Thea Sofie Loch Næss:

Norske Thea (22) slår Bradley Cooper og Lady Gaga

Fikk suksessrollen uten å være på audition - nå er hun på internasjonal stjerneliste.

STOR SUKSESS: Norske Thea Sofie Loch Næss fikk seg en stor overraskelse da hun ble den første norske skuespilleren på IMDbs prestisjetunge skuespillerliste. Foto: Hieu Le / LDTH photography, NTB scanpix
STOR SUKSESS: Norske Thea Sofie Loch Næss fikk seg en stor overraskelse da hun ble den første norske skuespilleren på IMDbs prestisjetunge skuespillerliste. Foto: Hieu Le / LDTH photography, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag oppdaterte den eldste og største filmdatabasen på internett, IMDb, sin egen liste over verdens mest populære skuespillere. Eller «starmeter» som den også omtales som.

Navnene som dukker opp på den prestisjetunge lista får ofte mye oppmerksomhet. Denne gang er norske Thea Sofie Loch Næss (22) blant dem, som for øvrig er første nordmann på topp ti.

På tiende plass, foran skuespillere som Johnny Depp (55), Scarlett Johansson (34), Bradley Cooper (43) og Lady Gaga (32), står 22-åringens navn.

- Helt sprøtt

For nordmenn er hun kanskje aller mest kjent fra filmen «Natt til 17», men de siste årene har hun også gjort stor internasjonal suksess med TV-serien «Last Kingdom», der hun spiller karakteren Skade.

Når Se og Hør snakker med Loch Næss tirsdag er hun fremdeles i sjokk over listeplasseringen.

- Det som var gøy var at jeg fikk vite det i går, på bursdagen min. Jeg hater egentlig bursdag, men dette var en utrolig fin overraskelse, forteller 22-åringen, og fortsetter:

- Det er helt sprøtt. Det har tatt veldig lang tid for meg å tørre å kalle meg selv en skuespiller, men nå kan jeg det, ler hun.

Fikk rollen uten audition

På lista er det blant annet rollen i «The Last Kingdom» som trekkes fram. Til Se og Hør forteller Loch Næss at hun fikk rollen uten en gang å ha vært på audition.

- Jeg hadde filmet en «self tape» hjemme i stua i Oslo, og sendt inn. Jeg var ganske sikker på at jeg ikke kom til å få den ettersom de etterlyste en person mellom 20 og 40 år, som skulle være ondskapsfull. Jeg ser jo veldig uskyldig ut, forteller Loch Næss.

Thea Sofie Loch Næss dro til Los Angeles for å prøvespille for en helt annen rolle, i serien «Sweetbitter», da hun ble kontaktet av «The Last Kingdom»-produksjonen.

- De spurte om jeg kunne komme på audition, men siden jeg var i L.A. så hadde jeg ikke mulighet til det. Dermed ga de meg rollen uten en gang å ha vært på audition. Det var utrolig flaks, for jeg fikk ikke rollen som jeg var på audition til i L.A., forteller hun.

Dermed gikk turen til Budapest for innspilling av suksesserien, som hittil har kommet ut med tre sesonger.

Vil ikke flytte

Akkurat nå befinner Loch Næss seg hjemme i Oslo. I hvert fall for noen dager. Om en uke reiser hun tilbake til USA, men kommer hjem igjen til jul.

Det går med andre ord i ett for 22-åringen.

Etter rollen i «The Last Kingdom» har skuespillerjobbene strømmet på. Nå om dagen holder hun på spille inn Indie-filmen «Tyger Tyger», med blant andre skuespillerstjernen Dylan Sprouse (26).

Hun har også vært å se i filmer som «Dryads», og er akkurat ferdig med å spille inn thrilleren «Civil Twilight» som er ventet neste år.

Selv om det blir mange turer utenlands, er Loch Næss likevel fast bestemt på at hun ikke kommer til å forlate Norge permanent med det første.

SUKSESS: Thea Sofie Loch Næss var også å se i filmen «Birkebeinerne» der hun spilte med skuespillere som Thorbjørn Harr, Ane Ulimoen Øverli, og Kristofer Hivju. Her stiller hun opp til fotografering etter pressevisningen av filmen i 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
SUKSESS: Thea Sofie Loch Næss var også å se i filmen «Birkebeinerne» der hun spilte med skuespillere som Thorbjørn Harr, Ane Ulimoen Øverli, og Kristofer Hivju. Her stiller hun opp til fotografering etter pressevisningen av filmen i 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

- Da jeg var i L.A. forrige gang, merket jeg at jeg er veldig takknemlig for å være fra Norge. Også at jeg har de vennene og den familien jeg har. Det er et ekstremt press der nede, der omtrent alle ønsker å bli skuespillere. Det kan man merke litt på selvtilliten, forteller hun og legger til:

- Jeg liker den balansen jeg har nå. «Best of both worlds», om man kan si det sånn. Jeg kommer nok alltid til å ville ha en fast base her i Norge.

SJALU:  Kristoffer Hivjus kone Gry Molvær var med på festpremieren av «Game of Thrones» på Colosseum kino i Oslo. Hun var ikke spesielt fornøyd med at Hivjus karakter Tormund flørter på skjermen. Reporter: Julie Solberg / Video: Marie Røssland Vis mer

Hva neste steg blir for Loch Næss, synes hun selv er vanskelig å svare på.

- Jeg vil bare drive med skuespill. Hver rolle tar jeg som en utfordring og ny erfaring. Jeg drømmer definitivt om roller som har mye å ta tak i, og som er utfordrende - som rollen jeg spilte i «The Last Kingdom», avslutter hun.

LES OGSÅ: Lykken smiler igjen etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer