles, og bak i vinduet kan man se en stor reklameplakat av ham. Foto: Privat
MODELL: Tom Erik jobber også som modell og har gjort flere kampanjer for Moods of Norway. Her står han utenfor Moods-butikken på Melrose Ave i Los Angeles, og bak i vinduet kan man se en stor reklameplakat av ham. Foto: Privat Vis mer

Modell for Moods of Norways i Playboy

Som 14-åring vant Tom Erik sin første NM-tittel i skateboarding, og det var da han begynte å leke med tanken på at han kunne gjøre hobbyen til et levebrød.

Men suksessen har ikke kommet over natten.

Lenge snekret han på si for å få ting til å gå rundt, og ofte takket han ja til gratisjobber i håp om at det skulle lede til nye ting.

Tom Erik innrømmer videre at han har vært nær ved å gi opp drømmen. På et tidspunkt vurderte han å si seg fornøyd med alle USA-eventyrene, og flytte tilbake til Norge og få seg et normalt liv.

Men så begynte plutselig jobbene å strømme på.

- Det er sykt kult å se at det faktisk går an å leve av noe annet enn en helt vanlig jobb. Nå gjelder det å se hvor langt det går an å ta det videre. Det gøyeste hadde vært å kunne bli med i filmer og sånt etterhvert.

I dag har Tom Erik en skatebutikk på Melrose Avenue som hovedsponsor, og et eget bryå som representerer ham og som hver uke sender ham ut på ulike castings og auditions.

- Jeg gjorde akkurat en tosiders reklame for Moods of Norway i Playboy. Det var kjempe morsomt, gliser han.

Saken fortsetter under bildet.

I ACTION: Denne Moods of Norway-reklamen hvor Tom Erik hopper over den velkjente rosa Moods-limousinen mens han blir dusjet i champagne var nylig å se i Playboy.
I ACTION: Denne Moods of Norway-reklamen hvor Tom Erik hopper over den velkjente rosa Moods-limousinen mens han blir dusjet i champagne var nylig å se i Playboy. Vis mer

Hard jobbing lønner seg

I løpet av de neste månedene dukker også den blide sørlandsgutten opp i to reklamefilmer for de store amerikanske selskapene Dunkin Donuts og Toyota.

Og på norske TV-skjermer blir han å se i  TV 2-programmet «Eventyrlige nordmenn».

I tillegg har han flere andre spennende prosjekter på gang som han ikke kan snakke om enda.

- Jeg har jobbet hardt for dette. Da jeg var yngre og folk var ute og festet eller satt hjemme og spilte TV-spill i mange timer hadde jeg som mål å bli bedre til å skate. Jeg var ikke helt sikker på hva jeg hadde lyst til å bruke det til, men jeg visste at jeg ville flytte til California og se hvor langt jeg kunne ta det.

- Og da er det veldig gøy å bli spurt om man har lyst til å være med å spille inn en musikkvideo til en av verdens mest kjente artister, smiler Tom Erik Ryen til Se og Hør.

Hvis du vil vite mer om Tom Eriks skateliv i California kan du sjekke ham ut på Instagram.

 
 

LES OGSÅ: - Flaut å være sexy